BLOGKERESŐ

2024. január 31., szerda

Sallangmentes testápolók

Nálunk mindig van itthon pár "sallangmentes" testápoló alternatíva, elsősorban a kisfiam miatt, viszont őszintén szólva én magam is gyakran nyúlok ezekért a hűvösebb idő beköszöntétől az első melegebb napokig tartó időszakban, és arra gondoltam, hogy most Nektek is összegyűjtök pár szuper KM-es választást! 


Jöjjön tehát 5 illatmentes testápoló csak a legszükségesebb, bőr számára viszont annál hasznosabb összetevőkkel, amiket érzékeny, atópiás bőrre vagy akár a babátokra is bátran használhattok!


Mixa Panthenol Comfort Bőrnyugtató TestápolóA korábban Atopiance Testápoló Balzsam néven futó darab az egyik legnépszerűbb sallangmentes darab az oldalon, köszönhetően annak, hogy bár összetételében nagyon hasonló, mint a nagy patikai márkák atópiás bőrre való, glicerin- és ásványi olaj alapú és zsírsavakban gazdag testápolói, viszont körülbelül harmad áron. Ami az állagát illeti, egy testesebb, de mégis finom balzsamos és könnyen teríthető, viszonylag hamar felszívódó krémet képzeljetek el, ami szuperül hidratálja és nyugtatja a száraz, viszkető bőrt, anélkül, hogy irritálna vagy csípne. 

CeraVe Moisturizing Cream: Hatalmas kedvencem és a kisfiamra is rengeteget használom, meg természetesen Ti is nagyon csípitek... ☺ A termék előnye, hogy a bőr természetes külső védőrétegét (natural skin barrier) valóban regenerálni képes összetevőket (ceramidokat, koleszterolt és lipideket) bőven tartalmaz - ennek a hatásmechanizmusáról itt írtam bővebben. Ez a krém mindenfajta száraz bőrre, testre és arcra egyaránt alkalmazható, a vélemények szerint bár sűrűnek és nagyon gazdagnak tűnik, viszont a bőr könnyedén beissza és utána pihe-puha lesz tőle.
 
Bioderma Atoderm Intensive Gél-Krém: Bár a "sima" tesója nagyobb KM kedvenc, de hadd ajánljam helyette figyelmetekbe ezt az izgalmas formulájú verziót, mert szerintem igazán különleges darab ebben a kategóriában. Annak ellenére, hogy a lista többi termékéhez hasonlóan tökéletes érzékeny, irritált bőrre (ebben a benne levő gyulladáscsökkentő édesgyökér kivonat és a bőrsejteket helyes működés irányába terelő Niacinamide is nagyban segít), viszont a hasonló termékekkel ellentétben könnyed, géles az állaga és teljesen szagtalan!

La Roche-Posay  La Roche-Posay Lipikar Baume AP+M Testápoló Balzsam: A nagyobb patikai márkák atópiás bőrre való klasszikusai közül ez az egyik legnagyobb kedvencetek, ami szintén gazdag Niacinamide-ben és a száraz, érzékeny bőrre kiváló hatású shea vajból is 20%-nyit tartalmaz. Mivel ez egy testesebb, zsírosabb krém, ezért elsősorban éjszakára érdemes használni. Többen is azt írtátok róla, hogy ekcémára hajlamos bőrre az egyik legkiválóbb választás, nagyon hatásosan enyhíti a tüneteket.

Sanatopic Bőrpuhító Krém: Végül pedig jöjjön az egyik legolcsóbb KM-en népszerű alternatíva, amit ráadásul egy magyar márkának köszönhetünk. Az összetevőlistája első blikkre kicsit fapadosnak tűnik, pedig egyébként csupa hagyományos, biztonságos összetevőt találhatunk benne, melyek száraz bőrűek számára kiváló hatással lehetnek, és a Krémmániás vélemények szerint vannak is. Sokan szimplán csak kézkrémnek használjátok télen, de ekcéma ellen is sokatoknak bevált.


Próbáltátok már valamelyiket? Bevált? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése