BLOGKERESŐ

2019. május 20., hétfő

Mit érdemes tőlük venni: La Roche-Posay

A Krémmánián az 5 legnépszerűbb dermokozmetikai márka a Vichy, a Bioderma, a La Roche-Posay, az Eucerin és az Uriage, amelyek közül mostanság a La Roche-Posay-vel kötöttem jóbarátságot, tekintve, hogy náluk találtam olyan hidratálót, amit szükség esetén lánykám arcára rá merek kenni. Remélve, hogy nektek is hasznos lesz válogatásom, mutatom, mely LRP készítmények azok, amelyek abszolút a kipróbálásra érdemes kategóriába tartoznak.


A La Roche-Posay egy érzékeny bőrre specializálódott francia márka. Nevét La Roche-Posay francia faluról kapta. 
A La Roche-Posay termékek jellemzője a szeléniumban gazdag termál víz, ami minden termékükben megtalálható. A termál víznek állítólag nyugtató, védő és anti-aging hatása is van.

Arctisztítók



A legtöbb véleményt a La Roche-Posay Effaclar Tisztító Habzó Arclemosó kapta a témában, a készítményről azt írtátok, valóban jól habzik és tisztít (bár a sminket előtte érdemes mással is eltávolítani), de többen is voltatok, akiknek túlzottan szárította a bőrét.
La Roche-Posay Fiziológiás Micellás Szerkezetű Arctisztító már szintén egy sokat véleményezett termék a Krémmánián, ami a tapasztalatok alapján szépen elvátolítja a sminket és a szennyeződéseket és az INCI alapján nincs komedogén összetevője sem (csak az a fránya parfüm ne lenne).
La Roche-Posay Micellás Habzó Arctisztító egészen jó, 4,53-as értékelésen áll, úgy találtátok, nagyon jól tisztít, nem szárította a bőrt és sokatoknál még puhábbá is tette azt. Kiadós, egy pumpálásnyi elegendő belőle egy használatra.
La Roche-Posay Effaclar Micellás Arctisztító Zsíros, Érzékeny Bőrre alkohol- és illatanyagmentes, értékelése 4,49-en áll jelenleg. Többen is a termékcsalád más tagjaival együtt használtátok, a szennyeződéseket szépen és kíméletesen letisztította a bőrről, ellenben néhányan írtátok, hogy a ragaszkodóbb sminkekhez kellett előzetesen a sminklemosó is.
Az előzőnél is minimalistább a La Roche-Posay Micellás Arctisztító Ultra Túlérzékeny Bőrre készítmény, ami szintén mentes az illatanyagoktól és alkoholtól, fő helyen pedig tartalmaz hidratáló glicerint is. Ezen kívül a lényegi eleme tényleg csak a tisztító összetevők, amik sokatoknál jól működtek még érzékenyebb bőrön is.


Hidratáló krémek


Bár a La Roche-Posay hidratáló krémjei közül több is tartalmaz parfümöt, minden bőrtípusra találhatunk illatanyagmentes verziót is, a véleményeitek alapján pedig az illatozó variációkra sincs panasz. Csaknem 500 vélemény érkezett már a Krémmánián a La Roche-Posay Effeclar Duo [+] hidratálóra, ami egy könnyed, gél-krém textúrájú arcápoló, ami meggátolja a pattanások utáni foltok kialakulását. Képességeit már mi is nagyító alá tettük, a vélemények alapján valóban sokatoknak segített a pattanások utáni károk eltakarításában. Aláhidratálni érdemes, pláne száraz, vízhiányos arcbőr esetén.
Bőven száz feletti értékelésnél jár a La Roche-Posay Hydreane Legere, amely hónap legje is volt már a blogon. A könnyű, normál és kombinált bőrre való hidratáló krémről úgy tartottátok, nem hagy ragacsos érzetet maga után, gyorsan beszívódik és szép puhává teszi a bőrt, igaz, extrán vízhiányos bőr esetén volt, akinél kevés volt a hidratáló hatása.
La Roche-Posay Toleriane Ultra Fluide 60 vélemény után is 4,45-ös értékelésen áll, joggal. Az illatmentes, alkoholmentes, csak a legszükségesebb (és tényleg hasznos) összetevőket tartalmazó krém az extrán érzékeny bőrűek számára is megfelelő lehet. Pumpás kiszerelését sokan dícsérték és hidratáló képességével is elégedett volt a többség, továbbá nem irritált, nem okozott pattanásokat és nem csillogott ki tőle a kombinált bőrűek társasága sem. Mindazonáltal száraz bőrre kevés lehet az ereje.
Nagyon sokan véleményeztétek már a La Roche-Posay Hydraphase Intense Legere arckrémet is, ami ugyan az összetevőket tekintve a leggyengébb láncszem (alkoholt és parfümöt is tartalmaz), úgy tűnik, ennek ellenére is nagyon jól viselkedett sokatoknál. Pattanásokat nem okozott, megfelelően hidratált és nem nehezítette el a bőrt, kiszerelése azonban kapott némi negatív kritikát, miszerint nehéz kinyerni az utolsó cseppeket a tubusból.
A La Roche-Posay Toleriane Ultra Éjszakai Arcápoló az esti rutinunkat dobhatja fel igény esetén, a pumpás kiszerelésű, 4,57-es értékelésű bőrápolóra ugyanis eddig olyan vélemények érkeztek, miszerint két pumpálásnyi tökéletesen elég belőle az egész arcra, valóan megfelelően hidratál, könnyed, gyorsan felszívódik, példás összetételének köszönhetően (sehol egy illatanyag vagy alkohol, de találunk szkvalánt, niacinamide-ot és gyulladáscsökkentőket is) pedig nem irritál, továbbá pattanásokat sem okoz. Volt, aki nappalra is ezt használta.


Cicakrémek



A La Roche-Posay Cicaplast krémek kategóriájukban a legnépszerűbbnek számítanak, közülük a nagy klasszikusnak a La Roche-Posay Cicaplast számított, amit nálunk is nagyon sokan véleményeztek. Mostanság a készítményt La Roche-Posay Cicaplast Gél B5 néven találjuk meg a patikákban, de nem kell aggódni, összetevőiben kísértetiesen hasonló a kettő. Irritált, hámló, kisebb bőrgyógyászati beavatkozásokkal kezelt bőr megújulását segíti, a vélemények alapján szép sikerrel, bár mint minden, ez sem nyújtott mindenkinek tökéletes megoldást.
A La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 legnagyobb különbsége, hogy kevesebb szilikont tartalmaz, helyettük valamivel több bőrpuhító összetevő került a készítménybe, de továbbra is van benne 5% panthenol és madecassoside. Ettől inkább a gyulladt pattik, utánuk maradt hegek, extrán száraz bőr kezelésében segíthet, mint a bőrgyógyászati beavatkozásokat követő hegek szép gyógyulásában. 203 vélemény utáni 4,59-es értékelése alapján pedig ezt határozottan sikerrel teszi.
Végül, létezik Baume krémnek egy fényvédős változata is, a La Roche-Posay Cicaplast Baume B5 SPF50, ami az irritált, nagyon száraz vagy épp tetovált bőr fényvédelmét hivatott ellátni amellett, hogy annak regenerálódását is segíti. Húsz vélemény után is 4,75-ös az értékelése, bababőrtől a piros arcbőrig mindenen elégedett volt vele a többség, de azért hozzátennénk, pici alkoholt tartalmaz, az aláhidratálás pedig lehet, hogy nem árt, tekintve, hogy hidratáló összetevő egy sincs benne - az alap vízen kívül.


Egyéb bőrápolók



Természetesen nem csak arckrémeket találunk az LRP kínálatában, egyéb bőrápolók terén is szép kínálattal rendelkezik a márka. A La Roche-Posay Lipikar Baume AP+ testápoló például a legnépszerűbb bőrápolója, nem véletlenül: nincs benne illatanyag, sem alkohol, de tartalmaz fő helyen niacinamide-ot, ápoló shea vajat és más hidratáló, bőrpuhító összetevőket is. A száraz bőrűek is elégedettek voltak vele és gyerekekre is többen használtátok a jól sikerült INCI-nek köszönhetően.
Cicakrémeket találhatunk célzottan is a márkánál, az ajkak ápolására a La Roche-Posay Cicaplast Levres való, ami valóban szépen ápolta a cserepesre száradt ajkakat is, a száraz kacsókat is rendbe tévő kézkrémet pedig La Roche-Posay Cicaplast Mains néven találunk, mindkettő esetén példás összetevőlistával felszerelve.
A La Roche-Posay Termálvíz Spray az egyik legnépszerűbb LRP termék a Krémmánián, azt írtátok róla, valóban remekül frissít, volt aki hidratáló krém előtt is használta, mások napközben fújták át vele arcukat. Megfelelő a porlasztója, így a közelgő nyári időszakban belőle is mindennapos jóbarát válhat.
Érzékeny bőrűeknek a La Roche-Posay Lipikar Syndet Tisztító Gél kipróbálásra érdemes alternatívát jelenthet tusoláshoz. Bár tartalmaz SLES-t (nem SLS-t!) ez nem okozott gondot, értékelése is 4,67, látszik, hogy elégedettek voltatok vele.


Fényvédők



A fényvédők szekciójában a La Roche-Posay Anthelios XL Mattító Hatású Napvédő Gél-Krém SPF 50+ örvendhet a legnagyobb népszerűségnek, nem véletlen, hogy mi is kielemeztük már. Nagy pozitívuma, hogy alkohol- és illatanyagmentes, kémiai, hibrid és fizikai fényvédőket is tartalmaz, a zsíros és kombinált bőr számára pedig ideális lehet. Ezt megerősítik a vélemények is, miszerint tényleg matt hatást nyújt és bár picit dolgozni kell vele, hogy rendesen elkenjük, nyaralások alkalmával is első rangú fényvédő lehet.
La Roche-Posay Anthelios Frissítő Arcpermet SPF50 képességeiről korábbi blogos videónkban már hallhattatok, ti úgy tapasztaltátok, valóban megfelelően teszi a dolgát, igazi kis belvárosi társ, amivel bármikor frissíthetjük a fényvédőnket akkor is, ha sminket tettünk fel, de a ruhából kilátszó egyéb bőrfelületeket is kényelmesebben fényvédőzhetjük, mint egy klasszikus naptejjel.
A La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+ Ultra Könnyű Napvédő Fluid Arcra az egyik legmagasabb pontszámú LRP fényvédő. Nem tartalmaz illatanyagot (bár alkoholt igen) és nincs komedogén összetevője sem. Fényvédő hatásával abszolút elégedettek voltatok, dicsértétek könnyű állagát és azt is, hogy nem hagyott zsíros érzetet maga után. Valójában tényleg csak az alkoholtartalma volt az, amit felróttatok neki.
A La Roche-Posay Anthelios Dermo-Pediatrics Gyermek Napvédő Tej Termálvízzel SPF 50+ sok Krémmániás anyukát meghódított már magának. Illatanyagmentes, alapvetően kémiai fényvédő, de tartalmaz fizikait is, vízpartra, hosszabb kintlét esetén ideális lehet, a visszajelzések alapján szépen védte kicsik és nagyok bőrét egyaránt.
A La Roche-Posay Anthelios XL SPF 50+ Napvédő Stift Érzékeny Területekre egy vízálló, illatanyagmentes fényvédő, ami kiszereléséből (is) adódóan nem arra szolgál, hogy tetőtől talpig végighúzzuk magunkon, ellenben az ajkakra, anyajegyekre, kisebb területekre praktikus és a vélemények alapján hatásos megoldást jelent. Illatanyag- és alkoholmentes, így a gyerek fejére is tehetjük ha elhúzódik a játszóterezés, ellenben komedogén összetevőt tartalmaz, ezért nagyobb arcfelületeken csak óvatosan vele.


Ti próbáltátok már valamelyik La Roche-Posay terméket a fentiek közül? Mennyire voltatok elégedettek vele?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése