BLOGKERESŐ

2017. augusztus 23., szerda

Teszt+elemzés: NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist

Bő egy hónapja került a bőrápolási rutinomba a NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist, ami ismét egy olyan dolog, amivel nagyon klasszul fel lehet erősíteni a többi bőrápoló hatását, főleg a fényvédőét (erről és az antioxidánsok további jótékony hatásáról bővebben itt olvashattok), szóval gondoltam, hogy mesélek róla Nektek is egy kicsit... :)



Teszt, elemzés.


Az ígéret

NIOD Superoxide Dismutase Saccharide Mist (13 400 Ft / 240 ml) egy bőrnyugtató derma-mist, ami kivételes erővel segíti a bőr vízmegtartását, küzd a környezeti stresszorok és a szabadgyökök pusztítása ellen. Jelentős gyulladáscsökkentő hatásával segít a környezet okozta irritáció ellen.


Hogyan működik?

A NIOD (szinte majdnem) összes termékéhez hasonlóan ez a permet is illatmentes és többek közt olyan összetevőket tartalmaz, melyek a stressz, a bőrroncsoló szabadgyökök és oxidációs folyamatok, valamint a vízhiány és az irritáció elleni harcban segítik a bőrt. Nem is akárhogy!

A kulcsösszetevők:
  • A termék kulcsösszetevője az INCI 2. helyén levő Superoxide Dismutase (SOD), melyből kivételesen sokat tartalmaz a termék. A SOD egy szuper hatékony antioxidáns, aminek a különlegessége, hogy egy enzim, így a kollagén romboló szabad gyökök semlegesítésének folyamatában nem elhasználódik, mint a legtöbb "sima" antioxidáns, hanem csak katalizálja (vagyis elősegíti, gyorsítja) a folyamatot és hosszan aktív marad. A SOD-dal kapcsolatos kutatások azt mutatják, hogy hatékonyabb antioxidáns, mint (az egyébként szintén szuper antoxidáns) E vitamin, a zöld tea vagy a MAP nevű C-vitamin származék. 
  • Kulcsösszetvők még a hidratáló hatású összetevők, az egyik legérdekesebb például az összetevőlista 3. helyén található Pseudoalteromonas Exopolysaccharides, vagyis egy bizonyos Pseudoalteromonas nevű, Antarktiszon talált sárból kivont baktériumtörzs fermentációjával nyert összetevő, mely jelentősen több vizet képes megkötni, mint a nagy molekulasúlyú hialuronsav (pedig az is a saját súlyának az ezerszeresét köti meg) és még extrém esetekben is képes növelni a bőr nedvességmegtartását, például nagyon hideg időjárás esetén.
  • A krém fontos összetevői még a gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, így például az aspirinhez hasonló hatású Sodium Salicylate vagy épp a nagy csodatölcsér kivonata, ami az összetevő gyártója szerint csökkenti a bőr kipirosodását, növeli a komfortérzetét valamint javítja a bőr ellenállóképességét az agresszív külső hatásokkal szemben. Ezek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal megakadályozzák a bőr kiszáradását.


Összességében

A Superoxide Dismutase Saccharide Mist olyan ígéretes újgenerációs hatóanyagokat tartalmaz egyedülálló módon nagyon magas koncentrációban, mint az SOD-t, ráadásul teljesen stabil és oldott formában, szóval szerintem remek választás bárkinek, aki olyan antioxidáns-bomba arcpermetet keres, mely segít a bőr hidratáltságában és még komfortérzetét is látványosan javítja.

Személy szerint azért szeretem, mert antioxidáns-fan vagyok 😀, másrészt pedig nekem érezhetően és látványosan nyugtatja a bőrömet is.

Az illata is nagyon enyhe és kifejezetten kellemes, nem olyan, amibe bele lehet csömörleni pár hónap használat után, illetve nagyon hamar beszívja bőr, mindenféle réteghagyás nélkül, vagyis smink alá és fölé is remek, főleg ha rétegezgetős a rutinotok.


Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése