BLOGKERESŐ

2016. február 14., vasárnap

Szerkesztői kedvencek: TOP 5 ajakápoló mostanában + ajakhámlasztási tipp

Ha már Bálint/Valentin nap, aminek apropójából rengeteg kozmetikai márka ajakápolókkal rukkol elő - mert ugye a csókolni való ajak puha - , gondoltam összeszedem Nektek azokat az ajakápolókat, amikkel nálam már nem olyan kínszenvedés a téli ajakszárazság, mint régebben, mert eos-mánia és néhány impulzusvásárlás ide vagy oda, éveken át vadásztam mellettük azokat az ajakápolókat is amik tényleg hatékonyak még a legcserepesebb ajkak esetén is, sikerrel. 




Kezdem is a legrégebbi és legnagyobb kedvencemmel. Még emlékszem rá, hogy a legelső Paula's Choice termékem egy Lip & Body Treatment Balm volt, amire így évek után is jó szívvel gondolok vissza, sőt, azóta is az egyik kedvencem, már nem az első tégelyt fogyasztom el belőle. Tudom, tudom, első ránézésre nem egy addiktív benyomást keltő valami, a hatása viszont valami elképesztő - bármilyen száraz bőrfelületet rendbe tesz, kezdve az ajkaktól egészen a hámló körömágybőrig. Mivel rendkívül kiadós, ezért nálam az első tégely 2 szezon alatt fogyott el, pedig elég sűrűn előkerült. Tényleg egy igazi csodabalzsam, szerintem minden neszesszerbe jól jön egy! (4990 Ft / 14,17 g)

A Douglas Naturals Ajakápoló a lista legolcsóbb darabja, és egész meglepően impozáns összetevőlistát hoztak neki össze. Nem csak a legjobb zsírsavakban és antioxidánsokban gazdag természetes olajak (pl. argán, olíva, jojoba, stb,) kerültek bele, de E-vitamin és zsíralkoholok is. Az illata kellemes növényi vajas-viaszos, az íze teljesen semleges, az állaga pedig lágyan olvadós-viaszos, ami mondjuk rúzs alá nem a legjobb, mert könnyen megcsúszhat rajta. Sajnos az ápoló hatása sem ér fel a PC balzsaméval, de az általam próbált stiftes ápolók közül mindenképp ez a befutó. (990 Ft / 5 g)

A Lioele All Night Moisture Lip Essence Éjszakai Hidratáló Ajakápolót még e-bayről lőttem úgy 1,5 éve, és azóta is hű társam. A nevét mondjuk eddig még mindig figyelmen kívül hagytam - nem éjszakára, hanem nappalra szeretem használni, mégpedig szájfénynek, akkor, amikor éppen cserepesebb az ajkam. Finom gyümölcsös illata van az állagát pedig leginkább egy ilyen géles-mézes textúrához tudnám hasonlítani, ami nagyon finom, kellemes érzést nyújt az ajkakon. Szeretem, hogy elég hamar hat, és hosszútávon segít megőrizni az ajkak hidratáltságát, és még ennyi idő után sem szokta meg az szám, ugyanolyan hatásfokkal működik, mint mikor megvettem. Az ápoló hatását tekintve a PC után a 2. kedvencem. (~2000 Ft / 12 ml)

A Nuxe Réve De Miel Lip Balm a Krémmánia egyik legnépszerűbb drágább árkategóriás ajakápolója, jelenleg 27 véleménynél és 4,37 csillagnál jár. Igazából Lisa Eldrige esküdött rá, én meg Lisára esküszöm, szóval nem bírtam neki ellenállni... :) A hidratáló hatását tekintve nálam az 5 közül nagyjából a 3.-4. helyet foglalja el, viszont szinte függőséget okozóan finom az illata, a sűrű, krémesen viaszos állaga miatt nagyon jó érzés felkenni, de ami igazán különleges benne, hogy matt felületet hagy maga után, ezért szuperül lehet rá rúzsozni, nem csúszkál rajta egy-két felé vitt plusz réteg.  A MAC Prep + Prime Lip mellett ez a másik nagy kedvencem rúzsok alá.  (2790 Ft / 15 g)

Ahogy már biztos sokan tudjátok, elérte hazánkat is a nagy Kiehl's mánia, és tudom, tiszta ciki vagyok, de engem az Ajakápolójuk lelkesített fel a legjobban. Tetszik benne, hogy remek átmenet a stiftes és a "belenyúlkálós" ajakápolók között, szóval ha úgy van, be lehet dobni a táskába is. Az állaga vékonyan teríthető, és kissé olajos érzetű, mikor megolvad az ajak melegétől, viszont sokáig az ajak felszínén marad, ergo hosszan tartóan óv a széltől és a hidegtől, szóval nagyon jó alternatíva ajakgyilkos téli nappalokon önmagában vagy rúzsok felett viselve. Külön tetszik benne, hogy nem csak ilyen-olyan emollientek, hanem gyulladáscsökkentő és bőrregeneráló összetevők is kerültek bele. Egyébként léteznek ízesített verziók is belőle, én legközelebb tuti, hogy egy mangósat veszek! :) (2950 Ft / 15 ml)


+Hámlasztási tipp

Ahogy a hidratáló krémek sem működnek az arcotokon megfelelő hatásfokkal, ha nincs a bőrötök lehámlasztva előzőleg, úgy a legjobb ajakápoló sem ér túl sokat a vastagon elhalt hámsejtekkel borított ajkakon. Bár az ajakhámlasztás szerintem kulcsfontosságú lépés, viszont tapasztalatból mondom, hogy felejtsétek el a fizikai szemcsés ajakradírokat! Egyrészt a legtöbb halottnak a csók, másrészt pedig könnyen felsérthetitek vele az ajkatok vékony bőrét is, amitől csak még rosszabb lesz a helyzet. Amire viszont már régóta esküszöm ajakhámlasztás terén, azok az enzimes hámlasztóknak azon típusai, melyekkel egy pár másodperc hatóidő után kukackákban le lehet dörzsölni az összes elhalt bőrdarabkát az ajkaimról, anélkül, hogy felsérteném azokat. (Viszont ezeknek mindenképp érdemes utánaolvasni, mivel nem minden enzimes hámlasztó képes erre!) Ha ezután vastagon bekenem ajakbalzsammal a szám, 1 óra múlva senki meg nem mondaná, hogy nem is olyan régen még katasztrofális állapotban voltak szegények... ;) Sokáig a használtam ajakhámlasztásra a Health & Beauty Bőrfsissítő Szérum-Gélt, újabban pedig a Wamiles Exfoliation Lite a kedvencem ilyen téren (utóbbiból jelenleg egy mintát nyúzok, ez is 1-2 hónapra elegendő mennyiség), de a koreai márkáknál is láttam ígéretes, árban is jó darabokat. Tényleg szuper trükk, szerintem többet ér, mint bármelyik csoda-ajakbalzsam.


Nektek van bevált ajakápolótok extra-száraz ajkakra? Mi az?

14 megjegyzés:

  1. Két terméket használok ajakápolónak. Az egyik a Carmex, abból leginkább a tubusos verziót. A másik pedig az Egyptian Magic balzsam. Ez a legjobb cserepes ajkakra.. :)

    VálaszTörlés
  2. A beautifying-ot én is megkedveltem, nem szájfénynek számító sima ajakápolókból pedig sajnos még annyira nagy kedvencem nincs :(

    VálaszTörlés
  3. Ahogy öregszem, egyszerűsödök. Bevallom, például számra simán kenek arckrémet, sokkal jobb a hatásuk mint egy ajakápolónak. Ha mégis kiszáradna, akkor pár napig nincs szájsmink csak krémezés és megoldódik...

    VálaszTörlés
  4. képet a catrice-ről akcióban *-*

    VálaszTörlés
  5. Ági, csak most, csak Neked... :D

    VálaszTörlés
  6. De irigyellek, nekem a sima arckrém max nyáron elég :(

    VálaszTörlés
  7. Az Egyptian Magic nálam még mindig kimaradt, lassan illene kipróbálnom... Te arcra is használod?

    VálaszTörlés
  8. Néha arcra is, de azért ez egy nagyon zsíros cucc, vizes fázis nincs is benne, szóval ez csak a zsírhiányt kezeli, a vízhiányt sajnos nem. Én inkább helyi kezelésre használom, pl. sebhely, kipirosodott orr, cserepes ajkak. Ezekre isteni.. :D

    VálaszTörlés
  9. Ápolás terén a Carmex szerintem verhetetlen, ha nagy a baj egy éjszaka alatt akkor is helyrehozza. Csak nagyon büdi..
    Amúgy én nagyonszeretem a lila Labello-t (picit mentolos, közepe fehér, külseje rózsaszín magának az ajakápolónak, a neve most nem ugrik be) és a Himalaya Herbals kakaóvajas stiftjét.
    Ilyen 'színez is, ápol is' kategóriából most épp nincs semmim, ezt az új Catrice-t kinéztem már én is, de csak teszterekkel találkoztam.

    VálaszTörlés
  10. A gyümölcsös Carmexek nagyon tutik, egyáltalán nincs meg az a fura szaguk, mint a classic verziónak. Mondjuk őket neten kell rendelni :(
    A lila Labello nekem is megvan. Babaszáj hatás :) Viszont sajnos nekem csak nyáron elég a hatása..

    VálaszTörlés
  11. Az én kedvencem az organikus mézes/propiliszos ajakbalzsam, kitűnően hidratál,állaga nagyon jó és a csomagolása praktikus. Ismeritek? www.botanicus-budapest.hu

    VálaszTörlés
  12. Igen, nézegettem már a gyümölcsösöket és a vaníliásat, csak amíg van a büdiből addig nem veszek újat. Végülis olyan nagyon nem zavar. :-) A Labello és a H.H. nekem sem elég télen, éjszakára mindig bevetem a Carmexet, vagy shea vajat, de sokszor ha otthon vagyok akkor napközben is. Ha éppen olyanja van a bőrömnek akkor 1 óra alatt képes totál kicserepesedni, és nem csak az ajkakon, hanem körülötte is. :-(
    Ma végre sikerült beszereznem ezt az új Catrice-t. :-) És láttam, hogy az Essence új Road Trip trendkiadásában is van tégelyes ajakbalzsam (illetve ez is elvileg univerzális, bárhova kenhető ahol száraz a bőr), még vettem is volna, ha nem lett volna belenyúlkálva mind a négy kirakott példányba...

    VálaszTörlés
  13. köszii :) ez am melyik árnyalat?

    VálaszTörlés