BLOGKERESŐ

2016. június 26., vasárnap

Hűsítő kozmetikumok nyárra

Nyáron a hűsölés legjobb módja természetesen a strand, a légkondi és a bőséges folyadékbevitel, de azért bizonyos kozmetikai termékek jótékony hatását sem érdemes ilyenkor figyelmen kívül hagyni. A teljesség igénye nélkül következzen rájuk néhány alternatíva - íme a Krémmánia kedvenc hűsítő termékei. :)

TESTPERMETEK



Pár éve ilyenkor még egy kezemen meg tudtam volna számolni, hány testpermetet lehet itthon kapni, az utóbbi években viszont hirtelen elöntötte a piacot a sok különféle gyümölcs és virág illatában pompázó pumpás kis szerkezet, így már akár több márka termékei közt is válogathatunk.
A testpermeteknek nagyon enyhe, általában 1-2 jegyet viselő illata van, ami elég hamar el is illan, szóval tényleg az a fő funkciójuk, hogy a bőrre fújás pillanatában felfrissítsenek minket. (A bőrön keletkező, a víznél is hűsebb érzést a termékek magas alkoholtartalma okozza - aki nem szereti az alkoholt, az mindenképp nézze meg ezeknek a termékeknek az INCIjét vásárlás előtt, mert elég valószínű, hogy az összetevőlista elején alcohol denat.-ba botlik.)

Az Avon sorra jön ki az újnál újabb illatverziókkal, a Krémmánián a maga 4,78 pontjával jelenleg az gránátalma és mangó illatú a legnépszerűbb. Drogériás viszonylatban a Balea finom (bár kevéssé tartós) görögdinnye illatú spraye, illetve a natúrkozmetikum pártiaknak a 4-re értékelt Alverde uborka és görögdinnye testpermet nyújthat alternatívát. Ha nem elégedtek meg az enyhe és gyorsan elillanó illatú permetekkel, próbáljátok ki a The Body Shop magas illóolaj tartalmú testpermeteit, melyek a márka testvajainak legnépszerűbb illatait egészítik ki (nekem speciel a 4,5 csillagos mangós a kedvencem).


TERMÁLVÍZ SPRAYK



Bár sokan azt mondják, hogy csak palackba zárt víz ikszezerért, én igenis hiszek a termálvíz sprayk jótékony hatásában. Ugyan nem táplálják annyira a bőrt, mint egy krém, viszont nyugtatják és frissítik azt. Már csak azért is előnyös termék, mert a víznél természetesebb dolog nem nagyon létezik, főleg ha az ennyire tiszta, mint amilyet az ilyenekbe tesznek. Én mindet végigpróbáltam már, viszont túl sok különbséget nem tapasztaltam közöttük, esetleg annyi, hogy a Vichy szórófeje nem porlasztja el olyan jól a vizet, mint az Avené, az Uriage és La Roche-Posay verziója, és ezért könnyebben összeáll cseppekbe, de ezt leszámítva szinte lényegtelen melyiket választjátok. Szerintem legalábbis, az általatok adott pontszámok alapján viszont az derül ki, hogy az Avené a legnépszerűbb (10 felhasználónk illette maximális, azaz 5 ponttal), a Vichyé viszont csak 3,29(!) pontot kapott. Vagyis víz és víz között is van különbség... :) 

(A KM legnépszerűbb termálvíz sprayinek ásványi anyag tartalmáról ebben a posztunkban olvashattok bővebben.)


FÜRDŐKÉSZÍTMÉNYEK



Ezen termékek kulcsa általában a bennük levő mentol, kámfor, ezek ugyanis a legerőteljesebb, természetben is fellelhető frissítő hatású anyagok. A mentol kellemes hűs érzést ad a bőrnek, a kámfor pedig érzéstelenítő hatása révén fájdalomcsillapítóként is funkcionál. A legintenzívebb hatás akkor tapasztalható, ha egyszerre mindkét összetevőt tartalmazza egy termék. (Viszont érzékeny bőrűek csak óvatosan használják ezen két összetevőt tartalmazó termékeket (főleg arcra), mert potenciális irritálóanyagok!)

A tárgyra térve: a tusfürdők között a natúr Alverde tűnik ki a maximálisra értékelt menta és bergamott tusijával, viszont a különlegesebb termékekre vágyóknak illetve ajándékba adni is szuper a szintén maximális szavazatokat gyűjtő BOMB mentolos csokis jégkrém tusfürdő, ami nem csak hűsít, hanem a sheavaj tartalmának köszönhetően ápolja is a bőrt. A Lush kissé paradox nevű tudfürdője, a Dirty is kellemes frissítő hatással van a bőrre, a benne levő mentol hatását ugyanis fodormentával is megerősítették. Az egyik kedvenc magyar natúrkozmetikai márkánknak, a Love2Smilenak a frissítő mentamező névre hallgató, 4-re értékelt fürdőgolyója  a fürdővizet teszi hűssé.


NAPOZÁS UTÁNI TERMÉKEK



A nyugtató, hűsítő hatással bíró napozás utáni testápolók közül a kedvencetek az 52 véleménnyel és 4,67 csillaggal bíró Hawaiian Tropic After Sun Cooling Aloe Gel, amibe  többféle gyulladáscsökkentő, hámregeneráló összetevőt is találhatunk, a vélemények szerint pedig nagyon klasszul hidratálja, hűsíti a bőrt, és a napégés okozta bőrpírt is hamar lehúzza. Az Avon Sun Napozás Utáni Hűsítő Spray C-vitaminnal is sok rajongót tudhat magáénak - jelenleg 48 véleménye és 4,62 csillaga van nálunk. Hűsít, jó az illata és azonnal nyugtatja a bőrt. Az aloe verában gazdag Sundance Napozás Utáni Bőrnyugtató és Hűsítő Gél Aloe Verával nem csak az egyik legolcsóbb alternatíva napozás utáni testápolóra, de pumpás kiszerelésének köszönhetően az adagolás is pofonegyszerű. A tapasztalatok szerint nagyon jól kezeli a leégést, és volt, akinek nem csak napégésre, hanem allergiás csalánkiütésre is bevált. A 4,54 csillagos Vichy Idéal Soleil Napozás Utáni Testápoló Tej szintén remekül nyugtat-hűt, nagyon kevés kell belőle, gyorsan beszívódik, nem ragad és finom tapintást hagy maga után.

(A napozás utáni testápolók "létjogosultságáról" és összetételéről ebben a posztunkban írtunk bővebben.)


Ti milyen kozmetikumokkal hűsöltök a nyáron?

9 megjegyzés:

  1. A legjobbkor jött ez az írás,segített eldönteni,hogy melyik termálvíz spray-t vegyem!Köszi wishes!
     

    VálaszTörlés
  2. nagyon szívesen! :)

    VálaszTörlés
  3. Lábra szerintem a legjobb a body shopos peppermint cooling foot spray. Finom mentolos illata van és nagyon jól hűsít, mintha lefagyna a lábam. :) Pont emiatt mondjuk máshova nem is működik, próbáltam a lábszáramon kíváncsiságból, de nagyon égette a bőröm. De a talpamra, lábfejemre nem tudnék jobbat elképzelni. :) Arcra pedig én termálvíz spray helyett arcpermetet használok, a szintén body shopos c vitaminos aloe verásat. Isteni citrusos illata van és teljesen felfrissít.

    VálaszTörlés
  4. Tökéletes ez a cikk,pont ma akartam bevásárolni ilyesmikből! Köszönöm !:)

    VálaszTörlés
  5. Holnap én is bevetek egy Love2smile mentamezőt, olyan kellemes golyó. Köszi az összefoglalót, most már eldöntöttem, h Avené sprayt veszek, eddig filóztam (de ez a márka eszembe se jutott). 

    VálaszTörlés
  6. Nagyon örülök, hogy segített Neked dönteni! :)

    VálaszTörlés
  7. A cikk nagyon jó! :) A Baleás testpermet linkje viszont nem működik, gondoltam szólok.

    VálaszTörlés