BLOGKERESŐ

2015. október 18., vasárnap

Mit érdemes tőlük venni: Estée Lauder

Az Estee Lauder jelenleg a Krémmánia 2. legnépszerűbb high end márkája (az első egyébként az EL testvérmárkája, a Clinique), és egyúttal az egyik személyes kedvencem is, szóval egy ideje érett már bennem a gondolat, hogy ezzel a márkával folytassam a nagysikerű Mit érdemes tőlük venni posztsorozatunkat.... :)

UPDATE: 2015 októberében frissült utoljára a posztban szereplő termékek listája

A márkát 1946-ban Estée Lauder alapította New Yorkban és nem mellesleg a több, mint 25 prémium márkát tömörítő Estée Lauder csoport névadó tagja és zászlóshajója. Érdemes tudni, hogy a törzsvásárlói rendszerükben minden vevő 10% engedményt kap az árból, a rendszerbe történő belépésnek nincs feltétele. Évente 2-3 alkalommal a vásárlás mellé egy bizonyos összeg felett termékmintákat is adnak, és általában 20% kedvezménnyel lehet nálunk vásárolni a női magazinok által meghirdetett kuponos napokon. 


Arcápolók, szérumok



A márka legikonikusabb, legsikeresebb arcápoló terméke az Advanced Night Repair Synchronized Recovery Complex II, aminek jelenleg 4,15 csillaga van Krémmánián. Az ANR érdekessége, hogy ez volt a világ legelső széruma, és célja a kezdetek óta környezet káros hatásainak semlegesítése, a látható károsodások regenerálása és az újabb károsodások megakadályozása volt, és a mai napig is ezt a szellemiséget képviseli, pedig azóta túlesett már néhány ráncfelvarráson. A rajongói szerint nagyon szép egyenletessé, puhává és egységessé teszi a bőrt, ráadásul viszonylag rövid idő alatt. A terméket összetevő szerint ebben a posztunkban elemeztük ki. Bár akadt azért 1-2 kivétel - például az Idealist szérumok nem lettek kifejezett KM legek-, jellemzően többi szérumukat is szeretni szoktátok: a 3,8 csillagra értékelt Perfectionist [CP+R] a márka nagyágyúja ráncok ellen, ami tele van különféle bőrjavító összetevőkkel, antioxidánsokkal, valamint találhatunk benne egy bizonyos Acetyl Glucosaminet, ami egy sebgyógyulást elősegítő, hiperpigmentációt is kezelő, nem savas hámlasztó összetevő, a máriatövis magjából kinyert olajat, mely gazdag antioxidánsban, valamint óvja a bőrt a leégéstől, illetve az indiai tömjénfa kivonatát, aminek gyulladáscsökkentő hatása van, és serkenti a bőr kollagéntermelését is. Az 5 csillagos Enlighten Dark Spot Correcting Night Serum szintén nagyon gazdag antioxidánsokban és gyulladáscsökkentő összetevőkben, például az antioxidáns szupersztár C-vitamin egy igen stabil formáját tartalmazza, vele csak az a gond, hogy a Beautypedia szerint a magas koncentrációjú grapefruithéj kivonat tartalma miatt (amit egyébként nagy valószínűséggel a foltmegelőző-bőrvilágosító hatása miatt tettek bele) irritálhatja a bőrt, sőt, nap közben használva fototoxikus reakciót is kiválthat. A véleményezők egyébként odáig voltak érte, állítólag tényleg hatásosan halványítja a pigmentfoltokat, és viszonylag hamar szebbé teszi a bőrképet.



A márka kínálatában akad néhány nagyon jó, gazdaságos és jó hatásfokkal működő lemosó is, így például a Perfectly Clean Triple Action Cleanser, de kifejezetten érzékeny, száraz bőrre is van jó alternatívájuk, mégpedig az illatanyagmentes és szuperkíméletes, de mégis nagyon hatásos Vérité Light Lotion Arctisztító. Reggeli arclemosásra a Perfectly Clean Multi Action Creme Cleanser/ Moisture Mask egy remek darab - enyhén tisztít, ellenben remekül puhít, üdít és frissít (igaz, itthon sajnos már nem kapható).

Az EL arckrémek elsősorban a száraz, öregedő bőr problémáit célozzák, és körbe kell ugyan nézni köztük, de lehet találni jó, a KM-esek körében is bevált darabokat - azt azért nem árt hozzátenni, hogy a tégelyes csomagolás az összetevők stabilitása miatt nem a legelőnyösebb, és az illatanyagok miatt az érzékeny bőrűeknek sem biztos, hogy a márka krémei a legmegfelelőbbek. A Daywear Advanced Multi-Protection Creme Anti-Oxidant Creme SPF15 nagyon könnyed, gyorsan felszívódik és nem zsírosítja a bőrt, a borsos árú Re-Nutriv Ultimate Lift Age-Correcting Creme pedig fontos hatóanyagként 6 féle antioxidánst, rengeteg hidratáló összetevőt, egyféle peptidet tartalmaz, és állítólag nagyon jó.

A szemkrémek közül a maga 4,64 csillagával jelenleg a Revitalizing Supreme Global Anti-Aging Eye Balm a legnépszerűbb -  az ígéretei szerint az öregedés összetett jeleit kezelő, feszesítő szemkörnyékápoló balzsam a vélemények többsége szerint nem csíp, nem irritál és nagyon szépen hidratálja, simítja a bőrt. A hasznos összetevői közt a rengeteg féle vízmegkötő és emollient mellett olyan antioxidáns és anti-aging hatású összetevőket találhatunk, mint például a magnólia kérgének a kivonatát, vagy éppen egy bizonyos Narcissus Tazetta nevű nárciszféle kivonatát. Van még benne átmeneti izomlazító hatású peptidféle is és vízelhajtó koffein, is melyek szintén a simább bőrkép elérését segítik, a Camphanediol és Pinanediol nevű összetevők pedig a bőr sejtjeinek mikrokeringését serkentik.


Sminkek



A márka egyik leghíresebb és legnépszerűbb sminkterméke a magas fedésű, hosszan tartó Double Wear Alapozó, ami elsősorban pattanásos, problémás bőrűeknek vált be. Tényleg nagyon jól fed, szupertartós, és egy jól eltalált színben és megfelelő technikával kifejezetten szép, természetes hatást lehet vele elérni. A DW alapozónak van egy könnyedebb enyhébb fedésű verziója is, ami szintén népszerű darab a Krémmániások körében - a Double Wear Light Alapozó  a DW-hez hasonlóan nem tartalmaz illatanyagot, és nagyon természetes, egyenletes, enyhén bőrfényű finist kaphatunk a használatával, bár zsíros bőrűeknek nem át néha rápúderezni nap közben. A márka DayWear Anti-Oxidant BB Kréme a egyúttal Krémmánia legnépszerűbb BB kréme is, aminek ugyan elég enyhe a fedése, viszont a bőrképet látványosan feljavítja, mégpedig úgy, hogy egyáltalán nem látszik, hogy az arcon van. További előnye, hogy SPF35 fényvédővel védi a bőrt a káros sugaraktól, és tele van mindenféle hasznos összetevővel, így például antioxidánsokkal és hidratálókkal. A BB krém egyetlen hibája a kis színválaszték, nagyon világos bőrűeknek példásul sajnos kiesik. Ha már 2 betűs krémek, képzeljétek, az Estee már az EE-knél jár: az 5 csillagos Enlighten EE Even Effect Skintone Corrector 30 faktoros fényvédőt tartalmaz, nem fénylik át rajta a bőr, és a BB krémhez hasonlóan láthatatlan, mégis széppé tesz. A 4,3 csillagnál járó Double Wear Stay in Place Korrektor SPF10 szépen elfedi szem alatti karikákat, de bőrhibákra is sokaknak bevált.



Az Estee szájra való sminkjeivel az utóbbi években szinte lehetetlen mellélőni - éveken át nagy kedvenceitek voltak a Pure Color Rúzsok, közülük is a Rose Tea, a Crystal Baby és a Vanilla Truffle árnyalat, aztán jöttek az Envyk, amik miatt szó szerint új időszámítás indult az EL rúzsok történetében. Az Estée Lauder Pure Color Envy Sculpting Lipstick (KM-es teszt vele itt) egyszerűen a nagybetűs rúzs, ódákat lehetne hozzá írni (drága Pötink meg is tette), az ennek a könnyedebb, selymesen fényes verziója a Pure Color Envy Shine Sculpting Lipstick, illetve az idén debütált Estée Lauder Pure Color Envy Liquid Lip Potion nevű folyékony rúzs, ami egy húzással tökéletesen fed, és fantasztikusan fényes, egyenletes finise van, a meseszép színekről nem is beszélve.



A márka pirosítója és bronzosítója is nagyon minőségi darabok, mindkettő megéri az árát. A Pure Color Blush szép természetes, enyhe színt ad, és egész nap tartós, a Bronze Goddess Bronzosító (KM-es teszt vele itt) pedig amellett, hogy nagyon könnyen teríthető, nincs narancsos beütése, és olyan lassan fogy, hogy kb. egy életre elegendő adag.

Az Estee Lauder spirálok minősége sajnos elég ingadozó, de szerencsére KM-en bármikor le tudjátok csekkolni, hogy a kiszemelt spirál mennyire vált be másoknak. Kiemelkedő darab egyébként a Sumptuous Bold Volume Lifting Szempillaspirál, ami gyönyörűen és egyenletesen hosszabbít-dúsít, nem csomósít, nem pereg és tartós, illetve a  műszempilla hatást produkáló Sumptuous Extreme Lash Multiplying Volume Szempillaspirál. Kifejezetten említésre méltó a márka szemceruzája, a Double Wear Stay-In-Place Szemceruza nagyon puha, pigmentált és könnyen satírozható. A Coffee egyként az egyik legnépszerűbb árnyalat - nagyon szép finom, sejtelmes színe van, állítólag nem könnyű hasonló színt találni más márkáknál. A márka szemhéjfestékei is nagyon jók, de mivel éppen nemrég újultak meg kívül-belül, és az új verzió még nincs fenn KM-en, ezért most nem vettem bele őket a listába, de a legközelebbi frissítéskor ezt pótlom majd, ígérem... :)


Parfümök



Végül, de nem utolsósorban mindenképp említést érdemelnek az Estee Lauder csodálatos illatai is! A márka történetének első illata a 1953-ben született meg, ez pedig nem más, mint a még mindig kapható, sőt, a mai napig az egyik bestseller illatuknak számító Youth Dew, a legutolsó pedig az idén piacra dobott, Kendall Jenner arcával fémjelzett Modern Muse Le Rouge EDP. A kettő közt pedig nem kevesebb, mint 90 parfüm van, szóval elég termékenynek mondható illatok téren (is) a márka.

A KM-en sok olyan parfümjük is népszerű, ami hivatalosan már nem, vagy csak bizonyos országokban, duty freekben kapható, ezért elég nehezen vagy pedig csak online hozzáférhetőek, ilyen például a Pleasures Delight EDP, ami egy finom, fűszeres-édes különlegesség, vagy a rendkívüli fűszerezésű Amber Mystique, ami csak a Távol-Kelet duty-free shopjaiban lelhető fel.

Egészen 2008 óta, viszont kizárólag csak nyáron kapható, és általában pillanatok alatt elfogyó limitált illatuk a Bronze Godess, aminek az idei verziója is csupa maximális pontszámú véleményt kapott, de mondhatni, hogy ez már tendencia. Nagyon különleges, és cseppet sem tucat kókuszillata van, a rajongói szerint igaz rá a mondás, hogy olyan, mint az üvegbe zárt nyár.

A jelenleg is kapható, állandó illatok közül a legnépszerűbb a 72 véleménynél járó Pleasures EDP, amit a légiesen virágos illata miatt a legtöbben esősorban tavasszal szeretnek elővenni, a tiszta illatú, elegáns Pure White Linen EDP, a markáns Sensuous Noir EDP, valamint az Intuition. Ez utóbbi az én szívemnek is egy nagyon kedves darab, majdnem 10 éven át semmi mást nem voltam hajlandó használni, csak őt, annyira csodafinom, összetéveszthetetlen meleg, érzéki illata van...



Összességében: Az Estee Laudert elsősorban a szájra való sminktermékeik, alapozóik, a parfümjeik és egyes szérumaik miatt érdemes figyelni. Sajnos kizárólag EL arcápolási termékeikből nem biztos, hogy összejön egy 100%-os, profi arcápolási rutin, de a sminktermékeikből összerakható egy nagyon jó kis (alap) sminkszett, a parfümjeik között pedig szerintem mindenki találhat kedvére valót.


Nektek mik váltak be az Estee Laudertől?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése