BLOGKERESŐ

2019. május 28., kedd

Széles spektrumú fényvédő olcsón: Mentholatum Sunplay Baby Milk SPF34 / Pa+++

Bár majdnem egész évben használok fényvédőket, mindig tavasszal szoktam kidobálni az egy évnél régebbi darabokat, átnyálazni az újdonságokat és persze kipróbálni néhány új, izgalmas darabot is. 


Idén már úgy kerestem, hogy nem csak magamnak, hanem Bogyónak (a 7 hónapos kisfiamnak) is jó legyen legalább az egyik olyan fényvédő, amit kipróbálok, így jutottam el az egyébként még nem túl sok KM-es értékelésnél járó Mentholatum Sunplay Baby Milk SPF34 / Pa+++-ig, ami nem csak árban, de összetételében is pont azt ígérte, amit kerestem.

Mentholatum Sunplay Baby Milk SPF34 / Pa+++ ($12 / 26 ml) egy illat- és felesleges adalékanyagoktól mentes fizikai fényvédő fluid érzékeny bőrre.

A folyékony állaga és a mindkét féle (Zinc Oxide és Titanium Dioxide), nem nano fizikai szűrő tartalma miatt jó alternatíva lehet a már nem kapható Isehan Sunkiller Baby Milk SPF45-re vagy a 3x drágább Clinique SPF50 Mineral Sunscreen Fluid For Face-re.

Nagyon tetszik, hogy rá van írva a csomagolásra, hogy a 26 ml ebben az esetben 30 g-ot jelent, vagyis ha nagyjából jól eltaláljátok az elvi védelmet bitósító mennyiséget, akkor 25 arcra való használatot bír ki egy tubusnyi.

Az állaga majdhogynem vízszerűen folyékony, szerintem a legkönnyebben ezért közvetlenül a bőrre folyatva és azonnal elkenve a legcélszerűbb felvinni. Eleinte olajos érzetű, viszont pár percen belül felszívódik és matt tapintásúvá válik a bőrön és nem hagy fehér réteget sem. Egy icipicit talán szárít, ezért száraz bőrön érdemes egy hidratálókrémet alátenni. Sminkelni egyébként kifejezetten jól lehet rá.

Szerintem ebben az árkategóriában ez egy nagyon jó kis fényvédő, én szinte biztosan újra fogom még venni :)



Ti próbáltátok már? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése