BLOGKERESŐ

2018. július 20., péntek

Hatóanyag-mustra: Acetyl Hexapeptide-8 - A tű nélküli botox

Nem tudom mennyire tűnik fel Nektek, de folyamatosan írogatom-frissítgetem a KM-es INCIk leírásait, és rendre futok bele olyan ígéretes hatóanyagokba, amit azzzonnal be akarok építeni a rutinomba 👀 Arra gondoltam, hogy ezentúl az izgalmasabb összetevőket itt a blogban is megmutatom. :)




Mi ez és mit tud?

Az Acetyl Hexapeptide-8 (más néven argireline vagy AHA-3) egy mesterségesen előállított peptidféle, mellyel arcápoló termékekben találkozhatunk leggyakrabban. 

Pro ☝: Az Acetyl Hexapeptide-8 izgalmassági faktorát az adja, hogy az összetevő gyártója, a spanyol Lipotec azt állítja róla, hogy Botox-szerű hatása van, vagyis gátolja a gátolja a mimikai izmok mozgásáért felelős neurotranszmitterek felszabadulását, így képes a dinamikus ráncok kialakulásáért felelős izmokat ellazítani, melynek eredményeként kisimulnak a ráncok melyek olyan ismételt arckifejezések miatt alakulnak ki, például a mosolyogás vagy a homlokráncolás. És hogy mit jelent ez számokban? A Lipotec kutatásai szerint 10% Argeline 15 nap alatt 17%-kal képes csökkenteni a mimikai ráncok mélységét. (A ránctalanító hatást más független kutatások - pl. ez vagy ez - is megerősítették.) Ezen túl, mint a legtöbb peptidféle, elméletileg ez is bír vízmegkötő tulajdonságokkal.

Kontra👇: Többek közt Paula Begoun szerint is szinte bizonyos, hogy a Botoxhoz nem hasonlítható az összetevő hatása (a hatásmechanizmusa is teljesen más egyébként), már csak azért sem, mert kutatások szerint tű nélkül az Argireline nem képes kellőképp behatolni a bőr mélyebb rétegeibe, bár az igazsághoz azért hozzátartozik, hogy a helyileg felvitt Argireline hasznosulását bizonyítottan segíti, ha vízbázisú formulában visszük fel a bőrre. Másrészről az összetevő még a Lipotec szerint is csak 10%-os koncentráció felett bizonyult hatásosnak, a legtöbb termékben pedig sajnos nem éri el ezt a mennyiséget az összetevő.

IQ Natural Argireline Wrinkle & Fine Line SerumScinic Peptide AmpouleDrhazi Anti Age Facelift SerumdrRiedl Botox Hatású Anti-Age SzérumThe Ordinary Argireline Solution 10%

Összességében 👉: Alapvetően ez egy nagyon ígéretes összetevő, de ahogy a legtöbb hatóanyagtól, így önmagában ettől sem szabad csodát várnunk, egymagában például biztosan nem fogja megszüntetni vagy drasztikusan csökkenteni a (dinamikus) ráncaink mélységét, már csak azért sem, mert a ráncok kialakulását és mélyülését nem csak az izmok működése, hanem még jó pár tényező elősegítheti (pl. UV sugárzás). És nem, a hatása sem lesz soha olyan látványos vagy épp tartós (kb. max 8 óra a legkoncentráltabb AH-8 készítmény hatásának tartóssága), mint egy Botox-kezelésnek, viszont más öregedésgátló, ránctalanító hatóanyagokban is gazdag rutinba beépítve, megfelelő koncentrációban és formulában, reális elvárásokkal bőven megérhet egy próbát :)


Ti használtok olyan terméket, ami tartalmazza az összetevőt? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése