BLOGKERESŐ

2023. február 6., hétfő

Retro sminkkedvencek a KM-en - emlékeztek még rájuk?? :)

Biztos sokan tudjátok, hogy a KM nem mai csirke, már majdnem 13 éve üzemel, ilyen sok idő alatt pedig természetesen párszor már kicserélődtek a KM-leg termékek is az oldalon, szóval arra gondoltam, hogy nosztalgiázhatnánk egyet, szóval összegyűjtöttem, hogy mik voltak a legtrendibb sminkek az oldal indulásakor.... :)



Coastal Scents 88 Original Makeup Paletta nagy és rikító, vagyis a legtöbb alap-sminkkészletből már akkor is kilógott mint zsiráf a tornasorból, mégis kellett. Nagyon. 2011-ben még többen is alapdarabnak tituláltátok, az utolsó vélemény pedig 2019-ben érkezett rá, de amúgy az évek alatt 66 véleményig és 4,57 csillagig vitte. Arra viszont jó volt, hogy kísérletezzünk picit a színekkel.

Ha már színek, emlékeztek még mit tettetek a CS paletta rikítóságai alá? Bizony, a NYX Jumbo Szemceruza hófehér, Milk fantázianevű árnyalatát! Macerás volt hegyezni, könnyen beleült a ráncokba vízvonalon pedig borzasztóan természetellenesen mutatott, viszont szépen kiemelte, intenzívebbé tette a színes szemhéjpúderek színét. (Most nézem, hogy még én töltöttem fel KM-re) ☺

"Színes libazsír" - bennem az egyik régi törzs-KM-esünk, bandita véleménye után így maradt meg az Essence Forget it! és az összes ilyen jellegű korrektor, ami majdnem jubilált az oldalon, de előbb kivonták, minthogy a 100. vélemény megszülethetett volna róla. 2,72 csillagja volt és 9 éve írtátok róla az utolsó véleményt. A barna színnel szinte senki nem tudott mit kezdeni, a zölddel is csak kevesen, viszont a rózsaszínt nagyon szerettétek szem alá, mindenkinek az fogyott el belőle a leghamarabb. Vagy úgy egyáltalán.

A MAC Paint Potok bőrszínű Bare Studyja és az aranyos fényű bézs Painterlyje volt az, amit akkoriban sokan drágálltak, de végül csak meggyőzték magukat róla, hogy nincs is ennél jobb szemhéjalapozó zsíros szemhéjra. Akkoriban kb. 5000 Ft volt az ára, ami azóta 2x annyi lett, viszont a népszerűsége töretlen, igaz, azóta a többi színt is felfedezgettétek. Jelenleg 213 véleményen és 4,54 csillagon áll KM-en.

Ha már szemhéjalapozó - emlékeztek még régen milyen volt az Urban Decay Primer Potion Original Szemhéjalapozó csomagolása? :) Bizony, pont mint egy kis bájitalos üvegcse!  Nagyon szerettétek ezt a változatot, állítólag még a legdurvább rejtett és zsíros szemhéjon is egész nap megtartotta a sminket. 67 véleményt írtatok róla, mikor kivonták, és szerencsére lett egy újabb, tubusos változata is, ami jelenleg 47 véleménynél és 4,38 csillagnál jár az oldalon.

Ragadt, mint az őrült és olyan vastag rétegben tapadt az ajkakra, hogy a tükörfény akkor is garantált volt, ha az ember akarta. Bár... miért ne akarta volna? :) A Lancôme Juicy Tubes Szájfény ráadásul rengeteg féle cukorkaszínben, illatban és limitált kiadásban elérhető volt, aztán ahogy lecsengett a szájfénymánia, lecsengett a JT népszerűsége is. A net szerint nemrég egy időre visszatért, de én itthon már nem láttam sajnos, pedig most szívesen beneveznék egyre a nosztalgia kedvéért... Ha ciki ha nem, én imádtam!

193 vélemény jött rá, 4,7 csillagig vitte és sajnos már nem kapható - röviden ez a KM-es előtörténete a L'Oreal Color Infallible Szemhéjpúdereknek. Tartós volt, pigmentált, kiadós és gyönyörű... A  csokibarna Endless Chocolate és a selyemfényű bézs Hourglass Beige kombinációja mintha egymásnak lett volna teremtve és egyszerűen mindenkinek jól állt, de a lila, keki, fekete és pávakék színek is nagyon népszerűek voltak itt KM-en. Hahó L'Oreal, miért is kellett kivonni? 

Egy időben valamiért mindenki átállt a tégelyes szemhéjtusokra, a 4,36 csillagos Essence Zselés Szemhéjtusra rekord sok, 474 vélemény érkezett. Szépen lehetett vele dolgozni, mélyfekete volt, betonbiztosan a helyén maradt és pénztárcabarát árú, az egyetlen hibája talán csak annyi volt, hogy hamar beszáradt - ha jól tudom, ezért is volta ki végül az Essence, sokak nagy bánatára.

Szintén nem kapható már a 4,85 csillagot és majdnem 100 véleményt bezsebelő Shiseido Perfect Alapozó Ecset, pedig anno nagyon szerettük volna leváltani rá az ujjacskáinkat, a már akkor is 10 000 Ft környéki árának dacára. Az első rá érkezett vélemények szerint gyorsan, csík- és pazarlásmentesen lehet felvinni vele az alapozót, de azért valljuk be, ezt azért jó pár márka megugrotta az elmúlt években, töredékáron, ahogy Lunacska frappánsan fogalmazott: "Sigma, RT ecsetek mellett sajnos manapság eltörpül nagysága, pedig pár éve még elsőszámú kiskedvenc volt a lapos macskanyelv ecsetek mellett."

Nekem a legelső spirálom egy Maybelline Great Lash Szempillaspirál volt, de úgy sejtem nem vagyok ezzel egyedül, hiszen már a KM indulásakor is rengeteg nosztalgikus hangvételű vélemény érkezett rá. A jellegzetes UV zöld-rózsaszín csomagolású darab több, mint 50 éve van a piacon és állítólag egy időben ez volt az egyik legtöbbet eladott szempillaspirál a világon, ami egyébként kicsit megdöbbentő, mert KM-en is a megosztóbb darabok közé tartozik, amit jól mutat a 3,67-es pontszáma is. Bár a kis keféje és a festék állaga könnyen kezelhető, viszont sokaknak nem csinál semmi extrát a pilláival. Az ára viszont még mindig csak 1500 Ft körül van és az alsó pillákra állítólag tökéletes.

Egy időben hihetetlen népszerűségnek örvendenek a beauty bloggerinák és emiatt a KM userek körében is a 12 színt tartalmazó, akkor még rácsos nyomatú Sleek paletták. Volt barackos (Oh So Special), viharos (Storm) vagy épp natúr (Au Naturel) színekben, ráadásul szezononként kijöttek újabb és újabb színösszeállításban is, amiket ha kitettem Facebookra, tuti több százan lájkoltátok.

Chanel Illusion D'Ombre a márka 2011-es őszi kollekciójának 6 gyönyörűséges árnyalatban kapható krémes szemhéjfestéke volt, melyet végül beemelték az állandó kollekcióba. A különleges, habos-krémes textúrába sokan belehabarodtunk akkoriban, nekem 3 is volt belőle, de aki legelsőként véleményezte, mind a 6-ot megvette. 

2018-ban sokak döbbenetére vonta ki a márka az ikonikus, Krémmánián is extrán sok, nagyon jó (4,82) értékelést elért Urban Decay Naked Palette-t, ami pont egy évvel a KM indulásával egy évben, 2010-ben jelent meg és nem egy Krémmániásunknak ez volt az első márkás, minőségi szemhéjpúder palettája, tele előtte egyben nem látott színekkel és finisekkel. Persze azóta elég sokat fejlődött a szépségipar, szóval tényleg eljárt felette az idő, az utolsó éveiben már nálunk is csak pár vélemény jött rá.


Megvolt nektek valamelyik? Vagy esetleg eszetekbe jut még valami, ami nincs fenn a listán? :)

4 megjegyzés:

  1. Többet is használtam közülük, de nekem csak a Sleek paletták meg az essence tus volt nagy kedvenc, a többi "meh"...a Sleek palettáinak új formulája nagyon jó lett szerintem, de az essence géles tusát azóta is siratom...eltelt...öhm *sok* év, és egyszerűen nem leltem még olyan tust, ami ennyire szépen működne az én problémás (olajosodó, rejtett, enyhén ráncos) szemhéjamon...🥲

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Konkrétan csodálatos volt az a tus, még a mindennapos ecsetmosós macerát is megérte...

      Törlés
  2. Ó, hát persze. Egy időben mindegyik szerintem. Én a Lancome JT Candy szájfényt a hétvégén szanáltam ki. Már évek óta nem nyitottam ki, de olyan jó volt ránézni.

    Egyébként régi nagy kedvenc visszatérőm a Kiko Long Lasting Stick Eyeshadow. Most, hogy már nem annyira zsíros a bőröm mint sarj koromban, imádom használni. Gyorsan, pigmentált, pikkpakk eldolgozható igényes szemsminket leget velük készíteni. Ugyanígy vagyok a MAC paint potok is titánok.

    A többi már nincs meg, haladni is kell a korral.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Most írnám, hogy nekem nem volt szívem kidobni őket, de nekem sincsenek már meg, pedig ezt-azt azért el szoktam tenni emlékbe, sajnálom, hogy pont ezeket nem.

      Törlés