BLOGKERESŐ

2020. április 24., péntek

5 feltörekvő fényvédő

Mint az elmúlt években már megszokhattátok, idén is utánanéztem, hogy milyen új és ígéretes fényvédők kerültek fel az elmúlt 1 évben Krémmániára és ezek közük melyek voltak azok, amik a KM legek közé emelkedtek vagy legalábbis látványosan megindultak ezen az úton. Most ezek közül hoztam el az 5 legígéretesebbet 🌞


A legtöbb véleményt begyűjtő fényvédő újdonság idén tavasszal a nemrégiben megújult, immáron nem csak illat- hanem illóolajmentes, 4,36 csillagos Purito Comfy Water Sunblock SPF50+ / PA++++ lett, ami egy magas szintű (SPF50+ / PA++++) védelmet nyújtó, nano-részecskéktől mentes, antioxidánsokkal gazdagított fényvédő, mely fizikai szűrőkkel, egész pontosan Titanium Dioxide és Zinc Oxide összetevőkkel óvja a bőrt, melyeknek előnyük, hogy együtt stabil, széles spektrumú (a bőr leégését okozó UVA és a bőröregedésért valamint a bőrrákért felelős UVB sugárzás elleni) védelmet adnak. A véleményezők szerint nem hagy maga után fehér réteget, könnyed viseletet biztosít, lehet rá sminkelni és az ára is nagyon baráti!

Sajnos továbbra is elég nehéz olcsón illat- és alkoholmentes, magas faktorszámú fényvédőhöz jutni a drogériákban, szóval jó hír, hogy a Sundance Kids Sensitiv Sonnenmilch 50+ minden előbb felsorolt feltételnek megfelel! A fényvédőben fizikai és kémiai szűrőket egyaránt találhatunk - az UVA sugarak ellen Uvinul A, az UVB ellen pedig Ethylhexyl Salicylate, Iscotrizinol és Ensulizole véd, de került még bele nano Titanium Dioxie is. Az eddig rá érkezett vélemények jól véd, viszont inkább testre ajánlott darab.

Some By Mi True Cica Mineral 100 Calming Sunscreen SPF50+ / PA++++ egy nyugtató hatású fényvédő, melyben az UVB és UVA sugarakat egyaránt blokkoló Zinc Oxide mellett pattanáscsökkentő hatású levendula- és teafaolajat, nyugtató és sebgyógyító hatású Madecassosidet és Adenosinet találhatunk. Bár még csak 3 vélemény érkezett rá, azok nagyon lelkesek -  az egyik krémmániásunk például azt írta, hogy pont olyan érzés viselni, mintha egy egyszerű hidratáló lenne az arcon.

Cosrx Shield Fit All Green Comfort Sun SPF50+ / PA++++ eddig csak maximális csillagszámú értékeléseket gyűjtött magának, ráadásul került bele Centella Asiatica vagyis a gotu kola kivonatnak is, melynek mi is írtunk már az áldásos hatásairól - az összetevőnek jól dokumentált sebgyógyító, antioxidáns, gyulladáscsökkentő és hidratáló hatása van, vagyis szuper választás száraz, irritált bőr esetén. Nem csak az ára jó, de az INCI-je is csodaszép "zöldpöttyös". Fizikai szűrőket találhatunk benne.

Végül pedig a japán Canmake Mermaid Skin Gel UV SPF50+ / PA++++, ami ugyan nem olyan friss feltöltés az oldalon, viszont az elmúlt évben benne volt a 10 legtöbbet véleményezett fényvédő között és még nem volt róla szó a blogon, ezért mindenképp szerettem volna megmutatni Nektek. Ez egy könnyed érzetű, hidratáló hatású, illat- és alkoholmentes fényvédő, amely kémiai és fizikai szűrőket is tartalmaz. A vélemények többsége szerint csodásan beszívódik, nem hagy maga után ragacsos érzetet, nem fényesedik át a nap során, és remekül lehet rá sminkelni is.



Ti próbáltátok már valamelyiket? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése