BLOGKERESŐ

2019. december 12., csütörtök

Szérum körkép

A "nagykönyvi", mindenhol emlegetett bőrápolás három lépéses, de egy igazi profi bőrápolásban általában ennél többre van szükség, ezért az egyébként klassz alapot adó tisztítás-tonizálás-hidratálás hármast érdemes megfelelő szérumokkal kiegészíteni. 



Hogy segítsünk, összegyűjtöttük Nektek a Krémmánia legjobb szérumait. 🔝

Bőröregedés/ráncmegelőzés



A keresések alapján egyértelmű, hogy legtöbben a bőröregedés ellen, ennek lassítására keresnek szérumot nálunk.

Krémmánián nagyon népszerűek a kategóriában a The Ordinary szérumai - a 80 véleményes, 3,99 csillagos Granactive Retinoid 2% Emulsion a legtöbbet véleményezett darab, melynek különlegessége, hogy nem irritáló, de hatásában a sima retinoléval megegyező újgenerációs retinoidot, ún. Hydroxypinacolone Retinoate-t is tartalmaz a retinol mellett, ezért öregedés ellen ez egy nagyon remek, gyengéd kis készítmény.

Regenerálásra és védelemre ajánlja az Estée Lauder az éjszakára való készítményét, az Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II szérumot, ami a gyártó ígérete szerint regenerálja a múltbéli károsodások nyomait és óvja a bőrt a további károsodásoktól, valamint látványosan enyhíti a bőröregedés látható jeleit. Ígéretüket növényi eredetű antioxidánsokkal antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentőkkel, hidratáló anyagokkal, peptidekkel és vitaminokkal akarják elérni, a KM felhasználói szerint 4,2 csillagos sikerrel. 

Kimagaslóan magas antioxidáns tartalmú a 4,19 csillagos Paula's Choice Resist Super Antioxidant Concentrate Serum, ami az ígéretek szerint hatékonyan csökkenti a látható ráncokat, miközben csökkenti a gyulladást és mérsékeli a leégés okozta károkat. Elősegíti a bőr kollagéntermelését, amely így képes ellenállni az öregedés jeleinek, segít újraépíteni a sérült sejteket, kisimítja a bőrt, így fokozza a smink hatását. Összetevőit elnézve érthető a lelkesedés, ami övezi, hiszen 15 féle antioxidánst és 5 féle vitamint valamint peptidet is tartalmaz.  

Natúrkozmetikumok kategóriában az Alverde Zell Aktiv Szérum Kék Hibiszkusszal kapta a legtöbb jó értékelést. Az ígéretei szerint segíti a sejtanyagcserét, támogatja a bőrsejtek megújulását, csökkenti a ráncok kialakulását, kisimítja a már meglevő ráncokat valamint segít megőrizni a bőr hidratáltságát. Az összetevői között találhatunk néhány izgalmas vagy épp innovatívabb összetevőt is, olyan ábécéfü kivonatot, mely helyileg alkalmazva oldja az izomfeszültséget, ezáltal simítja a ráncokat. 


Vízhiányos bőr



Vízhiányos bőrre is jócskán találunk ígéretes szérumokat Krémmánián, a legtöbb népszerű darabban pedig a kulcsösszetevő a hialuronsav valamely formája - az összetevő különlegessége, hogy a saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni. Korábban a nagy molekula súlya miatt lehetett olyat is olvasni róla, hogy valójában nem tud a bőrbe szívódni és nem is olyan hasznos, de újabb hírek szerint még a nagy változat is beszívódik. Mivel a sodium hyaluronate képes vizet beszívni a bőrbe, így a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését eredményezi.

4,62 csillagot mondhat magáénak a Geek & Gorgeous 101 Ha 5 Light, amelyben 5 féle, különböző súlyú és szerkezetű hialuronokkal találhatunk a bőr hidratálására és vízhiány ellen de a szérum további előnye a nagyon kedvező, 2490 Ft-os ára is. A vélemények szerint gazdaságos, jó az ár-érték aránya és nem irritálja a bőrt (igaz, van akinek pattanásokat okozott).

A DM sajátmárkás Balea Aqua Feuchtigkeitsserum ára még ennél is kedvezőbb, mindössze 999 Ft-ba kerül, bár nem illatmentes viszont vegán és a gyártó szerint pedig hidratáltabb és feszesebb bőrt eredményez. Összetevői között 6 féle hidratáló anyagot találunk, antioxidánst és vitaminokat. Azt írtátok róla, hogy nagyon könnyen beszívódik és bár a hidratáló hatása az árához képest jó, azért nem tartozik a "bikább" darabok közé, inkább csak a tavasztól őszig tartó időszakban szoktátok kenegetni.

Kicsit ugyan megosztó, de évek óta töretlenül népszerű hidratáló szérum Krémmánián a Bioderma Hydrabio Szérum, amelyet a gyártó érzékeny, nagyon vízhiányos bőrre ajánl. Ígéretük szerint intenzíven fokozza a bőr belső vízellátását valamint aktívan pótolja a bőr hidro-lipid rétegét, ezzel gátolva a bőr további vízveszteségét. Állaga zselés-krémes, nem túl kiadós, elég gyorsan fogy, de gyorsan beszívódik és valóban jól hidratálja a bőrt. 7 féle hidratálóanyagot tartalmaz, vízbázisú, az összetevőlista közepe felé szilikonokat találunk benne.

A koreai termékek közül a Mizon Hyaluronic Acid 100-ra érkezett a legtöbb jó vélemény. Róla azt írtátok, hogy a téli hidegekben is jól megállja a helyét, maximum egy egyszerű kis alapkrémmel kell csak kiegészíteni. Állagra és érzetre is tökéletes. Összetételét tekintve a hialuronsavon kívül kerültek még bele gyulladáscsőkéntó összetevők és egy sebgyógyító és kollagéntermelést serkentő hatású peptid is.



Pigmentfoltok



Nem igazán találtak még fel másnapra ható csodaszert a pigmentfoltokra, de jó pár hatóanyag van, ami idővel halványítja őket: ilyen a a retinol a C vitamin és származékai, de szakirodalom igazolja a niacinamide és acetyl glucosamine hatóanyag páros együttes hatékonyságát, illetve számos hatásos növényi kivonat is van (pl. édesgyökér kivonat). Szintén bőrvilágosító hatóanyag az arbutin, az azelain sav és a koji sav. Ezeket az összetevőket érdemes tehát pigmentfolt halványításra szánt szérumban keresni.

Retinol található a 4,11 csillagos Paula's Choice Resist Intensive Wrinkle-Repair Retinol Serumban, ami a fő hatóanyagon túl antioxidánsokat és gyulladáscsökkentő anyagokat is tartalmaz. Ez a szérum azért is jó, mert nem csak a pigmentfoltokra, de pattanások utáni hegekre is szépén hat valamint az öregedésgátló hatása sem utolsó.

A legnépszerűbb (és legolcsóbb) C-vitaminos szérum KM-en a Geek & Gorgeous 101 C-Glow 15% C-Vitamin Szérum, ami tiszta C-vitamint tartalmaz és a PC szérumhoz hasonlóan nem csupán a foltok ellen hat, hanem kiváló antioxidáns is egyben, illetve azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist. A vélemények szerint szép üdévé, kisimulttá teszi a bőrt.

Személyes kedvencem pigmentfoltok ellen a újgenerációs 20% azelainsav-származékot tartalmazó Geek & Gorgeous 101 aPad, amit én a terhességemkor használtam nagy megelégedéssel, és nem csak nekem, de Nektek is nagyon bevált pigmentfoltok ellen. (Egyébként az összetevő gyártója szerint a PAD kiváló a bőr olajtermelésének szabályozására is.)

A high end szérumok közül a Clinique Smart Custom-Repair Serum a kedvencetek, melyben több pigmentfolt elleni összetevő - így stabil C-vitamin származékok vagy épp grapefruit kivonat - mellett sok más bőr számára hasznos összetevő is helyet kapott.



Neked melyik a kedvenc szérumod?

9 megjegyzés:

  1. Legkedvencebb a Hylamide SubQ Skin, már a sokadik üveggel használom. Valamiért az ANR-t tavaly télen nagyon szerettem, aztán nyáron soknak éreztem, de most megint elkezdtem a használatát. Ezeken kívül a fent említett TO retinolos emulziót én is szeretem.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A SubQ-t valamiért nekem sem tudja megunni a bőröm hálistennek, pedig évek óta használom, az ANR-el viszont úgy vagyok, hogy veszek belőle magamnak pár évente egy üveggel, és mire eljutok a negyedéig, már csak tologatom hátra a szekrényben, mert nincs az a wow hatása.. :(

      Törlés
  2. És még egy, az Alverde Naturschön szérum, ami a megváltást jelenti az államon minden télen előbukkanó hidegekcémával szemben.

    VálaszTörlés
  3. Nekem mindig más a kedvenc, de az EL ANR-je közöttük van. Most épp a G&G 101 Ha5 Light-tal küzdünk a vízhiány ellen. Előtte pedig a Clinique C-vitaminos 7 napos boosterét csináltam végig. The Ordinary Retinoid emulziója is fincsi. Most a szkvalános verziót nyúzom, megelégedéssel. Régebben Paula cuccait is kentem, de most keresem a kedvezőbb árakat, bár szuper hatásuk volt és megérték az árukat, az tuti.
    És az összefoglaló alapján kívánságlistára került a G&G 101 aPad és talán a C-Glow is beugrik majd legközelebb a kosaramba ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szeretem váltogatni őket :) Az aPadot nyáron szeretem, a C-Glow viszont eddig valamiért kimaradt :) Most a Clarins Double Serumot használom, télen száraz bőrre az valami isteni!

      Törlés
  4. Ismét jó kis összefoglalót kaptunk, köszönet érte! A fent említettek közül kettővel van saját tapasztalat, az EL szérumát nem bírja a bőröm, a mélyben tömött piros csomók jelennek meg tőle. A Clinique Smart rajtam is jól működött, szívesen használtam.
    Általánosságban nálam úgy van, hogy a retinoidtól kikészül a bőröm, mint ahogy a hámlasztást sem bírja. Jól elvagyok viszont bármilyen hialuronsav tartalmú szérummal, nagyon sokfélét kipróbáltam már. Most éppen a Sisley l'Integral ránctalanító szérumát használom éjszakára, reggel pedig a Clinique ID ránctalanító rendszerét. Ez utóbbinak ugyan nemigen látom értelmét, azt leszámítva, hogy ha már megvan, akkor el kell használni. Ha ezek elfogytak, akkor is biztosan fogok valamilyen szérumot használni, már vár a polcon a Vichy Minéral 89 és a Guerlain mézes Double R széruma. Nemigen horgonyzok le egy terméknél, rendszerint vagy ajándék vagy minta formájában hozzájutok ehhez-ahhoz, vagy egyszerűen csak impulzusvásárlás eredményként kerül haza valamilyen szérum. Szóval én vagyok itt az a krémmániás, aki ugyan már hét éve itt van az oldalon, de még mindig megvesz úgy terméket, hogy az INCI-t meg sem nézi:)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én is szoktam néha ilyet csinálni, hogy nem nézem az INCI-t :D

      Törlés
    2. Örülök, hogy tetszett! :) Az utolsó mondatodon pedig jót kuncogtam :))))

      Törlés