BLOGKERESŐ

2022. április 27., szerda

Legendás kozmetikumok: The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA

Nagyon fontos, hogy legyen az arcápolási rutinotokban egy jó hidratálókrém, a The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA pedig erre jó alternatíva lehet. Már több, mint 800 véleménynél jár az oldalon és a legtöbben ódákat zengenek róla, a mostani "Legendás kozmetikumok" részben azt nézem meg nektek közelebbről, hogy minek is köszönheti a népszerűségét.


Az ígéret

The Ordinary Natural Moisturizing Factors + HA (2490 Ft / 30 ml és 4290 Ft / 100 ml) egy nem-zsíros, könnyen beszívódó formulájú hidratálókrém. A nevét onnan kapta, hogy számos NMF-et (Natural Moisturizing Factors, azaz Természetesen Hidratáló Elemeket) tartalmaz - az NMF-ek olyan összetevők, melyek a bőrben megtalálhatóak természetesen is és támogatják a bőr védőrétegének egészséges működését, ezáltal elősegítik, hogy a bőr a simahidratált és fiatalos kinézetű legyen. 

 

Hogyan működik?

A NMF+HA tényleg nagyon szép összetevőlistával rendelkezik, ami kapcsán szerintem a legizgalmasabb, hogy 11 féle aminosavat tartalmaz az INCI, ami azért szuper, mivel kutatások is bizonyították, hogy minél több aminosavat és/vagy további NMF-et kombinálnak egy krémben, annál jobban érvényesül a szuper hatásuk, azaz fenntartják a bőr hidratációját, támogatják az ellenálló képességét valamint megvédik a szabad gyökök káros hatásaitól és csökkentik az öregedés jeleit. 


A krémnek egyébként nem csak az INCI listája makulátlan, de csupa jó dolgot kehet elmondani a hatásáról is is: nem zsírosít, nem okoz pattanásokat, gyorsan beszívódik, ráadásul a hidratáló hatása sokaknak önmagában is elég,  vagyis egy jó árú, illatmentes könnyed kis alapkrémről beszélhetünk, szép összetevőkkel.

A krém állaga egyébként a tubusból kinyomva sűrű és gazdag, de a bőrre kerülve szépen olvad, kiválóan teríthető és hamar beszívódik, puha tapintású és hidratált bőrt hagyva maga után.

Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 823-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • kedvező ár
  • nem irritál, nem okoz pattanásokat, nem zsírosít
  • puha, komfortos, hidratált bőrt hagy maga után
  • lehet rá sminkelni
Negatív:
  • a hidratáló hatása nem mindenkinek elég télen (viszont egy hidratáló szérummal felerősíthető)
  • az illatát nem mindenki szerette

Ti próbáltátok már? Bevált?

1 megjegyzés:

  1. Én használom és szeretem, bár a kapcsolatunk nem indult jól, én is úgy találtam, hogy nem hidratál eléggé. Félre is tettem hosszabb időre, viszont mint később rájöttem, a rutinom nem volt megfelelő úgy összességében. Mert ez a krém az, aminek mondja magát, alap hidratáló, és annak nagyon jó, de egymagában nem fog varázsütésre minden problémàt eltüntetni, nem is ígéri mondjuk. Szóval most már remekül működik nekem is, nem is tervezem lecserélni.

    VálaszTörlés