BLOGKERESŐ

2020. június 25., csütörtök

Legendás kozmetikumok: MAC Strobe Cream

Nem csak a Krémmánia legje, de szerkesztői kedvenc is, ugyanis nem csak Ti, hanem én is nagyon kedvelem, szóval gondoltam, itt az ideje megnézni egy kicsit közelebbről is, mit tud a KM legnépszerűbb primere... :)



A MAC Strobe Cream (3600 Ft / 30 ml és 11 200 Ft / 50 ml) egy magas antioxidáns-tartamú, ragyogást adó hidratáló krém, primer fáradt, fakó bőrre hidratáló és frissítő növényi kivonatokkal, nagy dózisú zöld teával és ragyogást növelő komponenssekkel, amelyeknek köszönhetően simább és tisztább lesz a bőr, valamint ragyogó és hidratált. Krémmánián jelenleg 199 vélemény alapján 4,3-ra áll, vagyis a krémmániásaink is kedvelik.

A könnyed textúrájú, fényesen csillogó MAC Strobe Cream 2000-ben debütált a piacon, és az egyik első példánya volt azoknak a termékeknek, melynek a célja a bőrápolás és sminkelés összekapcsolása volt. A Strobe Cream a mai napig a MAC leginkább keresett bőrápolási terméke, mára pedig már 5 árnyalatlanban kapható. 

A tapasztalatok szerint jól használható önmagában, hidratálókrém után, smink alatt (primerként) és felett (highlighterként), sőt, alapozóba keverve is. A MAC hivatalos ajánlása szerint teljes arcon használva ujjal vagy ecsettel, vékony rétegben érdemes felvinni, majd 10 másodperc várakozás után tovább lehet rétegezni, egészen a kívánt mélységű ragyogás eléréséig.


Az INCI lista felől közelítve van ugyan benne néhány olyan összetevő, aminek a bőrre gyakorolt hatásáról nem sok független kutatást lehet találni, de amiről lehet, már azok alapján is egy elég impozáns összetevőlistáról beszélhetünk, főleg normál/száraz(!) bőrtípus esetén.

Találhatunk benne zöld tea kivonatot, ami számos kutatás szerint egyike a leginkább figyelemreméltóbb antioxidánsoknak (ezekről itt írtunk bővebben), mert azon túl, hogy kiváló antioxidáns (vagyis a bőr kollagéntartalmának védelme révén késlelteti a bőr öregedését), nagyon hatásos gyulladáscsökkentő összetevő is. További antioxidáns szupersztárok még a SC-ben a C-vitamin és  E-vitamin. Ezek azért (is) jó, hogy a krémben vannak, mert több kutatás is kimutatta, hogy hatásosabb egy "antioxidáns-koktél", mint ha csupán egyetlen antioxidánsra hagyatkoznánk. Nem kevesebb, mint 12 féle bőrpuhító hatású emollient került még a krémbe, ráadásul több közülük olyan bőrazonos zsírsav vagy lipid, mely a bőr természetes védőrétegének (natural skin barrier) regenerációját és normál működését segíti, így különösen a száraz és irritált bőr számára hasznos anyagok. Ilyen összetevők ebben a krémben például a Ceramide 2, a Cholesterol, a Panthenol vagy épp a Linolsav. Az egyenletesebb, simább bőrfelszín elérését segíti az INCI első felében lévő két féle szilikon - a Cyclomethicone és a Dimethicone -, amik azonnal simább, egyenletesebb bőrt eredményeznek, és kitöltik a tág pórusok okozta "lyukakat" a bőrben. Fontos még megemlíteni a Mica-t, vagyis a csillámpalát, ami a Strobe Cream rózsás-lilás csillogásáért felelő ásványi összetevő, illetve a gyöngyházfényű Cetyl Esterst, ugyanis a termék ezeknek köszönhetően teszi optikailag ragyogóvá a bőrt.


Pro:
  • már a felkenés pillanatában szebb, ragyogóbb, élettel telibb bőrképet eredményez 
  • a bőr helyes működését segítő és öregedésgátló hatású összetevői révén hosszútávú pozitív hatása is van a bőrre
  • egyedülálló módon a kisebb kiszerelése (30 ml) jön ki jobban árban, szóval első körben nem muszáj azonnal egy nagy kiszerelésbe beleugranotok, ha esetleg nem vagytok biztosak benne (és később se...😅).
Kontra:
  • nem illatmentes, de egyrészt nagyon kevés van csak benne, másrészt nem bántotta sem az én extra érzékeny bőrömet, és ti sem panaszkodtatok rá még a véleményeitekben.
  • nem kimondottan negatívum, de fontos, hogy zsíros bőrre túl sok lehet, ez a primer elsősorban normál/száraz bőrűeknek lehet jó választás


Ti próbáltátok már? Szeretitek?

4 megjegyzés:

  1. Kb 3-4 hete meg akartam venni 30 ml-esben a Mammutban, de egy db sem volt, azt mondta az eladó lány, hogy meg fogják szüntetni a kis kiszerelésűt.
    Utána végiggondoltam és rájöttem, hogy igazából nincs is szükségem rá. Nekem most a Purito illatmentes napteje tökéletes primer, bár nem ragyog, de arra egyébként is megvan a Catrice gyönyörű új highlighter palettája ❤️

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Meg fogják szüntetni?? :( Na szép... Mondjuk gondolom megunták, hogy mindenki a kicsit veszi... 😛 Amúgy én is így vagyok az Innisfree The Minimum fényvédőmmel, hogy olyan szép bőrfényt ad, hogy néha még highlightot sem teszek :D

      Törlés
  2. Bocsi lányok,de az Yves Rocher nyom nélküli primere is van ilyen jó. Esetleg jó alternatíva lehet.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én ha fényvédő helyett primert használok, akkor jobban szeretem a MAChez hasonló, hatóanyagban gazdagabb darabokat, de ha egyszer belefutok, azért vetek rá majd egy pillantást, mert látom, hogy sokan dicsérik. Köszi a tippet! ❤️

      Törlés