BLOGKERESŐ

2023. július 6., csütörtök

Legendás kozmetikumok: Clinique Take The Day Off Cleansing Balm

Egyre népszerűbbek Krémmánián is a lemosás első lépéseként használatos lemosó balzsamok, ezért arra gondoltam, hogy most nézzük meg, hogy nézzük meg mi volt az OG termék, vagyis a sminklemosó balzsamok kvázi ősanyja. Ez pedig nem más, mint a Clinique Take The Day Off Cleansing Balm, ami Krémmánián is szép eredményeket ért el.


Az ígéret

A Clinique Take The Day Off Cleansing Balm (13 300 Ft / 125 ml) egy egyedülálló textúrájú arc- és szemfestéklemosó, mely felvitelkor balzsamból olajjá alakul és gyengéden, mégis hatékonyan távolítja el még a legmakacsabb sminket is. Gyengéden tünteti el a szennyeződéseket így a bőr tovább képes megőrizni fiatalságát. Nem hagy olajos érzést maga után és nem szárít.

 

Hogyan működik?

A balzsam egy viszonylag rövid összetevőlistával rendelkező, illatmentes, viaszos állagú lemosó, melyben dominálnak az olajos állagú, emolliens összetevők, melyek a bőrhöz érve szilárdból olajossá olvadnak és segítenek leoldani a bőrről a szennyeződéseket. A fő összetevői az Ethylhexyl Palmitate (másnéven pálmaolaj), ami egy pálmaolajból származó bőrpuhító, emolleis összetevő, melyet gyakran használnak a kozmetikumokban  szilikonok természetes alternatívájaként, valamint a Carthamus Tinctorius Oil, vagyis a sáfrányos szeklicéből kivont, illatmentes olaj, mely gazdag jótékony zsírsavakban, elsősorban is Omega-6 zsírsavban (kb. 70%-nyit tartalmaz belőle), amely segít a bőr természetes védőrétegének fenntartásában és hasznos összetevő lehet a pattanásokkal küzdők számára is, mert gyulladáscsökkentő hatása van a pórusokon belül is és folyékonyabbá teszi a sébumot (faggyú), ami így kisebb valószínűséggel tömíti el a pórusokat, e szerint a tanulmány szerint pedig jelentős mértékben képes csökkenteni a pigmentfoltok méretét és súlyosságát is. A termék, kiváltképp az olajok könnyű lemoshatóságáról olyan emulgeálószerek gondoskodnak, mint a Sorbeth-30 Tetraoleate és a PEG-5 Glyceryl Triisostearate.


Mit mondtok róla Ti?

Az sminklemosó balzsamot eddig 188-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív
  • nagyon gyengéd
  • nem csíp vagy irritál
  • hatékonyan eltávolítja a sminket, koszt és a fényvédőt a bőrről
  • kevés kell belőle
  • nem hagy maga után zsíros érzetet
  • könnyű lemosni
Negatív
  • nem túl pénztárcabarát ár

Összességében: Az ígéretei szerint és a gyakorlatban is a bőrön selymes olajjá olvad, ami vízzel könnyen leöblíthető. Tökéletesen leoldja a tartós, vízálló sminket és a fényvédőt is, viszont nem hagy zsíros érzetet, csak tiszta, puha bőrt, mindezt úgy, hogy közben nagyon kíméletes a bőrhöz. Alepvetően ez egy nagyon szuper termék, viszont elérhetőek hozzá hasonlóan jó dupe termékek is már a piacon jóval barátibb áron.

2 megjegyzés:

  1. Nem tudom, hogy én használom-e rosszul (bár többféle módszerrel is kísérleteztem), de én csak szétkenem vele az arcomon a sminket. Főként a szempillaspirál az, ami csak lekenődik a szemem alá, és eléggé meg is tapad ott a bőrön. A szemembe is rendesen belemegy. Próbáltam megszeretni, de nem sikerült.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Először én sem szerettem. Amikor elkezdtem a dupla arclemosást, akkor kedveltem meg, szemsminket lemosni viszont nem használom, arra inkább micellás vizet. Az ilyen balzsam belemegy a szemembe, homályos látás ilyenek.....

      Törlés