BLOGKERESŐ

2020. április 18., szombat

Legendás kozmetikumok: Elizabeth Arden Skin Protectant

A Legendás kozmetikumok posztsorozatban, most egy olyan régi nagy ikont hoztam nektek, ami még csak idén jutott el a hazai boltok polcaira (ha a repülőteres Heinemannt nem számítom). A bőrnyugtató hatású Eight Hour Creamet még maga Elizabeth Arden alkotta meg 1930-ban és a sikere azóta is töretlen. De vajon mi a titka?



Teszt, elemzés.

Az Elizabeth Arden Eight Hour Cream Skin Protectant (12 990 Ft / 50 ml) egy regeneráló, bőrnyugtató hatású multifunkciós termék, amivel a test bármely részén felmerülő száraz, irritált, gyulladt, horzsolt vagy égett bőrfelület kezelhető. Emellett formázható vele szemöldök vagy alkalmazható bőrfényként (highlighterként) is. Arról kapta a nevét, hogy egy vevő állítólag ezzel kezelte a gyermeke lábát és az nyolc órával később rengeteget javult.

Krémmánián jelenleg 17 vélemény alapján 4,35-re áll, vagyis a krémmániásaink is kedvelik.




Az EHC egy sürű, balzsamos állagú, gyógynövény illatú krém, de ha valakit zavar az illat, létezik belőle illatmentes változat is. Az összetevőlistája viszonylag rövid és a mai modern formulák mellett már kicsit "basic" is, de mentségre legyen mondva, hogy már bizonyított, valóban hatékony összetevőkön nyugszik a formula, így pl. az INCI első helyén gyulladáscsökkentő, bőrregeneráló hatású Vazelin található, melyet további bőrpuhító hatású összetevők (emolliensek), emolliens hatású növényi olajak és E-vitamin követ (valamint tartósítók, illatanyag és és némi színezék). Található benne szalicilsav is, de a termék pH értéke miatt valószínűleg nem igazán tud érvényesülni.

A véleményezőink közül többen is úgy találták, hogy ez egy igazi csodaszer száraz foltokra, kipirosodott bőrre és az ajkak szárazságát is rendkívül jól kezeli. Nem egy könnyű, gyorsan beszívódó krém, kissé zsíros, ragacsos a hatása és hagy maga után egy (védő)réteget is, ezért érdemes inkább helyileg, kis területen használni, teljes arcon használva nem csak a nehezebb állag, de a magasabb komedogén indexszel rendelkező összetevők miatt is problémás lehet. Igaz, nem is arra lett kitalálva... :) Több krémmániásunk kipróbálta viszont éjszakai szemkörnyékápolónak és nagyon elégedett volt a hatásával.


Pro:
  • valóban multifunkcionális, legalább tucatnyi felhasználási módban bizonyított már
  • hatalmas adag és kevés kell belőle, ezért nagyon gazdaságos és sokáig kitart egy tubus ("sosem fogy el")
  • kiválóan puhítja, nyugtatja a bőrt valamint védőréteget képez rajta
Kontra:
  • kicsit túl "basic" az INCI az árához képest
  • van benne illatanyag (igaz, van illatmentes változata is)


Ti próbáltátok már? Vagy tervezitek kipróbálni? :)

2 megjegyzés:

  1. Kedvenc!
    Viszont....én mindkét verziójából elhasználtam már pár tubussal, de soha nem olyan volt, mint a fenti fotón.... mint a sűrű méz, sötét narancs árnyalatban....átlátszó géles "résszel" sohasem találkoztam.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most változtattak valamit a formuláján, szerintem az lehet az oka. 🤔

      Törlés