BLOGKERESŐ

2020. november 18., szerda

2020 őszének legnépszerűbb új parfümjei KM-en

A Parfümblog írója, Dobos Andrea ezúttal az idei ősz KM-en legtöbbet véleményezett parfümújdonságairól írt nektek ☺
Érezhetően visszafogottabb az újdonságdömping idén ősszel a jelenlegi helyzetnek is köszönhetően. Ugyanakkor a tapasztalatok azt mutatják, hogy a legtöbb márka és üzlet sikeresen átállt tavasz óta az online üzemmódra, és a kereslet nem csappant meg drasztikusan, ebből is látszik, hogy igenis kell a pszichénknek és a lelkünknek a szép illat.


Tudjuk: az illatoknak gyógyító ereje van, nem mellesleg pedig az alkoholtartalmának köszönhetően fertőtlenít is, szóval illatfelhőre fel! Nem a maszkoknak köszönhetően ugrott meg az erős, fűszeresebb, karakteresebb illatok iránti igény (bár nem utolsó szempont, hogy legyen azért sillage, ami átmegy a maszkon is), hanem annak, hogy az őszi szezon az, amikor a testesebb, gazdagabb és nehezebb illatok kedveltebbek és kelendőbbek. Ez tisztán látszik a KM legnépszerűbb őszi parfümjein is: egyértelműen a meleg és édes vaníliás illatokat kedvelitek a legtöbben. Szinte kivétel nélkül az összes népszerű illat egyik fő összetevője a vanília, és emellett leginkább krémes virágos jegyeket, fás alapokat és zamatos gyümölcsös fejjegyeket találunk. Egyértelműen idén ősszel leginkább a fás-vaníliás illatokat kedvelitek leginkább, és még mindig népszerű a vanília-tonkabab kombináció is. Az új illatok közül három egy, már meglévő illat intenzív változata, ráadásul az utóbbi években ezek az illatok nagyot futottak, így várható volt, hogy kíváncsiak lesztek az új változatokra is. 

Nagyon népszerű évek óta a Givenchy L’Interdit EDP, ami 84 vélemény mellett is tartja a négy csillagos értékelését. Az új Givenchy L’Interdit Intense EDP még ennél is jobb értékeléseket kapott. Gyönyörű, szép, nőies… csupa kellemes jelzővel illettétek az illatot, és egyöntetűen mindenki a tubarózsa erőteljes jegyét emeli ki a vanília mellett. Szeliger szerint „Markáns, magában is erős illat, a vonásaiban a mai trendnek megfelel. Napközben is biztonsággal hordható, de csak óvatosan a fújkálással, könnyen túl sok lehet.” Ezt azért jó hallani a mai gyengécske illatok mellett! Ugyanakkor Forster írja, hogy „szeretem a sima L’Interdit parfümöt is, de az Intense még finomabb, lágyabb, le van kerekítve, semmi nem lóg ki, a tartóssága rajtam nem jobb, mint a másik, de messze tartósabb, mint a mai illatok. Szóval nagyon szép, próbáljátok ki!” Szanszi szerint pedig egyáltalán nem tini illat: „Ez nem a kis fiatal lánykák illata. Ez egy 30-as vagány nő illata aki tudja mit és kit akar.” Az illat fejjegye egyébként elég markánsan fekete borssal fűszerezett, ez sokak számára túl maszkulin vagy karcos lehet, viszont az intenzív tubarózsa és a nagy adag vanília ezt finomítja. Különlegessége, hogy szezámillattal van megbolondítva. 

Személy szerint nem sok jövőt jósoltam volna a 2019-ben megjelent Yves Saint Laurent Libre parfümnek, hiszen a Black Opium sikerét évek óta semelyik YSL illat nem tudta felülmúlni. Nem lett igazam, a világ vevő volt levendulás-citrusos-fás illatra, és egy évet sem kellett várni, már itt is az új YSL Libre Intense, és ostromolja az eladási toplistákat. 18 vélemény mellett 4 csillagos parfüm, és meglepő módon ebben az illatban azt kedveltétek, hogy nagyon más, mint az eddigi slágerillatok: kissé maszkulin a túladagolt levendula miatt, ugyanakkor élvezitek, hogy kissé fűszeresebb, füstösebb, mint az alapillat. „Már az anyaillat is lenyűgözött, hiánypótló alkotás jegyében született, és a folytatás ugyanebben tündököl. "Azonnal kell, nem érdekel, mennyi az ára, ezt most akarom!" - ez az érzés benne van szerintem. Vastagabb, sűrűbb illat, mint az elődje, édesebb, puhább, és a fűszerekből is több jutott. Abszolút nőiesség, gyönyörű kivitelezés.” – írja az illatról Marcsi66. Ugyanakkor többen is írjátok, hogy esti/alkalmi illatnak javasoljátok. DianeLockhart szerint „az anyaillatot is szeretem, az nekem nappalra komfortos, estére, alkalomra kicsit kevés, így szuperül kiegészítik egymást. Tartóssága az én bőrömön kifejezetten jó, hatósugara nagy, nem kell sokat fújni belőle.”

Tudjuk, hogy sokszor egy könnyed kis csacskaság kell, ami feldobja a napunkat. A Zara illatai nem titkolva az aktuális trendeket lovagolják meg, és igencsak sokszor ihletet nyernek a legnépszerűbb parfümökből. Tudjuk, hogy jó áron hozzájuk lehet jutni már a webshopon keresztül is, és a tartalmas, 100 ml-s kiszerelés még inkább elcsábítja az ember lányát, hogy 1-1 könnyed kis illatot beszerezzen. Nos, mintha a Zara tudta volna, hogy az idei ősz egyik legnépszerűbb Netflix sorozata az Emily in paris lesz, ugyanis a Zara A Sweet Pastry in Paris parfüm mintha a sorozatból lépett volna ki. Tündéri, modern, elbűvölő és szuper divatos, mint Emily karaktere a sorozatban. 5 vélemény mellett is még 4,5 csillagnál jár, és figyelemfelkeltő kritikák születtek róla. „Citromos süti illata. Olyan mámorító! De nem az a pavlovi citromlé, hanem mikor a süti vajaskrémjébe bele van reszelve a citrom héja, olyan kis finoman jókedvre derítő illat.” – írja Pamador, és ki ne rohanna ezek után megvenni ezt az illatot?! Nyimuszkát egyenesen a legfinomabb citromos nápolyira emlékezteti az illata, míg vanillacaramella.sweet szerint citromos-vaníliás-krémes piskóta illata van. 

Igazi nagyágyú illatot dobott piacra pár éve Carolina Herrera a Good Girl képében. Minden létező eladási toplistán dobogós helyezett, gyakorlatilag az első szériát napok alatt elkapkodták a boltokból. Naná, hogy azóta számos változata látott napvilágot, és a már ikonikusnak számító tűsarkú megkerülhetetlen darabnak számít a 2010-es és 2020-as évek parfümvilágában. Az új Carolina Herrea Good Girl Supreme EDP parfümért is megőrültök, megvadultok! Ébenfekete, ultra elegáns stiletto üveg, amely kétség kívül igényesen megformált darab. A Good Girl fás-tonkababos akkordja kapott ebben a parfümben kiemelt szerepet, a kissé fanyar erdei gyümölcsök zamata és a fehér virágok érzéki akkordja az, amely ezt ultra nőies illattá avanzsálja. Anett0721 írja, hogy „Barátságos, kedves, meleg és csak picit fűszeres. Az anyaillat egyik kedvencem, de az fűszeresebb, harsányabb, ő azonban lágyabb, melegebb és édesebb.” Cloudberry pedig azt emeli ki, hogy „Ez az igazi jó lányok illata, akik nem a külsőjükkel akarnak kitűnni, hanem szépen csöndben, sejtelmes Mona Lisa mosollyal vonulnak, és mindenhova elér a kisugárzásuk.” Izgalmasan hangzik, nem? 


Nektek mik voltak a kedvenc illataitok idén ősszel?


1 megjegyzés:

  1. Köszönöm az összefoglalót és azt is, hogy a l'Interdit kapcsán a véleményemet említésre méltónak találtátok!
    Valóban szűkös volt az ősz felhozatala, bevallom, hogy nekem hiányzik a "bemegyek a parfümériába egy kis szaglászásra" körút, ha van is újdonság, külön macera, amíg azt meg lehet szagolni, ki lehet próbálni.
    Az én kedvencem az elmúlt hetekben a Chanel Coco Mademoiselle l'eau Privée illata volt. Napközben hordom és nagyon szeretem azt a lágy, éppen hogy ott van tulajdonságát. Időnként kell pár nap szünetet tartanom, hogy újra teljességében érezni tudjam, az orrom megszokja. A szünet után azonban újra és újra elvarázsol.
    Azokon a napokon, amikor nem ezt az illatot fújom magamra, akkor pedig a Memo Marfa, erre is ismételten rácsodálkozom, hogy milyen finom.
    Az évszakhoz kapcsolódva még megemlítek egy illatot, ami csak számomra volt újdonság, mint utóbb kiderült, ez már régebbi motoros: az Alverde Wunderwelt kompozíciója. Ezt nem hagyományos parfümként szeretem, hanem a csuklómra fújva közvetlenül szagolgatni itthoni olvasgatós délutánokon. Ez a narancsos, vaníliás, a frissen hegyezett ceruza fás illatát idéző parfüm nagyon belopta magát a szívembe.

    VálaszTörlés