BLOGKERESŐ

2019. december 2., hétfő

Havi kedvencek - 2019 november

Vééégre eljött a december, vagyis 24 nap múlva karácsony, hónapkezdésnek pedig itt vannak a szokásos havi legek... :)


Arcápolás



A Geek & Gorgeous 101 B-Bomb szérumát sokan dicsérték pattanásszelídítő képességei miatt, és többen írták, hogy bőrük zsírosságán is sokat segített.
Vizes-géles állaga kellemes használatot biztosít, jól lehet rá rétegezni, nem hagy ragacsos érzetet maga után és a bőr hidratálását is segíti. Magas, 10%-os niacinamide tartalmú, amely mellett Zinc PCA-t és Saracosine-t is találunk benne, melyek szintén segítik a pattanásos bőr kezelését. Értékelése jelenleg 4,47-es.
A Tonymoly The Chok Chok Green Tea Intense Cream arckrémje még viszonylag új a Krémmánián, az első vélemények azonban nagyon jók róla, amit értékelése is mutat: 4,89-es. Fermentált zöld tea kivonatot tartalmaz már első helyen, ami remek antioxidáns, valamint hidratálók, jó pár bőrpuhító emolliens és persze E-vitamin is került bele. Kipróbálói szerint sűrű, kenőcsös állagú, mégis szépen felszívódik, sőt, száraz bőrűeknek még akár kevés lehet, pláne télen. Úgy tapasztaltátok, nagyon jól hidratálja, ápolja a bőrt, az egész bőrképet szebbé teszi. 
A Babor Grand Cru Maszk+Ampulla több Krémmániáshoz is eljutott tesztelésre, az ő, javában elégedett véleményük alapján pedig egyből hónap kedvence lett. 4,71-es értékelését annak köszönheti, hogy mindenkinél puha, ápolt, hidratált bőrképet adott, volt, akinél hatása 4-5 napig is látható, érezhető volt. A fekete maszk minősége remek, az pedig különösképp tetszett nektek, hogy ti magatok adhatjátok hozzá használat előtt a folyadékot. 
A Vichy Minéral 89 Eyes Bőrerősítő Szemkörnyékápoló Booster 4,83-as értékeléssel zárta a hónapot, kipróbálói szerint nagyon szépen felfrissíti a szemkörnyéket, géles-vizes állaga nem nehezíti el a bőrt és gyorsan felszívódik. Pozitívuma, hogy illatanyagmentes készítmény, amely tényleg telis-tele van hidratáló összetevőkkel.


Testápolás & parfüm



A testápolók közül a The Body Shop Mézvirágos Testvaj sokatok kedvencévé vált novemberben, azt írtátok róla, hogy megfelelően felszívódik, nagyon jól hidratálja a bőrt még télen is - igaz, extrán száraz bőrűeknek kevés lehet. Az illata kellemes, nem tolakodó. Értékelése: 4,43.
A Barnängen Oil Intense Body Lotion Testápoló vadrózsaolajat és 7%-nyi védő Cold Cream-et tartalmaz, egyébként pedig napraforgómag olaj és shea vaj szerepelnek benne fő helyen. Sokan dicsértétek az illatát, mely tartós, de nem tolakodó, a krém megfelelően beszívódik és remekül ápolja a bőrt. Erről tanúskodik értékelése is, mely 4,76-on áll.
Hiába, itt a tél, a tusfürdőket kiszorították a testápolók, harmadik havi kedvencként a Naava Argan Beauty Intenzív Hidratáló Testápoló került fel listánkra. Ezt a bőrápolót többen is tesztelésre kapták és egyöntetűen dicsérték adagolókupakos kiszerelését, mely praktikusnak bizonyult. A testápoló szépen hidratálja a bőrt, nagyon gyorsan beszívódik és semmilyen ragacsos réteget nem hagy maga után, illata természetes, natúr. Úgy találtátok, téli testápolóként is megállja a helyét, száraz bőrűeknek is érdemes kipróbálnia. Értékelése: 4,67.
A parfümök között az Oriflame Giordani Gold Essenza Sensuale EDP lett november kedvence, az illatújdonság 4,67-es értékelésen áll, ami kimagasló kategóriájában. Az illatjegyek között narancsvirágot, vaníliát, gardéniát találunk, édeskés, de nem émelyítő, a citrusos jegyek szépen egyensúlyba rakják. Tartósságára nem érkezett panasz, inkább a kiszerelés adagolója volt az, ami néhányotoknak nem tetszett.


Hajápolás

A Gliss Kur Supreme Length Spray Balzsam sokatoknak segített hajmosást követően a gubancok kifésülésében, pár spricc elég a hosszú hajra is, hogy vizesen kezelhetőbbé váljon. Illata virágos, néhányatok szerint erős, de nem marad örökké a hajban. Értékelése jelenleg 3,76.
A Kérastase Resistance Masque Extentioniste egy hajnövesztő pakolás, mely erősíti is a hajszálakat. Kipróbálói szerint valóban nagyon sokat javít a haj állapotán, erősebbé teszi, tapintásra selymessé és többen írtátok, hogy a hajszálak növekedését is serkentette. Az állaga kellően sűrű hozzá, hogy jól eloszlatható legyen, illata pedig kimondottan tetszetős. Értékelése mindezek alapján 4,65.
A Herbal Essences Bio:Renew Argánolajos Balzsam samponjával párban és szólóban is sokatoknál megállta a helyét. Szerettétek, hogy puha, ápolt, fényes lett tőle hajatok és hogy kevés mennyiség is elegendő belőle. Illata intenzív, de kellemes, még szerencse, mert több napig is érezni. Értékelése: 4,56.
A L'Oreal Professionnel Steampod Kisimító Szérum Hajvégekre egy direkt hajvasalókhoz kifejlesztett készítmény, mely arra hivatott, hogy megvédje hajszálainkat az erős hőhatástól, illetve segítse az egyenesítő procedúrát, hogy minél kevesebbszer kelljen a hajvasalóval végigmenni tincseinken. Mindezekre úgy tűnik, képes is, ráadásul nem lesz kellemetlen olajos érzetű tőle a haj. Illata kellemes, értékelése 4,48-as.


Smink



A sminktermékek között az egyik hónap kedvence a L'Oreal Paris Infallible More Than Concealer lett, a korrektorról olyanokat írtatok, hogy magas fedést nyújt, inkább a pattikra, mint a szemkörnyékre való (ott száríthat és beleülhet a ráncocskákba), nagyon kiadós termék, aminek applikátora lehetne picit kevésbé buci. Könnyen eldolgozható, alapozó alá és fölé is tehetjük. Értékelése: 4,21.
A Maybelline Hyper Precise Szemhéjtus jelenleg 4,3-as értékelésen áll, a nagyon vékonyka hegyű tusról azt írtátok, valóban könnyű vele precíz, vékony vonalat húzni, cicaszem rajzoláshoz így remek alternatíva lehet, a színe szép intenzív és megfelelően tartós is.
A Bourjois 123 Perfect CC Cream fedése ahhoz képest, hogy nem alapozó, egészen jó, hétköznapokra ideális lehet. Szépen egységesíti a bőrt, megfelelően eldolgozható, hidratáló hatásával is sokan elégedettek voltak, bár száraz bőrűek azért teszteljék le, hogyan viselkedik önmagában a krém. Értékelése hónap végén 4,21-en állt.
A Trend It Up Soft Matte Körömlakk öt színben kapható, úgy tűnik, az árnyalatokat jól eltalálták és a matt eredmény is igazán tetszetős. Két rétegben érdemes felvinni, szépen terül, jól fed, önmagában 2-3 napig bírja, fedőlakkal, bázissal ez még 1-2 nappal kitolható, bár attól is függ, mi mindent csinálunk napközben. Értékelése 4,51.


Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban? :)

2 megjegyzés:

  1. Nálam a Catrice Pure Simplicity (Naked Petal) pirosítója viszi a pálmát ebben a hónapban, remélem a továbbiakban is. Pont azt szeretem benne, hogy halvány, ami a legtöbb csajszinak nem annyira tetszik. Legtöbbször nomakeup-sminkben nyomom mostanság és ez alapozó nélkül is egész jól megmarad.
    https://kremmania.hu/kremek/catrice-pure-simplicity-egetett-pirosito
    A Clinique Fresh Pressed Daily Booster C-vitaminnal is nagyon tetszett, sokat javított a bőröm megjelenésén. Egységesített főleg. Sajnos csak 1 db 7-napos kúrára való tubusom volt, de talán elég is egyszerre.
    https://kremmania.hu/kremek/clinique-fresh-pressed-daily-booster-with-pure-vitamin-c-10

    VálaszTörlés
  2. A hosszabb estékkel itt van a habfürdők ideje, a Tetesept narancsolaj-fahéj habfürdője mindent visz, de nagyon jó az Alverde Cozy narancsos csomagja is. Testápoló kedvencem pedig ugyanebből az Alverdés csomagból a narancs illatú testvaj volt.
    Sminkből továbbra is nagy kedvenc a Guerlain Aqua Nude alapozója, fölé pedig a tavalyi karácsonyi púdergyöngyökből került fény. Az arc további színeit az idei karácsonyi kollekcióból a MAC Starr-Dipped kompaktja adta, kicsit büdös ugyan (erősen meszes illatú), de a színek szépek, tartósak és kiválóan eldolgozhatóak. Szemre szintén MAC, az Aladdin paletta színeit használtam a legtöbbször. Ide kívánkozik egy új felfedezés, rendelés mellé küldött a MAC egy teljes méretű szempillasprirált, az In Extrem Dimension 3D Black Lash-t, amit nagyon megszerettem, végre egy spirál, ami nem pandázza össze a szemem alatti bőrt. Szájra szintén MAC, a karácsonyi Nude kis csomag, ha valaki még belefut, ne sokat habozzon, mert nagyon szép az Aspiring Star névre hallgató matt rúzs és a fölé használható Among the Stars szájfény is, nagyszerű darabok.
    Körmökre az egyik kedvenc a Catrice Gold 07 árnyalatú mélylila csillámos lakkja volt, a másik az Essence Spice it up! illatos lakkja. Ez utóbbi önmagában nem egy nagy durranás, de egy jóminőségű fedőlakk sokat javít rajta úgy,hogy az illat is megmarad.
    Ha már illat, akkor a hónap kedvence nálam továbbra is a JPG La Belle melengető parfümje volt. A hónap felfedezése pedig egy kis minta erejéig a Xerjoff La Capitale, fűszeres, gyönyörű kompozíció, minden parfümrajongónak jószívvel ajánlom.

    VálaszTörlés