BLOGKERESŐ

2022. szeptember 19., hétfő

Arctisztító balzsamok - kényelmes variációk az olajos lemosókra

Az arctisztító balzsamok éven át szuper elemei arcápolási rutinunknak, hűvös, szeles időben azonban még jobban eshet velük nap végén az arctisztítás.


Mik azok az arctisztító balzsamok?

Ha még nem próbáltad őket, az arctisztító balzsamok sűrű, balzsamos állagú arctisztítók, melyek bőrünk melegétől megolvadnak, olajossá válnak, így segítenek eltávolítani nemcsak a zsíros szennyeződéseket, de a smink- és fényvédőmaradékokat is bőrünkről.

Szemkörnyéken, szemsmink eltávolítására is használhatók, persze ez nem jelenti azt, hogy nem lesz kellemetlen ha beledörzsölöd a szemedbe, szóval jól csukd be, míg átmasszírozod a balzsammal a bőrödet.

Az arctisztító balzsamokat az olajos lemosók szilárd válozatainak is tekintheted, ezekben a készítményekben is olajos komponensek dolgoznak a bőrtisztításért, amit érezni is fogsz, mert kis idő után olajos állagúvá válnak a bőrön. Sokan az állaguk miatti kényelmesebb használat miatt váltanak olajos lemosóról balzsamra.


Hogyan használd az arctisztító balzsamokat?

A legfontosabb, hogy az arctisztító balzsamot mindig száraz kézzel, száraz bőrre vidd fel. Csalókák, mert úgy érezhetjük, sok kell belőlük, ám általában egy nagyobb borsónyi mennyiség elegendő.

A balzsamot először melegítsd fel ujjaid között, hogy lágyabbá váljon, majd utána el arcbőrödön. Jól masszírozd át vele, hogy a szennyeződéseket szépen feloldja.

Ha úgy látod, ez megtörtént, vigyél fel egy kis vizet a bőrödre, amitől tejes állagú válik rajta a balzsam, és egy kicsit így is dolgozd át a bőrödön az elegyet, majd mosd le.

A double cleansing második lépéseként bőrtípusodnak megfelelő, gyengéd arctisztítóval mosd meg az arcod, hogy minden maradványt eltávolíts róla és folytasd arcápolási rutinodat a megszokott készítményekkel.


Arctisztító balzsamok a Krémmániáról

A Banila Co. Clean It Zero Cleansing Balm Original 4,61-es értékelése a Krémmánián sok elégedett kipróbálót mutat. Állaga sorbet-szerű, sminklemosó képessége jó, könnyen és maradéktalanul lemosható a vélemények szerint, és tetszett a kiszerelése, illata is a terméknek.

A Clinique Take The Day Off Cleansing Balm a témában megkerülhetetlen, nagyjából minden mást ennek képességeihez szoktatok hasonlítani. Nem véletlenül, valóban nagyon jól távolítja el a sminket és a szennyeződéseket is, kiadós mennyiséget tartalmaz a tégely, nem okozott kipróbálóinak irritációt és jó érzés volt a használata.

A Paula's Choice Omega+ Complex Cleansing Balm 4-es értékelésű jelenleg, illat- és színezékmentes készítmény, lágy, balzsamos állaggal. Kevés is elegendő belőle, hogy tisztító hatását kifejtse, olajos érzetet nem hagy a bőrön. Tubusos kiszerelése higiénikus használatot nyújt.

A Pyunkang Yul Deep Clear Cleansing Balm nemcsak az arctisztításhoz szükséges olajakat tartalmaz, de többféle gyulladáscsökkentő és hidratáló összetevőt és keramidot is. A Krémmánián még viszonylag új és várja az első véleményeket, ám összetevőlistája alapján izgalmas készítmenynek találjuk. 

A Cosrx Pure Fit Cica Smoothing Cleansing Balm kókuszdió-kivonatokat tartalmaz, olívaolajat, ligetszépeolajat, jojobaolajat és shea vajat is, valamint gyulladáscsökkentő összetevőket. A balzsamos textúra esetében is a bőr melegétől lágy, olajos állagúvá válik. Pattanásra hajlamos bőrűek számára fontos tudni, hogy tartalmaz komedogén összetevőket. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése