BLOGKERESŐ

2018. július 30., hétfő

Miért jók az enzimes peelingek? + Daytox Enzyme Peeling teszt

Azt már régóta mondjuk Nektek, hogy a kíméletes hámlasztás a kémiai hámlasztóknál kezdődik... nade tudtátok, hogy folytatódik is? :) Léteznek ugyanis ún. enzimes hámlasztók, melyek nem csak kíméletesek, hanem azonnali hámlasztó hatásuk is van, ezért kezdőknek, kísérletezőknek, azonnali hatást remélőknek, nyáron is hámlasztónak és az a AHA-BHA vonaltól ódzkodóknak is érdekesek lehetnek!




Mik ezek dióhéjban?

A bőr állandóan megújul magától is, de - ahogy minden, ami jó dolog a bőrrel kapcsolatban - idővel ez is egyre rosszabb és lassabb lesz. Az enzimes hámlasztók ezt a folyamatot segítik mégpedig úgy, hogy a bőr sejtjeit összekötő fehérje természetű anyagokat bomlasztják, ezáltal pedig "leoldják" az elhalt hámsejteket a bőr felszínéről, így az azonnal simább, üdébb lesz.

Az enzimes hámlasztók a bennük levő hámlasztó hatóanyag (proteázok) fehérjelebontó hatása révén járulnak hozzá a legfelső bőrrétegek spontán, azonnali hámlásához, ezért enyhe, de hatásos alternatívái az AHA savaknak. Mivel nem hatolnak olyan mélyre és a bőr karistolása nélkül hatnak, ezért kifejezetten kíméletesnek számítanak (bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy egy kutatás szerint például a Papainnál előfordulhat, hogy allergizálja a bőrt, szóval érdemes először csak óvatosan próbálkozni velük).

A hatóanyag többféle lehet, a legkönnyebben úgy lehet őket kiszúrni az INCI-n, hogy -ase-ra végződik a nevük (persze vannak kivételek is). A leggyakoribb és legismertebb emzim a papajából nyert Papain, de népszerű még az ananászból kivont Bromelain, de ide tartozik a Bacillus Ferment, Subtilisin, vagy épp a Lipase és a Protease is. 




Daytox Enzyme Peeling tapasztalatok

Daytox Enzyme Peeling az egyik kedvencem azok közül, amiket eddig próbáltam, de őszintén szólva ezt is azóta szeretem csak igazán, mióta megvan hozzá a tökéletes lemosási technikám, amit egyébként scorpionsqueen osztott meg velünk, idézem is őt szó szerint, mert nem csak ez, de az összes por állagú enzimes lemosó ezzel a módszerrel működik a legjobb hatásfokon:  
"... a nedves tenyerembe szoktam kiönteni és a másik kezem ujjainak végével a szintén nedves bőrre feltapogatom úgy, hogy az egész arcomra jusson. Hagyom dolgozni egy kicsit, ezalatt finoman csipked. Egy egy-másfél perc után elkezdem masszírozni, de akkor már lehetőleg száraz kézzel ... "
A hámlasztó hatásért felelős hatóanyag ebben a termékben nem teljesen egyértelmű, de nagyon valószínű, hogy papajából, ananászból és retekből kivont fehérjebontó enzimekről lehet szó. Rajtuk kívül találhatunk benne brokkoli kivonatot és bioflavonoidokat (bőrnyugtató és antioxidáns), aloe verát (gyulladáscsökkentő) és propanediolt (vízmegkötő).

A használata után nekem puha, sima lesz a bőröm, és külön tetszik benne, hogy bár tényleg szépen eltávolítja a bőrről a fölösleges zsírt, viszont mégsem szárít, sőt, kifejezetten ragyogó lesz a bőr, a következő lépésekben felvitt bőrápoló termékeket is sokkal könnyebben felszívja a bőr.

Enzimes vagy savas? 

Is-is. Ha engem kérdeztek, szerintem az enzimes peelingek kiegészítő hámlasztóknak nagyon jók, én például akkor szoktam értük nyúlni, mikor azt érzem, hogy "de jó lenne egyet bőrradírozni és azonnali hatást elérni", de a savas hámlasztóimat biztos nem cserélném le rájuk, mivel a savak a hámlasztáson túl rengeteg pluszt (anti-ageing, hidratálás, pattanások, pigmentfoltok elleni harc,... stb.) adnak a bőrnek, szemben a legtöbb esetben "csak hámlasztó" proteázokkal.

Ti próbáltatok már enzimes hámlasztókat? Mik velük a tapasztalatotok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése