BLOGKERESŐ

2019. szeptember 20., péntek

Mit érdemes venni: NIOD és Hylamide

Biztos sokan tudjátok, hogy a Hylamide és a NIOD a KM-en is hatalmas népszerűségnek örvendő The Ordinary drágább és még eggyel drágább (és persze szuperebb összetevőkkel és formulákkal operáló) testvérmárkái. Azok is nagyon szokták szeretni őket, akik az Ordinary-val nem értek el átütő sikereket (például én 😜), ezért arra gondoltam, itt az ideje összeszedni, mit érdemes tőlük venni.

Mindketten a Deciem ernyőszervezethez tartozó márkák. A Hylamide olyan bőrápolási kezelésekre szakosodott, melyek a felszíntől a bőr alatti rétegekig hatolnak, a NIOD pedig a szervezet leginnovatívabb, legfejlettebb, nem szokványos megoldásokat és összetevőket nyújtó márkája, melynek termékei a bőr egészségének megőrzésére nagyon hosszú távú megoldásokat nyújtanak.

Lemosók, tonikok



Mindkét márka kínálatában csak egy-két féle lemosót találhatunk, viszonylag vegyes fogadtatással, a márkák tonikjai - vagyis spray kiszerelésű mistjei - viszont mind nagy KM kedvencek, igaz, belőlük is csak pár féle közül választhatunk.

A 4,6 csillagos Hylamide High-Efficiency Face Cleaner úgy működik, mint egy olajos lemosó, viszont úgy viselkedik, mint egy víz alapú, ezáltal nagyon könnyű lemosni, emellett pedig hidratált, puha bőrérzetet hagy maga után. Érdekessége, hogy a hagyományos olajos lemosókkal ellentétben nem igényli törölköző vagy kendő használatát az arctisztításhoz. Egyedül az árát szoktátok sérelmezni, viszont az még így is mellette szól, hogy elég kiadós. A 3,71 csillagos NIOD Sanskrit Saponins bár népszerű, valamivel már megosztóbb darab a KM-en. Az ayurvedikus növényi szaponinekkel működő intenzív tisztító balzsam realet nevű krémmániásunk szerint úgy működik, mint egy mosakódókrém, "ami jobb belátásra bírja a bőr megannyi hisztijét", a rajongói szerint pedig szépen karban lehet vele tartani a mitesszeres, tág pórusú bőrt.

A mistek közül 33 véleménynél jár már a 4,3 csillagos NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist (itt írtunk róla bővebben), aminek kulcsösszetevője a Superoxide Dismutase (SOD), melyből kivételesen sokat tartalmaz a termék. A SOD egy szuper hatékony antioxidáns, aminek a különlegessége, hogy a kollagén romboló szabadgyökök semlegesítésének folyamatában nem elhasználódik, mint a legtöbb "sima" antioxidáns, hanem csak katalizálja a folyamatot és hosszan aktív marad. A vélemények szerint látványosan hidratálja és nyugtatja a bőrt. A rózsavíz alapú, 4,71 csillagos Hylamide SubQ Mist a bőr hidratáltságát, a csodamogyoró víz alapú, 4,06 csillagos Hylamide Booster Pore Flush pedig a bőr zsírosságát hivatott karban tartani. Előbbiben érdekesség az antioxidáns hatású tasmán hegyi bors kivonata, mely megakadályozza a bőrérzékenységet érzékelő TRPV1 receptor aktivitását, ezáltal azonnal enyhíti a viszketést, az égő érzést, valamint csökkenti a bőrvörösség megjelenését. Utóbbi esetén pedig az extrém vízmegkötő képességgel bíró Pseudoalteromonas Ferment Extract érdemel figyelmet, ami egy Antarktiszon talált sárból kivont baktériumtörzs, mely hidratáló, sebgyógyító tulajdonságokkal is rendelkezik, sőt állítólag serkenti bőrünk kollagén és elasztin termelését is.

Szérumok



A NIOD és Hylamide kínálatának alappillérei a szérumok, melyeknek különlegessége, hogy tömve vannak innovatív és ígéretes összetevőkkel, szuper antioxidánsokkal, peptidekkel és mindenféle más, a bőr számára hasznos összetevővel. Mindkét márka szérumai a bőr általános egészségét és minőségének, valamint a bőröregedés jeleinek javítását célozzák.

Nem csak a KM-en nagyon népszerű, de én magam is számos üveggel elhasználtam (azt hiszem a 6. körül járhatok...) már a 46 véleménynél és 4,57 csillagnál járó Hylamide SubQ Skin (itt írtunk róla bővebben), ami tele van remek újgenerációs hatóanyagokkal és szuper választás bárkinek, aki olyan anti-aging hatóanyagokat tartalmazó szérumot keres, mely a bőr hidratáltságát, teltségét is látványosan javítja. (Cseresznye a habon, hogy nemrég még az árát is lejjebb vitték 8700 Ft-ra.) A vízhiányos bőrűek nagy kedvence a 4,73 csillagos Hylamide Booster Low-Molecular HA, ami egy különböző molekulasúlyú, összesen ötféle hialuronvegyületet tartalmazó hidratáló széru. Ennek a még skincare geekebb megfelelője a 4,38 csillagos NIOD Multi-Molecular Hyaluronic Complex, amibe nem kevesebb mint 15 kis- és nagy molekulasúlyú hialuronsav-változat és peptidek is kerültek. A harmadik nagy Hylamide szérum kedvenc az Ethyl Ascorbic Acidot, vagyis a tiszta C-vitamin stabilizált változatát tartalmazó (így nem hűtőben tartandó!) 4,3 csillagos Hylamide Booster C25, aminek a véleményezők egy része szerint folt- és heghalványításban is kifejezetten látványos a hatása. Nem lehet elmenni szó nélkül a "fényvédő nélküli fényvédő" NIOD Survival 0 mellett sem, ami 34 vélemény után is 4,88 csillagon áll, vagyis a véleményezők többsége jellemzően "csodaszer" minősítéssel illeti. Felsorolni is sok lenne, mennyi klassz dolog került bele, az ára pedig jóval kevesebb, mint ahogy azt a többi NIOD terméknél megszokhattuk. Akik használják, táplált, tömörebb bőrről és szebb bőrképről számoltak be vele kapcsolatban.

Pakolások, hámlasztók és egyebek



Míg a Hylamide kínálatában egyáltalán nincs pakolás, fényvédő vagy hámlasztó, a NIOD mindháromra kínál 4-5 csillag közti alternatívákat.

Montmorillonite és Kaolin felszívó hatású agyagokon, valamint hidratáló és gyulladáscsökkentő összetevőkön alapuló 4,31 csillagos NIOD Flavanone Mud rendszeres használattal szépen karban tartja a tág pórusú, mitesszeres bőrt. A NIOD Non-Acid Acid Precursor 15% egy nem-savas alternatívája a savalapú hámlasztóknak. A bőrápolásban népszerű AHA/BHA savakkal és a retinoiddal ellentétben a NAAP fermentációs bio-származékokat és aminoizolátumokat használ, a véleményezők szerint pedig látványosan tömörebb a bőr a használata után. A 4 csillagos Hylamide SubQ Eyes Advanced Serum olyan összetevőkben gazdag, melyek képesek lehetnek visszaszorítani a szarkalábak, táskák és karikák megjelenését, a 4,15 csillagos Hylamide Glow Radiance Booster pedig Erythrulose tartalma révén biztosít a DHA-hoz hasonló, azonban annál tartósabb, szagtalanabb barnaságot. Fényvédők terén a 4,24 csillagos NIOD Survival 30 nagy kedvenc, ami mindkét féle fizikai szűrőt (titánium dioxid és cink oxid) tartalmazza, szépséges az INCI-je, megbízható védelmet nyújt és nem szárít vagy zsírosít. (Van 20 faktoros verziója is, ami szintén népszerű az oldalon.)



Összességében: Azt talán túlzás lenne állítani, hogy biztosan mindenki ki tudna alakítani egy komplett arcápolási rutint kizárólag NIOD és Hylamide termékekből, de ettől még tény, hogy igazi gyöngyszemekre lehet bukkanni mindkét márkánál, klinikailag megbízhatóan bizonyított hatóanyagokkal és/vagy nagyon-nagyon ígéretes, innovatív összetevőkkel. A SubQ-t pedig mindenkinek kötelezővé tenném, ha lehetne. :)))


Nektek mik váltak be a márkától? 

9 megjegyzés:

  1. A Niodhoz még nem volt szerencsém, de több Hylamide terméket is nagyon szeretek. Az egyik ilyen a SubQ Mist. Felfrissít, hidratál. A High-Efficiency face cleaner is nagy kedvenc, erősebb smink lemosásához szoktam bevetni. De az all time kedvencem a SubQ szérum, amiből már legalább 6 üveggel használtam el, annyira szeretem. Ha épp nincs, akkor hiányzik.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Nekem nincs is olyan, hogy nincs itthon, jobb a békesség 😂 A SubQ Mistet én most a SOD helyett tervezem majd megvenni, kíváncsi vagyok rá!

      Törlés
  2. SubQ szérum a hatalmas kedvencem, brutalisan jó szérum!

    VálaszTörlés
  3. Varázsmogyoró, nem csodamogyoró.
    A Thayers rózsavíz jóval olcsóbb és szuper termék, az iherb is forgalmazza. Ha valaki ragaszkodik a szórófejhez, áttölti egy másik flakonba.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Ugyanaz a kettő, mármint a varázs- meg a csodamogyoró :)
      Thayers rózsavizem nekem is volt egyébként, tényleg klassz, bár nekem a Hylamide összetevőlistája összességében jobban tetszik, igaz, utóbbit viszont még nem próbáltam.

      Törlés
  4. De szuper cikk lett! Nekem a TO túl basic, a Hylamide nem csinált sajnos semmit a bőrömmel (nem is ártott neki), de a NIOD csodás!! Igazából már niche kategória annál jóval alacsonyabb áron (pl Dr Barbara Sturm hasonló minőség egyes vélemények szerint) Ami nem működött, az nem az én bőrtípusomra lett kitalálva (pl Flavonone Mud), illetve az LVCE lemosónál vannak sokkal jobbak is, de a SDSM, a CAIS 2:1, a MMHC2, a Survival 0 és 30 és a HV remélem, örökké elérhető lesz! Ha lesz időm összeszedni a gondolataimat, velemenyezem is őket, mert van több, mint 2 év NIOD tapasztalatom, hála a Skinsmartnak <3 A rutinomat egyéb termékekkel is kiegészítve (NEC, SS, FECC, LBLC, VM, MC) gyönyörű eredményt értem el. 32 év = 20 éves bőr.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Azta, ha a te kommented nem csinál kedvet a NIOD cuccokhoz, akkor semmi :D <3

      Törlés