BLOGKERESŐ

2019. május 17., péntek

5 szuper feltörekvő fényvédő

A tavalyi poszt nagy sikere után arra gondoltam, hogy idén is utánanézek, hogy milyen új és ígéretes fényvédők kerültek fel az utóbbi évben Krémmániára és ezek közük mik voltak, amik a KM legek közé  emelkedtek vagy legalábbis látványosan megindultak ezen az úton. Most ezek közül hoztam el az 5 legígéretesebbet! 🌞



A legtöbb véleményt begyűjtő fényvédő idén tavasszal a 4 csillagos Bioderma Photoderm Nude Touch SPF50+ lett, ami egy magas szintű (SPF50+ / UVA25) védelmet nyújtó színezett fényvédő, mely fizikai szűrőkkel, egész pontosan nano Titanium Dioxide és Zinc Oxide összetevőkkel óvja a bőrt, melyeknek előnyük, hogy együtt stabil, széles spektrumú (a bőr leégését okozó UVA és a bőröregedésért valamint a bőrrákért felelős UVB sugárzás elleni) védelmet adnak. További előnye, hogy a színezett fényvédők között az olcsóbbak közé tartozik és szép púderesre szárad és egységesíti a bőrt. Kézzel érdemes felvinni!

A japán Mentholatum Sunplay Baby Milk SPF34 szintén fizikai szűrőket tartalmaz, eddig 6 vélemény érkezett rá és 4,83 csillaga van. Ez a fényvédő nagyon jó és töredékáron kapható dupeja a Clinique SPF 30 Mineral Sunscreen Fluid For Facenek, de azt írjátok, hogy a sajnos már nem kapható Isehan Sunkiller Baby Milk SPF45-re is remek alternatíva. A fényvédő ezen kívül illat- és alkoholmentes is, a vélemények szerint pedig a folyékony állagának köszönhetően könnyen kenhető, hamar felszívódik és fehér réteget sem hagy maga után.

Pár hónapja mi is írtunk a vagyis a Centella Asiatica vagyis a gotu kola kivonatának áldásos hatásairól - az összetevőnek jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, vagyis szuper választás száraz, irritált bőr esetén. Gotu kolát tartalmaz a Purito Centella Green Level Safe Sun SPF50+ / PA++++ is, aminek nem csak az ára jó, de az INCI-je is csodaszép "zöldpöttyös". Kémiai szűrőket találhatunk benne.

Nagyon nehéz olcsón illat- és alkoholmentes, magas faktorszámú fényvédőhöz jutni a drogériákban, szóval jó hír, hogy az új Sundance Sensitiv Sonnenfluid SPF50 minden előbb felsorolt feltételnek megfelel! A fényvédőben fizikai és kémiai szűrőket egyaránt találhatunk - az UVA sugarak ellen Uvinul A, az UVB ellen pedig Ethylhexyl Salicylate, Iscotrizinol és Ensulizole véd, de került még bele nano Titanium Dioxie is. A rá érkezett első (és eddig egyetlen) vélemény szerint sminkkel is tökéletesen kompatibilis.

Végül pedig egy kis érdekesség: Koreában épp a cushion fényvédők mennek, melyekből KM-re is felkerül egy kizárólag fizikai szűrőket változat, mégpedig a A'PIEU Power Block Tone Up Sun Cushion SPF50+ / Pa++++. Jó alternatíva lehet nap közbeni fényvédő-frissítéshez, az egyetlen hátránya első blikkre, hogy a lista többi elemével szemben sajnos nem illatmentes, viszont a rá érkezett vélemény szerint üde, természetes hatású a bőrön.




Ti próbáltátok már valamelyiket? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése