BLOGKERESŐ

2024. április 29., hétfő

Plexelésre fel! - Íme, a Krémmánia legjobb hajápolói sérült hajra

Ha a roncsolt, töredezett, szálkásodásra hajlamos haj ápolásáról van szó, szinte alapvetéssé lett, hogy valamilyen plex termékhez nyúlunk. Vagyis olyan hajápolóhoz, ami az Olaplex sikerén felbuzdulva jött létre, vagy maga is Olaplex, hogy a hajszálak belső szerkezetét, kötéseit javítva segítsen regenerálni a hajat. A Krémmánia adatbázisában is már jó pár márka termékét találjátok meg, amik közül most a legnépszerűbbeket mutatjuk be. Segítségükkel akár egy extra hosszú hajápolási rutin is összerakható.


Mióta megismerkedhettünk a plex hajápolókkal, tudjuk, a hajmosás nem a samponozással kezdődik. Roncsolt hajszálakra bizony jól jöhet, ha egy előkezelőt is alkalmazunk. Közülük az Isana Plex Előkezelő Hajápoló 4,5-ös értékeléssel rendelkezik, a jó áras készítmény a vélemények szerint a hajat segít puhábbá és selymesen fénylővé tenni.

Jó alternatíva lehet rá a L'Oreal Paris Elseve Bond Repair Pre-Shampoo, ami Év Kedvence is volt már nálunk. A 4,55-ös értékelésű hajápoló sokatoknak segített regenerálni a hajszálakat. Használatától (és gyakran a termékcsalád más termékeinek együttes használatától) a haj puhább, selymesebb tapintású lett, és láthatóan fényesebb, egészségesebb kinézetű.

Az Olaplex No.4 Bond Maintenance Shampoo AZ eredeti plex sampon, aminek szabadalmaztatott kötésjavító összetételét bizony tényleg nem találjátok meg más márkák hajápolóiban. Nagyon kevés is elég belőle, szépen habzik és többen is megerősítettétek, hogy hajszálak kevésbé szöszösödtek használatának köszönhetően. Még az extra hajformázástól erősen roncsolt hajat is segített regenerálni. A fejbőrt a többség szerint nem szárítja.

Sampon után kell a balzsam, amire a Raywell Bio Plex 3. Plex Mask Mélyhidratáló, Keratin és Triglycerin Tartalmú, No Parabén hajápoló jó választás lehet. Ha kipróbálnál valami újat, érdemes lehet vele próbát tenni, ugyanis a visszajelzések szerint samponjával párban szépen működik (vélhetően más samponokkal sem veszik össze). Volt aki a márka hajápoló ampullájával társította, sikerrel. A hajat ez is segít puhábbá, ápoltabbá varázsolni.

Az Olaplex legjobbra értékelt hajápolója nálunk az Olaplex No.6 Bond Smoother, ami 4,36-os értékeléssel bír. Használatától simább a haj, kevésbé gubancolódik, selymesebb tapintású. Késlelteti a töredezedést, a hajvégeket láthatóan ápoltabbá teszi.

A samponozás utáni lépésként ajánlott a Revolution Haircare Plex 10 Hajkötés Helyreállító Lamellás Víz, ami tavaly az év Krémmánia kedvence is lett. Van, aki utána használja a balzsamot, más balzsam helyett alkalmazza - ezt döntse el hajatok károsodottságának mértéke, illetve a próba, miként jön be számotokra a legjobban. A készítmény mindenesetre 4,45-ös értékelésű, köszönhetően annak, hogy láthatóan hozzájárul a szebb, simább, selymesebb hajhoz, a szöszösödés csökkentéséhez.

Bármennyi lépésből is áll a hajmosás, a szeánszt érdemes hajápoló olajjal zárni. Ezek a legjobb hatást akkor fejtik ki, ha egy keveset még a nedves hajra visztek fel, egy kevéskét pedig már a száraz hajvégekre. Erre jó választás a Revox B77 Plex Bond Repairing Oil, ami szintén volt már év Krémmáia kedvence. A hajat nem nehezíti el, mégis látványosan és szépen ápolja a hajszálakat a tapasztalatok alapján. 

Üstökösként robbant be a hajolajak közé a Balea Plex Care Hajolaj, mely pár hetes pályafutása alatt színötös értékeléseket szerzett. Könnyed az állaga, finom az illata, a haj láthatóan fényesebb és érezhetően selymesebb tőle. Rengeteget javít a szöszös hajszálak látványán.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése