BLOGKERESŐ

2012. október 11., csütörtök

High end sminkek, amik megérik az árukat

Emlékeztek még a High end sminkek, amik nem érik meg az árukat posztomra? Igazából nem terveztem "kompenzálatlanul" hagyni, már annak az írásakor elkezdtek megfogalmazódni a fejemben azok a luxus kategóriába tartozó sminktermékek, melyekről viszont úgy gondolom, hogy nincs rájuk olcsóbb árkategóriában kielégítően jó alternatíva vagy hasonló minőség.
Következzenek tehát azok a termékek, amikre megéri spórolni.

Már említettem párszor, hogy szerintem a korrekciós termékekből, vagyis az alapozókból és korrektorokból érdemesebb drágább kategóriásat választani, egész egyszerűen a kiemelkedőbb tartósságuk miatt. A Krémmánián a legjobbra értékelt high endes alapozók közül bármelyiket nyugodtan választhatjátok csak arra figyeljetek, hogy a bőrtónusotoknak (az arcvonalra kenve egyezzen meg a színe a bőrötökkel), és bőrtípusotoknak legmegfelelőbb alapozót vegyétek! Zsírosabb bőrre a faggyútermelést szabályozó Clinique Stay-Matte Oil-Free Makeup jó választás, mert azon túl, hogy tartós, megakadályozza a kifényesedést is, amire a drogáriás alapozók általában nem igazán képesek. Nem problémás bőrre kiváló alapozó a Chanel Vitalumiere Aqua, aminek könnyed, természetes fedése és gyönyörű finishe van. Erősebb fedést igénylő vagy idősebb bőrre az Estee Lauder legendás alapozója, a  Double Wear szuper befektetés, mert nagyon szépen feltölti a ráncokat és feszesít is, és nem csak remekül fed, de a tartóssága is kimagasló.
 

A korrektorok közül nálam a Clinique Even Better a kedvenc (teszt vele itt), mert még a legdurvább szem alatti karikákat is képes eltüntetni, és nagyon tartós. A high endes márkák közül a MAC erős még korrektorok terén, a Krémmánián a legnépszerűbb a Pro Longwear, amiről eddig még mindenki csak pozitívan nyilatkozott, illetve a Lancome is alkotott már pár kiemelkedőt, például a  Effacernes Longue Tenuet.
 

A pirosítók esetében nem is a tartósság, hanem a gazdaságosság a legfőbb érv - egyszerűen olyan lassan fogy a legtöbb high endes pirosító, hogy hosszútávon jobban megéri egy drágábbat venni, mint több drogériásat. Erre a  legjobb példa a Bobbi Brown pirosítója, ami ráadásul szépen pigmentált, és könnyen eloszlatható az arcon (teszt vele itt). Jó választás lehet még a selymes Estee Lauder Tender Blush, illetve a MAC bármely pirosítója.


A szemek luxusszintű kipingálására a Krémmánián 20, javában maximális véleménnyel bíró, általam is nagyon kedvelt Chanel Illusion D'Ombre szemfestékeket ajánlanám, egyszerűen azért mert semmi mással nem lehet olyan finist kivitelezni, mint ezzel, és lehet önmagában, de más szemfestékek fölé is használni. Az Armani Eyes To Kill szemhéjpúdereiről az egyik barátnőm frappánsan csak azt mondta, hogy "Ez aztán tényleg gyilkos szemeket csinál", és ezzel azt hiszem el is mondtam mindent. A festék 2 pigmentből áll, amik összekeveredve adnak ki egy extra különleges, intenzív végleges színt. A MAC szemhéjpúderei is említésre méltóak, már csak azért is, mert ilyen színes színskálát máshol nem lehet találni - 136 színben, különféle finisekben állnak a rendelkezésetekre. A szemceruzák között a Clinique Quickliner For Eyes Intense (teszt itt) és a MAC Pearlglide Intense-ért (teszt itt) éri meg többet fizetni - előbbi tele van irizáló pigmentekkel, utóbbi pedig csillámokkal, de egyben mindkettő egyezik - valóban szuper tartósak.
 

A végére hagytam a kedvenc területemet, az ajkakat, azon belül is először a rúzsokat. Ezek közül szinte az összes ikonikus, és nem csak a termék, hanem maga a csomagolás is szemet gyönyörködtető. Az YSL Rouge Volupte egy nagyon  krémes, nagyon pigmentált rúzs, tökéletes fedéssel. A Guerlain Rouge G tokját pedig egy Place Vendôme-i ékszerész, Lorenz Bäumer tervezte, és a belbecse sem utolsó - puhává teszi az ajkakat, és csodás, telt színekben kapható. A Chanel kis klasszikusát a Rouge Alluret korábban is szerettük itt a Krémmánián, de idén ősszel megváltozott a formulájuk, amitől még jobbak lettek - a színek intenzívebbekké és a viseletük még komfortosabbá vált.
Ha az a véleményetek a szájfényekről, hogy semmi értelmük, mert hamar eltűnnek, akkor még nem próbáltátok a Bobbi Brown szájfényeket. Kapható gyöngyházas, csillámos és természetesen sima verzióban is (teszt vele itt) - mindegyiket kényelmes viselni, és hihetetlenül tartósak! A Chanel rúzs mellett a szájfények is klasszikusak, a Chanel Levres Scintillantes szájfény 10 elégedett véleményt kapott eddig Tőletek és rengeteg híresség is használja és szereti, hiszen nagyon szépen csillog, tartós, és hidratál is.


Nálatok mik azok a  termékek, amiért hajlandóak vagyok több pénzt is kiadni?

14 megjegyzés:

  1. A tökéletes alapozó és korrektor az, amire hajlandó vagyok olykor többet áldozni.

    VálaszTörlés
  2. Én is alapozóra, korrektorra költök többet, vagy szemhéjpúderre, mert nagyon szeretem a szép, jó minőségű palettákat :)
    Jó kis poszt volt, bár pár nagyobb márkát hiányolok pl. MUFE, de lehet az nem is kapható otthon (?).

    VálaszTörlés
  3. Igyekeztem olyan márkákat felsorolni, amik széles körben ismertek és elérhetőek, azért választottam ezeket :) MUFE-ról sajnos nem tudok, hogy lenne itthon :(

    VálaszTörlés
  4. Nekem nem sok sminktermékem van, de ami van, az mind nagyon jó minőségű, mert azért nem mindegy, hogy mit kenek magamra. Inkább gyűjtök egy ilyen darabra, minthogy minden héten 2-3 rúzst vagy szájfényt összevásároljak.

    VálaszTörlés
  5. Anyukám is mindig ezt mondta nekem :) Amúgy ez egy teljesen helyes hozzáállás :)

    VálaszTörlés
  6. Nem értek egye teljesent! A chanel alapozói nagyon k*kik :) Az EL nagyon jó, a clinique szerintem középmezőny, drogériásból is van nála jobb. MAC szemhéjfestékek és pirosítok viszont tényleg 5* :)

    VálaszTörlés
  7. Hű de nagyon egyetértek!
    Inkább legyen kevesebb, de az legyen jó! Én itt az elején mindig bedőltem a jó kritikáknak, és jónéhány essence és catrice landolt a kukában... Most már csak olyat veszek, amit ÉN próbáltam ki, és nekem bevált.

    VálaszTörlés
  8. Szempillaspirál és a korrektor.

    VálaszTörlés
  9. Nekem szempillaspirál mániám van, szerintem ezekből a high end termékek összehasonlíthatatlanul jobbak és tartósabbak, mint a drogériások. Plusz még alapozó és pirosító amiből mindig prémium kategóriásat veszek.

    VálaszTörlés
  10. Nekem pont ilyen Clinique alapozóm és korrektorom van, és teljesen egyetértek, mindkettő szuper, nagyon megérték az árukat.

    VálaszTörlés
  11. Én évekig Clinique púdert használtam, aztán kijött a L'Oréal True Match, adtam neki egy esélyt, és szemem-szám elállt, olyan jól bejött. Nem is veszek azóta Clinique-et. De pl. az Astor Volume Diva spiráljai is felveszik a versenyt szerintem a high end termékekkel. A MAC meg hát MAC, maga a csoda. :)

    VálaszTörlés
  12. Adrienn Spaitsné Polgár2012. október 14. 15:59

    Alapozó és szempillaspirál. Clinique alapozó jól hangzik, ha tényleg nem fénylik tőle a bőr, akkor megéri az árát.

    VálaszTörlés
  13. Nem is azt írtam, hogy az összes jó :)

    VálaszTörlés
  14. Ezzel én is így vagyok valahogy...

    VálaszTörlés