BLOGKERESŐ

2020. október 14., szerda

Legendás kozmetikumok: Nivea Cream

Gondoltátok volna, hogy a Krémmánia legtöbbet véleményezett (több, mint 1500 véleményt írtatok már rá) és évek óta a nr.1. hidratáló krémje Nivea Cream? :) Én a mai napig rácsodálkozok erre a tényre, pedig egy nagyon régóta népszerű és klasszikus krémről van szó, amit úgy érzem már jó ideje illene már kiveséznem... :)



A Nivea Cream (330-2350 Ft / 30 ml, 75 ml, 150 ml, 250 ml és 400 ml) egy univerzális ápoló és hidratáló krém, mely az ígéretei szerint gazdag ápolást nyújt minden bőrtípusnak. Krémmánián jelenleg 1513 vélemény alapján 4,29-re áll, vagyis a krémmániásaink is kedvelik.

A több, mint 100 éves tégelyes "kéknivea" könnyű beszerezhetősége, olcsósága és a megszokás miatt (a már-anyukám-is-ezt-használta szindróma) borzasztó sok ember fürdőszobai alapfelszerelése közé tartozik. Népszerűségének fő oka ezen túl, hogy nagyon sokoldalú, szinte bárhova kenhető.

A krém nagyon gazdag puhító, simító és nyugtató hatású emolliens összetevőkben, így zsíralkoholokban (pl. Lanolin Alcoholban, vagyis ún. euceritben, ami egy nagy tisztaságú, magas koleszterol tartalmú lanolin alkohol, mely fontos és a "normál" lanolin alkoholnál jobban tolerált összetevő a Nivea krémekben), illetve rögtön az összetevőlista elején ásványi olajba futhatunk ami rossz hírneve ellenére a legbiztonságosabb, legkevésbé irritáló hidratáló anyagok egyike (bár pattis, zsíros bőrrel nem árt vele óvatosnak lenni). Ezeken kívül találhatunk benne még hidratáló, vízmegkötő hatású glicerint és panthenolt is. Érdekesség, hogy (a 9 féle illatanyagot leszámítva) a Nivea európai változata sokkal szebb összetevőlistával bír, mint az amerikai, kihagyták ugyanis belőle az alkoholt és a tartósítószereket.



Mivel alapvetően elég zsíros és nehéz az állaga (nem mellesleg több komedogén hatású összetevő is található benne), ezért elsősorban száraz bőr ápolására időszakosan, vagy csak valamilyen speciális célra (pl. orr vagy kéz) vagy cold creamként lehet érdemes bevetni.


A krémet eddig 1513-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pro:
  • olcsó
  • nem csípi, irritálja a bőrt
  • sokaknak nagyon jól bevált a kiszáradt, repedezett kezek és ajkak ápolására
Kontra:
  • felesleges és sok benne az illatanyag (bár többen kifejezetten kellemesnek tartjátok)
  • túl zsíros és nehéz az állaga, ami bekorlátozza a használatát

Összességében: Bár ma már jócskán vannak ennél "okosabb", összetettebb formulájú krémek is, viszont nagyon olcsó és sokaknak évek óta jól beválik még a modernebb formulákkal szemben is, legtöbbször valamilyen speciális célra (pl. kéz, ajkak, orr ápolása).


Ti próbáltátok már? Szeretitek?

7 megjegyzés:

  1. Igen! A kidörzsölt, száraz és piros orromra verhetetlen influenza/nátha szezonban:)

    VálaszTörlés
  2. Imádom! Egyik legnagyobb rajongója vagyok.
    A kezem, ami ekcémára hajlamos nagyon jól tolerálja az illatanyag ellenére. Én szeretem a réteget, amit hagy, mert védi a kezem száraz bőrét. A legjobb sarokra, könyökre és náthás orra. Arca sosem kenem, csak az ajkaimra minden este lefekvés előtt hajszálvékony rétegben.
    Szerettem a limitált nyuszis tetőket, amiből 3-at tartottam meg az állandó tégelyekre. Van 1 nagy a fürdőben, egy a nappaliban és egy a hálóban. Egy tubusos (ritka madár) került a táskámba. Függő vagyok :D
    Mentett már meg elbakizott és ledörzsölt sminkes helyzeteben- remekül lehoz mindent, ragasztós szituban is jól jött már.
    All time fave!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szeretem az illatát, télen standard éjszakai krémem.

    VálaszTörlés
  4. Igen! Imádom! Sokan használjuk a családból, nekünk jól bevált: arcra, kézre, teljes testápolásra, cserepes ajkakra, kidörzsőlt/hámló orra.

    VálaszTörlés
  5. Gyerekkoromban nálunk is mindig volt otthon, anyu használta kézre meg arcra is, mivel extra szàraz a bőre. Mikor kicsi voltam, ez volt A Krém. De később a saját háztartàsomban mégse lett alapdarab. Időnként vettem, de igazából minden célra, amire ezt használhatnám, van más jobban bevált termék. Az illatát én szeretem és magától a márkától is használok más termékeket.

    VálaszTörlés
  6. Nem olyan olcsó szerintem, sajátmárkás kézkrémek olcsobbak és jobbak.

    VálaszTörlés
  7. Igen !igen !igen ! Szeretem 40éve !Mindig van kék dobozos Nivea krémem !

    VálaszTörlés