BLOGKERESŐ

2016. február 17., szerda

A Krémmánia legjobb koreai arcápolói: Vízhiányos bőr

Nagyon sokan olvastátok a Krémmánia legjobb koreai arcápolóit felölelő posztsorozatunk múlt héten debütált első részét, ezért arra gondoltam, hogy nem is nagyon várakoztatnálak Titeket a következő résszel... :)



A legtöbb "szavazat" ezúttal a vízhiányos bőrre érkezett, ezért most olyan koreai kozmetikumokat kerestem ki Nektek, melyekkel a vélemények és az összetevőlista elemzése alapján is hatásosan kezelhető ez a bőrprobléma!

Mindenekelőtt ajánlom a témában apolka vízhiányos és a száraz bőr közötti különbséget körüljáró posztját, amiből kiderül, hogy nem csak a száraz, de a zsíros bőr is lehet vízhiányos, szóval később ugyan tervezek problémás, zsíros valamint érzékeny, száraz bőrre fókuszáló válogatást is írni, de egyúttal ezt a részt is szívből ajánlom mindkét bőrtípusnak, főleg most télen.


Tonikok, esszenciák



A koreai kozmetikumok közt többféle hasznos hatóanyagban gazdag tonikot, esszenciát találhatunk, ráadásul ezekről nagy általánosságban az is elmondható, hogy a többségük remek kiegészítő (!) termék a bőr vízhiányának pótlására. Az ebbe a kategóriába tartozó termékekben a kedvenc összetevőim egyértelműen a különféle fermentátumok, amik a fellelhető kutatások alapján szuper hatással vannak a vízhiányos bőrre. A legnépszerűbb fermentátum a külső hatások okozta bőrkiszáradástól óvó Galactomyces Ferment Filtrate, ami szerencsére megtalálható a KM legnépszerűbb esszenciáiban és néhány szuper tonikban is. Ez került a 4,57 csillagos Cosrx Galactomyces 95 White Power Essencebe is, de rajta kívül is találhatunk még benne remek összetevőket - az összetevőlista 2. helyén Niacinamide található, ami azon túl, hogy egy ígéretes öregedés elleni hatóanyag és hatásos sejtkommunikáló (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató) összetevő, remek hidratálószer is egyben, ahogy a 3. helyen csücsülő Sodium Hyaluronate is az, ami a saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni... sőt, igazából az esszencia szinte összes összetevője bír kisebb-nagyobb hatásfokú vízmegkötő tulajdonsággal. A vélemények szerint szépen nyugtatja, simítja, szinte feltölti a bőrt és egyenletesebbé teszi a bőrképet is. Szintén Galactomyces Ferment Filtrate a fő komponense a Tonymoly Intense Care Galactomyces Lite Essence 96,5%-nek, a Cosrx Galactomyces Alcohol-Free Tonernek és a Secret Key Starting Treatment Essencenek, és ezekre bár kevesebb, de csupa jó vélemény érkezett csak. Ami még izgalmas összetevő lehet vízhiányos bőrre, az a csiganyálka, ugyanis néhány kutatás szerint az összetevő képes javítani a bőr természetes vízfelvevő és -megtartó képességét. A vélemények és az összetevőlista szerint is érdemes a Benton Csiga-Méh vonal termékei között is szétnézni, mivel a termékcsalád szinte összes termékénél a csiganyálka áll az összetevőlista első helyén: a legnépszerűbb darab a 74 véleménynél és 4,57 csillagnál járó Benton Csiga-Méh Esszencia és a 26 vélemény alapján 4,73 csillagos Benton Snail Bee High Content Lotion, ami pont most januárban lett a hónap kréme, és írtam is róla egy összetevő szerinti elemzést. A 96% csiganyálkát tartalmazó Cosrx Advanced Snail 96 Mucin Power Essence is izgalmas darab még, például a 2. helyen álló Betaine miatt is, aminek a hidratáló hatása elvileg még a glicerinénél is jobb, plusz még a bőr kiszáradását okozó irritáció ellen is véd.

Szérumok, ampullák



A jellemzően pipettás kiszerelésű ampullák az esszenciák koncentrált változatai, tulajdonképpen a szérumok megfelelői, melyek különféle bőrproblémákra fókuszálnak. A legtöbb ampulla elsősorban bőröregedésre és folthalványításra koncentrál, de akad néhány olyan változat is közöttük, amit kifejezetten a vízhiányos bőr kezelésére fejlesztettek ki. A kategória TOP hatóanyaga egyértelműen a hialuronsav, amiről az előbb már említettem, hogy a saját súlyának akár az 1000-szeresét képes vízben megkötni, így a bőr kitelítődését, és ezáltal a ráncok csökkenését is eredményezi. A hialuronsavas ampullákból a KM kedvenc egyértelműen a Mizon Hyaluronic Acid 100 17 véleménnyel és 4,59 csillaggal. Összetevőügyileg a kulcsösszetevője természetesen  a 2. helyen levő Sodium Hyaluronate, de került még bele egy csomó olyan összetevő is, melyek hatásosak lehetnek az irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében, így az képesé válik jobban megtartani a vizet, vagyis kevésbé szárad ki. Ilyen összetevő benne pl. a Beta-Glucan, a Cholesterol, az Adenosine és a Ceramide 3. 17 véleménynél, valamint 4,74 csillagnál jár a Neogence Hialuronsavas Hidratáló Eszencia, aminek szintén a a 2. helyen levő Sodium Hyaluronate a kulcsösszetevője. Mivel már volt hónap krémje, ezért róla ezen a linken olvashattok egy bővebb összetevő szerinti elemzést is. A nem kimondottan hialuronos szérumok közül a Mizon Deep Sea Marine Collagen Ampoule kulcsösszetevői a 20 féle aminosavat tartalmazó, vízmegkötő hatású Hydrolyzed Collagen, a bőr felszíni rétegében található vízmennyiséget növelni képes Glicerin, és persze nem olyan meglepő módon azért némi Sodium Hyaluronate ebbe is került.

Hidratáló krémek, fátyolmaszkok



A koreai nők többsége úgy véli, hogy a bőr hidratálása az egyik legfontosabb lépése a fiatalos bőr megtartásának, ezért nagyon sok remekül formulázott hidratálókrém van a piacon, melyeknek a fő előnyük, hogy a  hidratáló és vízmegkötő összetevők mellett tele vannak olyan összetevőkkel is, melyek irritált vagy kiszáradt bőr természetes védőrétegének a helyreállításában, erősítésében játszanak szerepet, és ezáltal közvetve abban is, hogy az képesé váljon jobban megtartani a vizet. Abszolút KM kedvenc és árban is igen kedvező a könnyed állagú Mizon Hyaluronic Ultra Suboon Cream, ami szintén volt már volt hónap krémje, ezért róla is olvashattok nálunk egy összetevő szerinti elemzést. Tökéletes kombinált bőrre és azoknak, akik csak a könnyed állagú hidratálókrémet keresnek mondjuk nyárra. Érdekes lehet még a Nature Republic Super Aqua Max Combination Watery Cream, ami tele van zsírsavakban gazdag és gyulladáscsökkentő hatású növényi kivonatokkal, valamint az epidermis regeneráló összetevőkben és hialuronsavban gazdag Laneige Water Sleeping Mask is. Tapasztalatból mondom, hogy ha már semmi nem használ, akkor fel kel csapni este egy jó kis fátyolmaszkot, és minden jó lesz! :] Mivel a koreai sheet maszk piac elsősorban a bőr hidratálására fókuszál, emiatt az ilyen típusú maszkok kiemelten gazdagok vízmegkötő hatású összetevőkben, szóval szinte bármelyik KM kedvenc maszkot is választjátok, azzal jót tesztek a vízhiányos bőrötöknek. Remek sheet maszk péládul a Benton Snail Bee High Content Mask Pack és a Neogence Hialuronsavas Hidratáló Fátyolmaszk, én például a Bentonét próbáltam már és isteni!




Ti próbáltatok már valamit a fenti termékek közöl? Bevált?
Ja, és ne felejtsétek el megírni kommentben, hogy miről szeretnétek legközelebb olvasni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése