BLOGKERESŐ

2023. június 13., kedd

A nyári kedvencei lehetnek: mattító hatású fényvédők arcra

Míg a hűvösebb hónapokban a kombinált és zsíros bőr számára is komfortosabb (vagy legalábbis elviselhetőbb) a testesebb, krémesebb fényvédő, addig egy valóban mattító hatású fényvédőt találni a nyári időszakra a legnagyobb mázli az arcápolás terén. 


Bár mindenkinek más a bőrtípusa, és az egyedi eltérések miatt könnyen kiderülhet, hogy egyik vagy másik készítmény pont nekünk nem a legtökéletesebb, azért a lenti lista támpontot jelenthet számotokra. Ezekre a fényvédőkre ugyanis már nem egy vélemény érkezett a Krémmánián, és összességében még mindig szépen teljesítik a leírásukban olvasható ígéreteket.

Mattító hatású fényvédők arcra a Krémmániáról

A legtöbbet véleményezett mattító hatású fényvédők egyike a La Roche-Posay Anthelios XL Mattító Hatású Napvédő Gél-Krém SPF50+, ami nemcsak a hétköznapokon, de a strandolás, nyaralás idején is megfelelő védelmet nyújt a bőrnek. Népszerűsége hosszú évek óta töretlen, már 2017-ben a hónap krémje volt nálunk. Az elmúlt időszakban jelent meg utóda, a La Roche-Posay Anthelios UVMUNE Oil Control Gél-Krém SPF50+, aminek hasonlóan szuper értékelései vannak már, megfelelően mattít, nem hagy fehér nyomot, szépen felszívódik és kényelmes smink alá is. Értékelése 3,95, az idei újdonságnak 4,5.

Az Eucerin Sun Oil Control Napozó Krém-Gél Arcra SPF50+ szintén a Krémmániás TOP fényvédők közt szerepel, kombinált-zsíros bőrűeknek minimum egy próbát érdemes tenniük vele. Könnyen, gyorsan felszívódik, faggyútermelődést szabályozó technológiája miatt a kifejezetten zsíros, pattis bőr számára is kényelmes lehet. Fényvédelme hibátlan, nyaraláshoz is ideális, de lehet fölé sminkelni is. Értékelése 4,37.

Jóáras fronton érdemes számolni az Avon Anew Solar Mattító, Bőrfeszesítő Napvédő Krém Arcra SPF50 készítménnyel is, ami már évek óta a márka egyik legnépszerűbb arcra való fényvédője nálunk. Fényvédelme széles spektrumú és kellően magas faktorszámú, állaga krémesebb jellegű, érdemes kicsit várni, hogy felszívódjon, de utána jöhet rá egy könnyed smink is, ha szeretnénk. Érétkelése 4,33.

A Nivea Sun UV Face Shine Control Mattító Napozó Krém Az Arcra SPF30 egy másik nagy kedvenc mostanság drogériás vonalon. Idén új formulával jelent meg a szezonkezdésre, a tapasztalatok alapján nem hagy fehér nyomot, valóban mattra szárad a bőrön. Krémes jellegű, eldolgozni kényelmes és pár perc alatt szépen felszívódik. Illata kellemes, a márkától megszokott, árban pedig kifejezetten baráti. Értékelése 4,17.

A Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defence SPF30 szintén nagy kedvence a kombinált és zsíros bőrűeknek, köszönhetően extra könnyed formulájának, selymesen matt finishének, és persze a megfelelő fényvédelemnek, amit nyújt. Azt persze megjegyeznénk, hogy SPF30-as értéke elsősorban a hétköznapokra teszi ideálissá, strandoláshoz, hosszabb napon tartózkodáshoz 50-es faktroszámú fényvédőt javaslunk. Értékelése 4,17.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése