BLOGKERESŐ

2022. december 14., szerda

Mi az a hajbotox és mit várhatunk tőle?

hajbotox a legújabb trend a hajápolásban, elmondjuk, mit érdemes tudni erről a mélykondicionáló kezelésről. Nyugalom, nem kell hozzá se tű, te doki, és akár otthon is elvégezhetjük.


Mi a hajbotox?

A hajbotox kezelések állítólag Dubaiból indultak hódító útjukra, és az elmúlt pár évben már világszerte számos szalon kínálja a hajregeneráló kezeléseket, melyektől a haj fényes, selymes tapintású lesz, szöszös frizzy jelleg nélkül, és a hatás akár több hónapig is tarthat.

Ettől függetlenül semmi köze a botoxos arckezelésekhez, módszerét tekintve nem injekcióznak semmit a bőr alá, és nincs szó izomcsoport bénításáról sem. A fantázianév inkább a hajregenerálás látványosságát hozza párhuzamba a botox kezelés anti-aging hatásával. Míg az injekció évekkel fiatalíthatja a bőr megjelenését, addig a kezelés a haj sok év alatt roncsolódott szerkezetét segít helyreállítani.  



Hogyan működik a hajbotox?

A hajbotox tehát egy mélyregeneráló kezelés, hasonló mint a keratinos kezelések, ám azzal nem összekeverendő. Már csak amiatt sem, mert a keratinos kezelések kémiai kezeléseknek számítanak, és több változata is formaldehyde-ot bocsát ki. Egyfelől ez segíti a hajszálakat egy adott formában rögzíteni (lásd a tartós hajegyenesítő kezelések), másfelől azonban karcinogén összetevő, a hajegyenesítő kezelések esetén pedig épp nemrég volt botrány belőle, hogy egyes kezeléseket méhrák kialakulásával hoztak összefüggésben.
 
Ehhez képest a hajbotox mindössze egy kondicionáló kezelés, mely során nem mennek végbe a kreatinoshoz hasonló kémiai reakciók, és formaldehyde sincs a képben. Helyette olyan enzimekkel, aktív kollagénnel, zsírsavakkal, olajakkal, omega-3 zsírsavval, proteinekkel és aminosavakkal dolgozik, amik képeset teljesen lezárni a haj kutikulát, regenerálni a károsodott hajvégeket, visszaállítani a hajszálak selymességét. Emellett azt tartják róla, hogy segíti a fejbőr egészséges működését, tehát segíti a túlzott zsírosság csökkentését illetve a bőrszárazság mérséklését. 

A hajbotox minden hajtípus számára adhat pluszt a hajápolásban, hatását 2-4 hónapra teszik, attól függően, milyen gyakran mosol hajat. Tartóssága kitolható, ha heti egyszer mélytápláló hajmaszkot használunk otthon.

A hajbotox kezelés első lépése a samponozás, ami megnyitja a kutikulát és előkészíti a hajszálakat a mélykondicionálásra. Második lépésben a hajtőtől a hajvégekig bele kell masszírozni a mélykondicionálót a törölközőszáraz hajba, és rajta hagyni fél-másfél órát (kezelése válogatja, mennyit javasolnak). A szalonkezelésekkel kapcsolatban találunk olyat is, melynél a kondicionálót a hajon hagyják, szárítják és vasalják, máshol kimossák és úgy szárítják, formázzák - ezt mindig az adott termék leírása határozza meg.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése