BLOGKERESŐ

2021. március 19., péntek

Szérumújdonságok tavaszra

Számos szérumújdonság látott napvilágot az elmúlt időszakban, közülük mutatunk be néhányat, amik leírásaik, összetételük alapján kipróbálásra érdemesek lehetnek.




La Roche-Posay Hyalu B5 ampullák: Új hidratáló szérumot mutatott be a márka, mely a Hyalu B5 szérum rövid kúrákhoz ajánlott változata. Az újítás igazán jó irányba történt, az ampullák ugyanis alkohol, illatanyag nélküli formulát tartalmaznak, mely mentes a szilikontól és tartósítószertől is. Három különböző molekulasúlyú hialuronsavat, B5-vitamint és réz-glükonátot is tartalmaz. Egy szettbe 7 ampulla került, amiket kúraszerűen érdemes felhasználni, naponta kétszer fél-fél ampullányit eldolgozva az arcbőrön. A kiürült üvegampullák és a kartondoboz csomagolás 100%-ban újrahasznosíthatók.

A L’Oreal Paris Revitalift Laser Pure Retinol éjszakai szérum a Revitalift termékcsalád legújabb tagja, mely 0,2% retinolt tartalmaz stabilizált, kapszulázott formában. Érzékeny bőrre ez az erősség ideális, de kezdő retinolozók számára sem javasolt magasabb koncentrációjút kipróbálni. Hidratáló összetevőket, és antioxidánst is tartalmaz ez a drogériás viszonylatban kimondottan ígéretes készítmény. Állaga könnyed, selymesen terülő, használata - nyilván - este javasolt, nappalra pedig ne feledjük, mindig tegyünk fel fényvédőt.

Az almost 1.618 10% Argireline + Tripeptide5 natural biserum esetén maga a márka is egy újdonság, ami a magyar PHI Cosmetics szárnyai alatt nevelkedett. Ezt a szérumukat botoxhatásúként emlegetik, ugyanis a benne található Argireline képes a bőrben lévő izmokat ellazítani, melynek révén kisimulnak a felületi ráncok. Bár szinte bizonyos, hogy a Botoxhoz nem hasonlítható az összetevő hatása, gyártója, a spanyol Lipotec kutatásai szerint 10% Argeline 15 nap alatt 17%-kal képes csökkenteni a mimikai ráncok mélységét, illetve mint a legtöbb peptidféle, elméletileg ez is bír sejtkommunikáló és vízmegkötő tulajdonságokkal. Ezt egészíti ki a szérumban egy másik nagyon jó peptidféle, a palmitoyl Tripeptide-5, ami állítólag stimulálja a sejtek növekedését, osztódását szabályozó TGF-ß nevű növekedési faktort, ami pedig elősegíti a bőrünk kollagéntermelését.

A Guerlain Abeille Royale Eye R Repair Serum igazi luxus szemkörnyékápoló újdonság, az ígéretek szerint az anti-aging hatású szérum segítségével a szemkörnyék sötét karikái csökkennek, a duzzadtság enyhül, a szarkalában láthatósága finomodik. Az applikátor cseppalakú végét úgy alakították ki, hogy azzal eloszlathassuk, bemasszírozhassuk a bőrbe a készítményt. A márka a készítmény előállításához egy új módszert is kifejlesztett, a Black Bee Eye Repair Technológia a termékcsaládot meghatározó mézet és méhpempőt két polimerrel kombinálta, így kapva eredményül a bőrsimító, lifting hatású elegyet.

Az Eucerin Hyaluron-Filler pórus minimalizáló, bőrmegújító szérum egy nagyon könnyed textúrájú, intenzíven hidratáló, és hialuronsav tartalmának köszönhetően bőrsimító hatású készítmény. Az intenzívebb hatás érdekében kis és nagy molekulasúlyú hialuronsavat is tartalmaz, melyek mellett enyhe hámlasztó hatású glikolsav és tejsav is található. Antioxidáns tartalmának köszönhetően pedig védi az arcbőrt az oxidatív stressz káros hatásaitól is.

Miután a márka termékei ezidáig nagyon jó értékeléseket kaptak a Krémmánián a TIA'M Pore Minimizing 21 Serum is érdekes lehet sokak számára. Ütős mennyiségű, 20% niacinamide-ot tartalmaz, valamint 1% Cink PCA-t, ami a tág pórusú, mitesszeres bőr számára szuper lehet, ugyanis már 2% niacinamide is ígéretesen csökkenti a faggyútermelést és normalizálja a pórusok méretét, a cink PCA pedig csak tovább fokozza hatékonyságát amellett, hogy remek antibakteriális hatású is. A niacinamide emellett nagyon jó anti-aging hatással bír, bevethető pigmentfoltok ellen, és a bőr védőrétegét is erősíti. Mégis, azért csak óvatosan, érzékeny bőrre és/vagy kezdő niacinamide használóként ilyen erős koncentrációban nem javasolt az alkalmazása.


Ti kipróbáltátok már valamelyiket? 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése