BLOGKERESŐ

2017. december 6., szerda

Kielemeztük a hónap krémjét: Nivea Q10 Plus C Energetizáló Ránctalanító Éjszakai Arckrém

A szokásos fáziskéséssel, de itthon is egyre több könnyen hozzáférhető márka rukkol elő magas C-vitamin tartalmú krémekkel és szérumokkal, a Nivea egész konkrétan egy 3 tagból arcápoló családot szentelt az összetevőnek, melyek közül az éjszakai krém a legutóbbi KM Beauty Boxba is bekerült. Most ennek az összetevőit elemeztük ki Nektek!




Az ígéret
A Nivea Q10 Plus C Energetizáló Ránctalanító Éjszakai Arckrém egy (2799 Ft / 40 ml) egy tiszta C-vitamin és a Q10 koenzim tartalmú krém, mely az éjszaka folyamán regenerálja a bőrt és energiával tölti fel. Csökkenti a stressz jeleit, frissíti a petyhüdt és szürke bőrt. Az éjszaka során táplálja a bőrt és segít csökkenteni a ráncok kialakulását.
Hogyan működik?


Kulcs összetevői:
  • A termék kulcsösszetevője az INCI 5. helyén található tiszta C-vitamin, vagyis az Ascorbic Acidami a tudomány mai állása szerint a ma ismert egyik legklasszabb antioxidáns, illetve az egyik legmultifunkcionálisabb és leghatásosabb összetevő is egyben. Kiemelkedően jó antioxidáns (azaz öregedésgátló, szabadgyök-semlegesítő) hatásán túl a C-vitamin külön figyelmet érdemel azért is, mert azon kevés összetevők közé tartozik, melyek segítik a bőrben a kollagénszintézist, valamint hatásos a pigmentfoltok (melasma) ellen is, ahogy a INCI 1. felében található 1-Methylhydantoin-2-imide nevű aminósavnak is.
  • Kulcsösszetevő még az INCI 12. helyén található Ubiquinone, közismertebb nevén Q10-koenzim, mely megtalálható az emberi sejtben, és fontos szerepet játszik a sejtek energiatermelésében, a bőrre kenve pedig hatásos antioxidáns és gyulladáscsökkentő, illetve az azt követő Creatine, ami a Niveát gyártó Beiersdorf cég kutatása szerint hatásos összetevő a bőröregedés megelőzésében és kezelésében (bár ezt az állítást nem találtam független kutatások által is alátámasztva).
A kulcs összetevőkön túl, amit még érdemes megemlíteni:
  • Nem kevesebb, mint 8 féle emolliens hatású összetevőt tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét.


 Mit mondtok róla Ti?

A krémet eddig 23-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • könnyen, maradéktalanul beszívja a bőr
  • kipihentté, üdévé, simábbá teszi a bőrképet reggelre
  • nem irritál
Negatív: 
  • nem mindenkit hidratál eléggé
  • mint minden(!) magasabb C-vitamin tartalmú szérumnak, így ennek is jellegzetes fémes szaga lesz pár óra után, amit nem mindenki szívlel

Összességében: Bár a szérum C-vitamin tartalma a drogériás termékek közt relatíve magas, viszont valószínűleg nem éri el a optimális 5-20%-ot (e szerint a tanulmány szerint az Ascorbic Acid legjobban 20%-on szívódik fel), illetve nincsenek benne más hálózati antioxidánsok sem (ezekről és a C-vitaminról itt olvashattok bővebben), cserébe viszont a kategória egyik legolcsóbb alternatívája és a hozzá írt eddigi tapasztalatok is elég kecsegtetőek.


Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése