BLOGKERESŐ

2023. január 27., péntek

TOP mélytisztító samponok + tippek, hogyan használd őket

A mélytisztító samponok jó szolgálatot tehetnek, ha többféle hajápoló és hajformázó készítményt is használunk. Az ezekből a hajon és fejbőrön maradó lerakódásokat kiválóan eltávolítja, túlzásba azonban ne essünk.


A mélytisztító samponok legfőbb ismérve, hogy a hagyományos samponokhoz képest erősebb tisztító hatással bírnak, ezért képesek a hajszálakra és fejbőrre rárakódott hajformázó maradványokat, piszkot, zsírt lepucolni. Persze a sima samponokat is ugyanerre találták ki, azonban ha nem végeznek alapos munkát, ördögi körbe keveredhetünk: többször mosunk majd hajat, mert úgy érezzük, zsíros, ám a túl gyakori hajmosástól épp, hogy zsírosodni fog a haj, a fejbőr.

A mélytisztító samponokkal ebből tudunk elvileg kikászálódni: egyszeri alkalommal is alaposan lepucolja a fejbőrt és hajszálakat, így utána elég lesz ritkábban haszálni a hagyományos samponunkat. Ezen a ponton pedig már egyértelművé is válhatott: 

a mélytisztító samponok NEM rendszeres használatra valók,
elég őket 3-4 hetente beiktatni. 

Túl gyakori használat esetén azt vehetjük észre, hogy fejbőrünk száraz, viszket, esetleg gyulladttá is válhat, és hajszálaink is sokkal szárazabbak a szokásosnál. Vagy épp, hogy még jobban bedurran a fejbőr zsírosodása, mert szegény nem győzi majd helyreállítani a védőréteget. Ezt amiatt is hangsúlyozzuk, mert tucatnyi termék véleményezéseit átolvasva azt láttuk, nagyon sokan a normál sampon helyett használjátok ezeket a termékeket, akár 2-3 naponta. Ez túl sok tisztítás a hajnak, nem véletlen, hogy annyian tapasztaltatok száraz, viszkető érzést a fejbőrön, vagy hajatok egy idő után nagyon szárazzá vált. 

 Akinek festett haja van, számolnia kell vele, hogy a mélytisztító sampon gyakori használata a hajszínre is hatással lehet, ráadásul az igénybe vett hajszálakat még inkább száríthatja.

Amikor mélytisztító samponnal mosunk hajat, érdemes kondicionáló helyett hajmaszkot vagy pakolást használni, illetve jól jöhet egy hidratáló fejbőrápoló is.

Mikor érdemes mélytisztító sampont használni?

Ha napi szinten használunk hajformázó készítményeket, és hajápolókból is többféle tartozik a rutinba, érdemes időnként beiktatni, de akkor is hasznos, ha rendszeresen járunk uszodába. Ekkor a klóros víz maradványait nem árt időnként extrábban kimosni a hajból, de úgy tartják, hogy akinél nagyon kemény a csapvíz, annak is érdemes használnia plusz tisztítóként.

Mélytisztító samponok a Krémmániáról



A Kérastase Specifique Bain Divalent Sampon a fejbőr zsírosodását segíti kezelni, a mélytisztítás mellet hidratálást is ígér a fejbőrnek. A zsíros fejbőr száraz hajvégek kombóra jó megoldás lehet a rá érkezett vélemény alapján is, jó hír, hogy hozzá kifejlesztett balzsamot is találunk a családban.

Az Eleven Australia Deep Clean Shampoo 4,5-ös értékelésű készítmény, ami kifejezetten jónak mondható e kategóriában. A vélemények alapján kicsi adag is alaposan tisztít, így bár borsos az ára, kiadós mennyiségről van szó. Visszafogottan habzik, illata kellemes, és az ígéretek szerint festett hajra is alkalmas.

Az Olaplex No. 4C Bond Maintenance Clarifying Shampoo leírása alapján nemcsak alaposan tisztítja a fejbőrt és a hajat, de helyreállítja és feltölti a száraz és sérült hajat is. Eltávolítja a hajszálakra lerakódott klórt, a felesleges olajokat, a kemény víz ásványait és még a nehézfémeket is, miközben megőrzi a hidratálóval bevont hajszálak egészségét.

A Schwarzkopf Bonacure Scalp Genesis Mélytisztító Hajsampon eddig ötcsillagos értékelésű, mint véleményezői írták, valóban nagyon alaposan tisztít, segít a gyorsan zsírosodó haj állapotát normalizálni, ám ez sem rendszeres hajmosáshoz való, ne feledjük. Festett hajra óvatosan használjuk.

Az Authentic Beauty Concept Deep Cleansing Mélytisztító Sampon friss illattal és alapos tisztítással kecsegtet, megszabadítja a hajszálakat a rájuk rakódott zsírtól, szennyeződésekől. Érdemes belőle keveset használni, úgy is kellőképp hatásos, szulfátmentes, alapos kondicionálást azonban utána is ejtsünk meg.

A L'Oreal Paris Professionnel Serie Expert Pure Resource Sampon az ígéretek szerint amellett, hogy alaposan tisztítja a fejbőrt és a hajszálakat, lipidréteggel vonja be a fejbőrt, így megakadályozza, hogy szárazzá váljon, viszkető érzés jelentkezzen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése