BLOGKERESŐ

2016. február 10., szerda

A Krémmánia legjobb koreai arcápolói: Öregedésgátlás

Nem olyan régen érkezett egy olvasói kérdés koreai arcápolókkal kapcsolatban, amitől rögtön fel is ébredt bennem a rendszerező ösztön, és arra jutottam magamban, hogy itt az ideje egy posztsorozatban összeszednem a Krémmánia vélemények és összetevőlista alapján is legjobb koreai arcápolóit.


Elsőnek annak a bizonyos kérésnek eleget téve olyan koreai kozmetikumokat kerestem ki Nektek ebben a válogatásban, melyekkel hatásosan késleltethető a bőrötök öregedése!


Tonikok, esszenciák



A koreai kozmetikumok közt rengeteg bőr számára hasznos hatóanyagban gazdag tonikot, esszenciát találhatunk, melyek azért felelnek, hogy felfrissítsék a bőrt, és előkészítsék azt a következő arcápolási termékek felvitelére. A termékkategóriában öregedésgátlás szempontjából izgalmas darab lehet a Cosrx Galactomyces 95 White Power Essence, hiszen az összetevőlista 2. helyén Niacinamide található, ami egy ígéretes öregedés elleni hatóanyag, amely serkenti a kollagéntermelést, és egyben hatásos sejtkommunikáló (bőrünk sejtjeit helyes viselkedésre biztató) összetevő is. A vélemények szerint szépen nyugtatja, simítja a bőrt és folthalványításban is jeleskedik. Szintén Niacinamide áll az eddig csak 5 csillagos véleményeket begyűjtő IOPE Bio Essence Intensive Conditioning összetevőlistájának 2. helyén, plusz olyan antioxidánsok is jócskán kerültek bele, mint a Béta-glükán vagy a Faex nevű élesztőféle - ezek segítenek semlegesíteni kollagénromboló szabad gyököket, vagyis vigyáznak a meglévő kollagénre, ezáltal óvják a bőrt az öregedéstől. A vélemények és az összetevőlista szerint is érdemes a Benton Csiga-Méh vonal termékei között is szétnézni. A termékcsalád szinte összes termékénél a csiganyálka áll az összetevőlista első helyén, melynek néhány tanulmány a kollagén és elasztin rostok termelését serkentő (vagyis öregedésgátló) hatást tulajdonít, plusz találhatunk bennük méhmérget is, amiről egy friss, 2014-es kutatás megállapította, hogy képes enyhíteni az izmok feszülését, csökkentve ezzel a ráncok megjelenését. A legnépszerűbb darab a  74 véleménynél és 4,57 csillagnál járó Benton Csiga-Méh Esszencia és a 26 vélemény alapján 4,73 csillagos Benton Snail Bee High Content Lotion, ami pont most januárban lett a hónap kréme, és írtam is róla egy összetevő szerinti elemzést.


Szérumok, ampullák



A jellemzően pipettás kiszerelésű ampullák az esszenciák koncentrált változatai, tulajdonképpen a szérumok megfelelői, melyek különféle bőrproblémákra fókuszálnak. A legtöbb ampulla elsősorban bőröregedésre és folthalványításra koncentrál, az egyik kedvenc hatóanyaguk öregedésgátlásra pedig óriási szerencsékre nem más, mint a C-vitamin, aminek a szuper jótékony hatásairól már mi is írtunk korábban. Az összetevő azon kevés hatóanyagok közé tartozik, amely a kollagéntermelést fokozó hatása miatt valószínűleg tényleg képes ránctalanítani, másrészt pedig erőteljes antioxidáns tulajdonsága van, így komoly öregedésgátló, szabadgyök-semlegesítő szerepet is betölt a termékekben. A KM legnépszerűbb C-vitamin tartalmú széruma nem más, mint a 21.5% Ascorbic Acid tartalmú, 4,52 csillagra értékelt C20 Pure Vitamin C 21.5 Advanced Serum, illetve 4,32 csillaggal a BRTC C-10 Vitamin Ampulla. A nem C-vitaminos öregedésgátló szérumok közül említést érdemel a témában az eddig 5 csillagos Mizon Snail Repair Intensive Ampoule, ami azon kívül, hogy 80%-ban csiganyálka kivonatot tartalmaz, 3 féle peptid is került bele, többek közt Palmitoyl Pentapeptide-3, ami a futurederm szerint az egyik leghatásosabb ma ismert peptid, mely serkenti a kollagénszintézist és a sejtközi mátrix egyéb fehérjéinek a termelődését is, sőt, egy 2005-ös tanulmány szerint határozottan segít a finom vonalak és ráncok enyhítésében. Került még bele gránátalma kivonat is, aminek nem csak egy remek antioxidáns, de az érett, ráncosodó bőr megjelenését jelentősen javítja. A vélemények szerint gyönyörűen kisimítja a bőrt és az éjszakázás nyomait is eltünteti másnapra. (Az alkoholnak mondjuk nem örülünk benne...). A Misshának is van néhány ígéretes öregedésgátló hatású terméke, például a Missha Time Revolution Night Repair Retinol Wrinkle Correctorban találhatunk többek közt Retinolt is, ami egy szuper ránctalanító összetevő, hiszen képes a bőrünk kollagén termelését serkenteni, és a már meglévő ráncokat kisimítani, vagy épp Tripeptide-10 Citrullinet, ami a gyártó szerint szabályozza a kollagénrostok termelődését és feszesebbé teszi a bőrt. A nemrég megújult Missha Time Revolution Night Repair Science Activator Borabit Ampoule is megér egy pillantást, hiszen számos gyulladáscsökkentő, regeneráló összetevő (többek közt az Estee Lauder ANR kulcsösszetevője, a Bifida Ferment Lysate is megtalálható benne) mellett több öregedésgátló, ráncsimító hatású hatóanyag is került bele, a vélemények szerint pedig nagyon szépen simítja, nyugtatja a bőrt.


Hidratáló krémek, sleeping packok, fátyolmaszkok



A koreai nők többsége úgy véli, hogy a bőr hidratálása az egyik legfontosabb lépése a fiatalos bőr megtartásának, és ebben nem is tévednek. Az egészséges bőr egyik titka, hogy a külső védőrétege erős, egészséges és jól hidratált. Ha ez nem így van, akkor a bőr száraz, hámlik, repedezett, könnyebben bejutnak a baktériumok, gyulladások keletkeznek, amik öregítik a bőrt, így az epidermist egészségesen tartó összetevők fontosak általában is és anti-aging szempontból is. Ilyenek összetevők az NMF-ek (vagyis természetes hidratáló elemek) is, melyek a bőr külső rétegében megtalálható, vagy azokhoz szerkezetileg nagyon hasonló anyagok, mint például a keramidok, a zsírsavak, a hialuronsav vagy számos természetes növényi olaj. Nagy mennyiségben vannak epidermis regeneráló összetevők például a hialuronsavban gazdag Laneige Water Sleeping Maskban, sőt, ezeken kívül még Ascorbyl Glucoside is került bele, ami a C-vitamin egy stabilabb formája, és hatása a tiszta C-vitaminnal szinte egyező. A Mizon All In One Snail Repair Cream 92%-ban csiganyálka kivonatot tartalmaz, ezen kívül 3 féle peptid került bele, többek közt a már említett Palmitoyl Pentapeptide-3 is, valamint Human Oligopeptide-1, ami serkenti a bőr regenerálódását. A Mizon Good Night Wrinkle Care Sleeping Maskban öregedésgátlás szempontjából fontos összetevő a Retinol, az E-vitamin, a Palmitoyl Pentapeptide-3, vagyis antioxidáns-, ráncsimító- és kollagéntermelést serkentő hatású összetevőt is találunk bele. A fátyolmaszkok között a legígéretesebb öregedésgátló darab egyértelműen a 4,92 csillagos C20 Natural Vitamin 21.5 Enhancing Sheet Mask - került bele gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatású zöld tea, sebgyógyító hatású allatoin, vízmegkötő glicerin-hialuronsav kombó, vagyis csupa bőr számára szuperhasznos összetevő.


Fényvédők



Igazából szerintem az öregedésgátlás témájának nagy részét le is lehetne fedi ezzel az egy termékkategóriával, egyes bőrgyógyászok szerint ugyanis a napsugarak okolhatók a bőrünk öregedésének 80%-áért, vagyis ha fontos nekünk az öregedésgátlás, akkor az első és legjobb dolog amit tehetünk, hogy fényvédőt használunk. Koreában a fényvédelemre olyan gondosan ügyelnek, hogy nem csak nyáron, hanem egész évben, minden egyes nap használnak fényvédőt és/vagy fényvédővel ellátott krémet, szóval a kínálat is elég tág ilyen téren. Remek arcra való fényvédő az alkohol- és illatmentes, a kizárólag fizikai szűrőket tartalmazó, 5 csillagos Ciracle Red Spot Sun Cream SPF27, a szintén 5 csillagos, alkoholmentes, kémiai fényvédőket és szuper antioxidánsokat tartalmazó Innisfree Eco Safety Daily Sunblock, zsírosabb bőrre pedig a mattító hatású Innisfree Eco Safety No Sebum Sunblock SPF35.


Ti próbáltatok már valamit a fenti termékek közöl? Bevált?
Ja, és ne felejtsétek el megírni kommentben, hogy miről szeretnétek legközelebb olvasni! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése