BLOGKERESŐ

2016. január 10., vasárnap

A legjobb nude szemhéjpúder paletták több árkategóriában

Egy natúr színeket tartalmazó szemhéjfesték paletta minden sminkkészlet alappillére, és az utóbbi években szerencsére már a választékra se nagyon lehet panaszkodni, szóval ár szerint növekvő sorrendben összeszedtem Nektek a KM legígéretesebb darabjait! :)



A KM legnépszerűbb nudejaiért katt!


3000 Ft alatt


A legolcsóbb, legnépszerűbb nude paletta Krémmánián a 203 véleménynél és 4,38 csillagnál járó Lovely Nude Make Up Kit, amiben nem kevesebb, mint 12 szín kapott helyet, és mindössze 999 Ft-ba kerül. Sajnos kötni kell vele némi kompromisszumot is, ugyanis a legvilágosabb színei nem igazán látszódnak, kissé porzik és a tartósság sem annyira az erőssége (alappal azért nem rossz), de nagyon szépen hajaznak az árnyalatok az Urban Decay Naked 2 színeire és szép nappali sminkeket lehet vele készíteni, árkategóriáján belül nagyon jó kis darab.  (999 Ft / 15,6 g)
Ha már Naked kópiák, népszerűek nálunk az UD hires pucérjai töredékébe kerülő MakeUp Revolution Redemption Iconic paletták. A legfelkapottabb közülük is 58 véleménnyel és 4,64 csillaggal az Iconic 3 Szemhéjpúder Paletta, ami értelemszerűen a Naked 3 természetes, rózsaszínes árnyalatainak a másolata, ezt követi 36 véleménnyel és szintén 4,64 csillaggal a Naked 1 dupe Iconic 1 Szemhéjpúder Paletta, majd 32 véleménnyel és 4,74 csillaggal az Iconic 2 Szemhéjpúder Paletta. Az általános vélemény mindháromnál az, hogy bár nem árt alájuk egy alap, de az árukhoz képest kifejezetten jó a festékek minősége, jól pigmentáltak és a tartósságukkal sincs gond.  (1990 Ft / 14 g)
A 99 véleménnyel és 4,48 csillaggal büszkélkedhet a KM régi motorosa, a Sleek Au Naturel i-Divine Palette, ami elsősorban matt színeket tartalmaz. A palettában levő színek minősége nem egyforma, néhány szín porol és annyira nem is pigmentált, mint vártátok, viszont alap nélkül is tartósak, könnyen kezelhetőek benne a színek, ráadásul nappali és buli smink egyaránt készíthető velük.  (2385 Ft / 13,2 g)
A 4,5 csillagon álló, 12 színt tartalmazó Makeup Academy 12 Shade Undressed Palettet sajnos csak külföldről lehet beszerezni, de állítólag megéri a macerát. Nagyon jól kihasználhatóak a színei hétköznapra, ráadásul alap nélkül is egész nap tartós és alig-alig porzik. (Az Undress Me Too Palette szintén megér egy pillantást.)  (£4 / 9,6 g)



3000-10 000 Ft között



Az IsaDora elég jó szemre való termékeket gyárt elég széles kínálatban, a hármas palettától egészen a 16 árnyalatot tartalmazó készletig választhatunk tőlük palettát, melyek közt szerencsére akad jó pár nude darab is. A krémesebb jellegű Négyes Paletta kifejezettem sokféle árnyalatú és finisű (van fényes és matt paletta is) natúr verzióban fut, ilyen például a Classic Brown, a Muddy Nudes, a Pearls, a Golden Sunset és Cappuccino, az 5 Részes Szemhéjpúderpaletta matt finisű nudeját Matte Chocolates néven találjátok meg a polcokon. A legújabb nude palettájuk, a tavaly tavasz óta kapható, 6 színt tartalmazó Eye Color Bar eddig csak maximális, 5 csillagos véleményeket kapott tőletek. Nagyon finom állagú, enyhén szaténos színek vannak benne, amik nem porzanak és a pigmentáltságuk is eléggé rendben van, még a legvilágosabb árnyalatoknak is. Nem csak esti és nappali sminket lehet vele kreálni, de a matt barna szín állítólag még szemöldökre is tökéletes.  (5990 Ft / 5 g)
A Urban Decay Naked kistesói, a Basics paletták is népszerűek még ebben az árkategóriában, főleg a matt árnyalatok kedvelőinek körében: a színskálát tekintve a kagylóhéjtól a feketéig mozgó Naked Basic paletta sötétebb sminkhez is tökéletes, míg a Naked2 Basics paletta a hűvösebb, javában középtónusú taupe színeivel főleg nappali smink elkészítéséhez válhat be. A festékek mindkét palettánál porolnak egy picit, de nagyon könnyen és gyorsan lehet velük sminkelni.  ($29 / 7,8 g)
46 véleménnyel és 4,6 csillaggal az árkategória egyik kiemelkedő darabja még a Maybelline The Nudes Palette, őt ráadásul kuponos napokon féláron is meg lehet kaparintani, mondjuk sokak szerint a teljes árát amúgy sem nagyon éri meg. A világos árnyalatok száma sajnos kicsit alulmaradt a sötéteknek és nem is igazán pigmentáltak, de a sötétekkel már nincs ilyen gond. Egyébként egy jól satírozható és változatosan kihasználható paletta, ahogy kisnyuszi83 nevű krémmániásunk fogalmazott: "A lehetőségek száma végtelen, a teljesen natúr sminktől kezdve a dögös partisminkig minden lehetséges vele."  (4599 Ft / 9,6 g)
A Naked 1 és Naked 2 paletták színeinek szinte pontos hasonmásait tartalmazó, 4,75 csillagra értékelt Coastal Scents Revealed Palette ára ugyan magasabb, de a lista "legnagyobb" nude palettája is egyben a 30 grammos kiszerelésével. A világosabb bőrűek annyira nem szerették a sötétebb színei miatt és sok árnyalat közt csak leheletnyi különbség van, de amúgy tartós, pigmentált, igazából teljesen rendben van, már csak azért is, mert alapvetően jó minőségű paletta és a negyedannyiba kerül, mint a két Naked összesen. (8799 Ft / 30 g)



10 000 Ft felett



Az Urban Decay híres, sokat koppintott "meztelen" palettái közül 72 értékeléssel és 4,88 csillaggal KM-leg a meleg alaptónusú Naked Palette, őt követi a rózsás Naked 3 Palette 55 véleménnyel és 4,78 csillaggal, majd a hűvösebb színekből álló Naked 2 Palette 52 véleménnyel és 4,71 csillaggal. A legtöbb véleményező bár ódákat zeng róluk, de ez nem jelenti azt, hogy tökéletesek is lennének - sajnos ezekben is hajlamosak potyogásra a festékek, primer nélkül itt-ott elég gyenge a pigmentáció, és nem mindenki tudja jól kihasználni a bennük található, javában csillámos színeket sem, de azért a legtöbben még így is a TOP nude palettának tartjátok őket. ($54 / 15,6 g)
A tökéleteshez már közelebb áll egy fokkal az eddig csupa 5 csillagos véleményt bezsebelő the Balm Nude'tude Eyeshadow Palette. 4 matt és 8 selyem színű árnyalat van benne, csupa nagyon pigmentált, könnyen satírozható, építhető szín, ami alap nélkül is remekül működik, eddig minden véleményező maximálisan meg volt vele elégedve. (10 690 Ft / 10,08 g)
A Dior 5-színű Szemhéjpúder Palettája ugyan nem olcsó, viszont nagyon szép, selymes és megbízható, az Elégante pedig a tökéletes natúr smink tökéletes alapja. A palettán belül a színek textúrája különböző, de mégis remekül illenek egymáshoz, szóval különösebb sminkes affinitás nélkül is fel lehet használni az összes színt egy szemsmink keretein belül.
Az előző árkategóriában már említett IsaDora Eye Barja elérhető egy dupla akkora kivitelben is - az Eye Color Wonder Bar 12 darab, a sima Color Barhoz hasonlóan csupa finom állagú, kiváló minőségű, enyhe szaténos nude árnyalatot tartalmaz.  (10 000 Ft / 10 g)



Összességében: Igazából nincsenek csodák - az olcsóbb nude paletták közül még a top darabokkal is kompromisszumot kell kötni tartósság, pigmentáltság vagy épp porosság tekintetében, de ahogy megyünk felfele árban, úgy nő a nude palettákkal való elégedettség, és csökken a "hibák" száma - persze ez sem szentírás, szóval mindenképp érdemes vásárlás előtt véleményeket olvasgatni,és eldönteni, pontosan milyen színekre, textúrákra vágytok, és mi az a kompromisszum, ami még belefér a számotokra tökéletes nude palettába.

Nektek milyen natúr palettátok van otthon? Csak egy van, vagy tartotok többet is? :)

11 megjegyzés:

  1. amik konkrétan natúr színeket tartalmaznak azok nálam a Coastal Scents 28 neutral palette, és az avon 2 négyes szemhéjpúdere- Cocoa dreams és Mocha Latte kmbinációk :)

    VálaszTörlés
  2. Meg pénztárcabarát még a MUA Undressed, ami az ikonikus UD Naked koppintása. :)

    VálaszTörlés
  3. Nem kimondottan paletta, de az Essence smokey eyes szettjei közül a barna árnyalatokat tartalmazóban két gyönyörű szín van, az egyik kicsit csillámos, a másik majdnem teljesen matt. Szépen lehet velük dolgozni, akár nappali-akár esti sminket szeretnénk vele készíteni.

    VálaszTörlés
  4. Urban Decay NAKED 1 és 2 paletták, imádom mind a kettőt! :)

    VálaszTörlés
  5. A Sleek Oh so special nálam is nagy kedvenc :)
    Emellett egy essence palettám is van, de azt csak nagyon ritkán veszem elő, mert iszonyatosan porzik :/
    Az Urban Decay NAKED palettát én is el tudnám fogadni (bár ezzel gondolom még sokan vannak így :D), ha valaha sikerül elfogyasztani a natúr szemhéjpúdereim nagy részét, lehet, hogy én is beruházok rá :)

    VálaszTörlés
  6. vágtázó halottkém2012. október 31. 14:00

    Remek poszt! Még semmilyen palettám nincs, de ahogy elnézem a posztot hamarosan lesz. :-))

    VálaszTörlés
  7. Kifejezetten hiányolom az Urban Decay Naked palettáit, direkt nem szerepel a listán? Mert attól, hogy nálunk nem kapható, azért elég sokunknak van, és szerintem az viszi a pálmát mind közül:) IMÁDOOOM

    VálaszTörlés
  8. Igen, direkt nem szerepel, és pontosan azért, amit írtál :) De ahogy látom, sokan ismeritek úgyis :)

    VálaszTörlés
  9. A sminkes barátnőm, aki eddig a L'Oreálnál volt (átment a MAC-hoz :)), nagyon ajánlotta a Color Riche Les Ombres -t, szerintem én azt fogom megpróbálni. Érdekesnek tartom, hogy szerinte matt színeket húsz éven aluliak használjanak, azon felül mindig kicsit legyen egy minimális selymes csillogása a szemhéjpúdernek.

    VálaszTörlés
  10. Ebben én is egyetértek! :) Amúgy én is jobban szeretem valahogy a selyemfényű szemhéjpúdereket, mint a mattakat :)

    VálaszTörlés
  11. Én a barnás Douglas ötös palettát is idevenném, teljesen rendben van és baráti az ára. Az Avonosok meg kézenfekvőek lennének, de hagy annyi kívánnivalót a minőségük, hogy nem lenne jogos ajánlgatni.

    VálaszTörlés