BLOGKERESŐ

2019. szeptember 9., hétfő

5 szuper esszencia Koreából őszre

A koreai bőrápoló termékek közül egyértelműen a esszenciákat kedvelem a legjobban, mivel nem csak könnyedek, kellemesek, hanem nagyon szépen fel lehet javítani a bőr állapotát is egy jól megválasztott esszencia rutinba iktatásával, főleg így a hűvösebb idő beköszöntével. 💕💦




Miért is jók az esszenciák?

Ha még csak most ismerkedtek a koreai termékekkel, akkor az esszenciákat úgy kell elképzelni, mint egy hatóanyagokban gazdag tonikot, apolka a Profi bőrápolás step by step c. sorozatának tonikos részében egész konkrétan a hidratáló tonik kategóriába sorolta őket, vagyis szerinte (és szerintem is) az esszenciák lényegében azt csinálják, hogy egy adag vízmegkötővel + vízzel látják el a bőrt, ami vízhiányos bőrűeknek, sőt, igazából minden bőrtípusnak csak a javára válik.

A koreai kozmetikumok közt többféle illat-és alkoholmentes, ellenben hasznos hatóanyagban gazdag tonikot, esszenciát találhatunk, ráadásul ezekről nagy általánosságban az is elmondható, hogy a többségük remek kiegészítő (!) termék a bőr vízhiányának pótlására és a védőrétegének a megerősítésére.

 

5 szuper esszencia

A KM legnépszerűbb koreai esszenciája 135 véleménnyel és 4,68 csillaggal a Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence, aminek a kulcsösszetevője természetesen a csiganyál, azaz a Snail Secretion Filtrate, ami a kutatások szerint valószínűleg serkenti a kollagén és elasztin rostok termelését, valamint képes lehet javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét, ezeken felül pedig valószínűsíthetően még lokális sebgyógyító hatása is van. Az esszencia tartalmaz még néhány hidratáló, vízmegkötő összetevőt is a bőr túlérzékenységének kezelésére pedig olyan gyulladáscsökkentő, sebgyógyító hatású összetevők kerültek is bele, mint például PanthenolAllantoin és az antioxidáns hatású Arginine.

Purito Fermented Complex 94 Boosting Essence a feltörekvő kedvencek közé tartozik és eddig szinte csak 5 csillagos vélemény érkezett csak rá. Bár önmagában használva kicsit ragacsos (ez a probléma kiküszöbölhető, ha tesztek még rá mást), viszont rendkívül gazdaságos és tápláló esszencia, ami remekül hidratálja és feltölti a bőrt. Az összetételét tekintve a Purito esszenciája kedvez azoknak, akik a "zöldpöttyös" INCI-re utaznak, ráadásul tele van különféle hatásos hidratáló, sebgyógyító és gyulladáscsökkentő összetevőkkel, pl. a kiváló antioxidáns és gyulladáscsökkentő zöld tea kivonattal, illetve olyan bőrjavító összetevők is kerültek bele, mint a bőr természetes védőrétegének regenerálásában és ellenállóbbá tételében jeleskedő Bifida Ferment Lysate.

Az egyik személyes kedvencem a 4 csillagos Secret Key Starting Treatment Essence gazdag vízmegkötő, antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású összetevőkben. A Galactomyces Ferment Filtrate mellett az 5. helyen tanyázó Arbutin bőrfehérítő, depigmentáló hatással van a bőrre (vagyis klassz foltok ellen), a 7. helyen levő Human Oligopeptide-1 pedig gyorsítsa a sebgyógyulást, ahogy a gotu kola kivonat, az Adenosine és az ázsiai ginzeng gyökér kivonat is. Van még benne jó pár olyan összetevő is, melyeknek a bőrre gyakorolt hatásáról sajnos még nem sok kutatást találni, viszont a gyártói leírások alapján elég ígéretesnek tűnnek, például a lampionvirág kivonata vagy épp a kínai hernyógomba kivonata. A rózsás verziója is nagy kedvenc egyébként a KM-en :)

Hónap kedvence is volt már a 118 véleménynél és 4,48 csillagnál járó a Cosrx Galactomyces 95 Whitening Power Essence, ami tartalmaz a külső hatások okozta bőrkiszáradástól óvó Galactomyces Ferment Filtratet, az összetevőlista 2. helyén pedig Niacinamidet, ami azon túl, hogy egy ígéretes öregedés elleni hatóanyag és hatásos sejtkommunikáló (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató) összetevő, remek hidratálószer is egyben, ahogy a 3. helyen csücsülő Sodium Hyaluronate is az, mivel a saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni. Került még bele Allatoin-Panthenol kombó is, melyek együttesen remek gyulladáscsökkentő, nyugtató hatással vannak a bőrre, valamint segítik a sebgyógyulást is. A vélemények szerint egyébként szépen nyugtatja, simítja, szinte feltölti a bőrt és egyenletesebbé teszi a bőrképet is.

A SK-II Facial Treatment Essence dupejaként emlegetett IOPE Bio Essence Intensive Conditioning az ígéretei szerint már 3 nap alatt szemmel látható változást hoz a bőrnek. Ez az esszencia (is) tele van antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású anyagokkal - ennek egy Faex nevű élesztőféle az egyik fő komponense, ami hasonló az SK-II-ben található Saccharomycopsis Ferment Filtrate-hez, de találhatunk még benne Niacinamidet, a bőr védőrétegét regeneráló Bifida Ferment Lysatet és antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású Beta-Glucant és Adenosinet.


Ti használtok valamilyen esszenciát? 

8 megjegyzés:

  1. MISSHA TIME REVOLUTION THE FIRST TREATMENT ESSENCE - INTENSIVE MOIST
    Népszerű termék, mégis kimaradt.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ez most nem TOP5-ös poszt volt, ami a legnépszerübb termékeket öleli fel, hanem csak egy ízelítő általam izgalmasnak tartott esszenciákkal, azért maradthatott ki több KM leg is. 🙈 Ha a leg lista érdekel, akkor érdemes beírnod a keresőbe, hogy “essence” és rászűrnöd a Szérumok kategóriára 😊

      Törlés
  2. Ha a reggeli rutinomban egyik nap c vitaminos szerumot hasznalok (drunk elephant), masik nap niacinamidot (PC) es szeretnek meg a hidrato krem elott esszenciat is hasznalni (sk-ii), akkor az esszencia a szerum elott vagy utan hasznalando szerintetek? Vagy ez mar tul sok lesz?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az esszenciát tonik után, szérum előtt tudod használni :) https://ohmybrush.com/2018/11/sorrend-termekek-az-arcapolasi-rutinban/

      Törlés
    2. Szia Editke! Szérum előtt. Itt írtam róla bővebben :) http://blog.kremmania.hu/2016/08/hogyan-retegezzem-termekeket_27.html

      Törlés
  3. Valamiért azt képzeltem, hogy a Secret Key egy drága holmi, de ahogy nézem elég kibírható az ára és tényleg szuperek az összetevők. Ráadásul elöl vannak a jó kis hatóanyagok a listában, nem csak rá van írva, hogy ezt meg azt tartalmaz és a végén kullognak a listában.
    Nálam a nemtomhányadik flakon a Klairs illatmentes verziója fogy, ami legjobban egy kis arcpermettel vagy sima vízzel vált be. Kellemesen lehet önmagával is rétegezni. Csak amiatt cserélem le, mert a mostaninak van egy fura vegyszerszaga. Az előzőeknek nem volt semmi illata. A hatás ugyanolyan jó, nem járt le, de na...büdi ne legyen már!
    Szóval talán az illatos origi verzió lesz a kövi vagy az említett Secret Key.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nem, teljesen rendben van az ára, pedig szerintem is drágának néz ki. Nagyon igényes a csomagolása! :)

      Törlés