BLOGKERESŐ

2011. február 5., szombat

Krém elemzés: Fiatalság Kód vs Genifique





A L’Oreal tulajdonában lévő luxus és tömegmárka testvér termékcsaládjai a Genifique és a Youth Code, melyeket az utóbi fél évben a L’Oreal elképesztő erőkkel reklámozott. A reklámok szerint 10 év kutatás után a L’Oreal megfejtette a „fiatalság kódját", és e krémek „helyreállítják a fiatalság természetes kódját a sejtek közötti kommunikáció elősegítésével”. Hogy valójában mi is van e két termékcsalád krémjeiben, és mit lehet tudni ezen összetevőkről, a termékcsalád mely tagjait érdemes választani, ez következik most.

Mind a Fiatalság kód, mind a Genifique esetén a hatóanyag ugyan azt a kettő összetevőt jelenti, ezek pedig Bifida Ferment Lysate és Adenosine. Egyik összetevőnek sincsen semmiféle dokumentált ránctalanító hatása, viszont mindegyik jó lehet az érzékeny, reaktív bőr regenerálására, megnyugtatására. Ha e két termékcsaládnak van is bármiféle hatása a ráncokra, az nem ránctalanító, hanem inkább ráncmegelőző. Ha valaki az idő kerekét visszafordítani akarja, akkor érdemesebb lehet retinolsavas készítményt, C vitaminos krémet, vagy glikolsavas hámlasztókat használni, melyeknek jól dokumentált kollagén termelést serkentő hatása van. Az adenosine és a bifida ferment lysate jó választás lehet fiatalabb bőrre megelőző jelleggel, és érzékeny, reaktív bőrre a bőr természetes védőrétegének regenerálására.

Ha a Genifique és a Fiatalság kód hatóanyaga is ugyan az, akkor miben tud többet a sokszorosába kerülő Genifique? Az biztos, hogy úgy általában igaz az, hogy egy luxus krémet hihetetlen kellemes használni, így az emberek többsége a Genifique termékeket is kellemesnek fogja találni, mely szuperül beszívódik, remek illatú, állagú, és simává és puhává varázsolja a bőrt azonnal a használat után. De nem csak ebben tud többet a Genifique, hanem az INCI listát megnézve látható, hogy Bifida Ferment Lysate-ből jóval több van a Genifique szérumban és éjszakai krémben, mint a Fiatalság kód termékeiben. A szérumban van a legtöbb, ott második helyen szerepel az összetevő, míg az éjszakai krémben a negyedik helyen, ezzel szemben a fiatalság kód krémjében csupán a 15-ik az összetevő, és a szérumban sincs előrébb. Az adenosine esetén nincs ilyen jelentős különbség, de ott is a Genefique termékek esetén egy kicsit több van a krémekben. Kivételt jelent a Genifique nappali krémje, ami szerintem INCI lista alapján egyáltalán nem éri meg az árát, és én előbb vennék Fiatalság kód krémet, mert a hatóanyagok ugyanazok, hasonló mennyiségben, és ráadásul a Fiatalság kódban még C és E vitamin is van, ami a Genifique nappali krémjéből hiányzik.

Még egy megjegyzést érdemes tenni a bifida ferment lysate-éval kapcsolatban. Az összetevő nem új, és nem is a L’Oreal által felfedezett dolog. Ha e miatt próbálnánk ki a Genifique szérumot, akkor érdemes lehet megfontolni az Estee Lauder Advanced Night Repair szérumját is, melyben szintén a második helyen szerepel az összetevő. Bár az adenosine hiányzik az ANR-ből, van benne gyulladás csökkentőnek helyette kamilla és bisabolool, ráadásul még A vitamin és E vitamin is van benne, melyek a bőr számára fontos vitaminok.

Próbáltad már valamelyik Genifique vagy Fiatalság kód terméket? Jónak tartod őket vagy sem? Mondd el a véleményed a krémmánián!

1 megjegyzés:

  1. Ezt a versenyt nálam a Lancome nyeri. A Loreal elsőre mindig jónak tűnik, de 3-4 héttel a használat megkezdése után valahogy mindig csalódom. Ezt a Lancome terméket csak minta méretben próbáltam, de rögtön észre lehetett venni a hatást!

    VálaszTörlés