BLOGKERESŐ

2018. március 18., vasárnap

Így válassz alapozót bőrtípus szerint!

Kétségtelen, hogy a megfelelő alapozó elengedhetetlen része a szép sminknek, megtalálni a tökéletes alapozót viszont egyáltalán nem egyszerű feladat - nem csupán a színnek szükséges tökéletesen passzolnia, hanem arra is érdemes figyelünk, hogy egy bőrtípusunknak megfelelő változat mellett döntsünk.


Kombinált/zsíros bőr

KM legek kombinált/zsíros bőrreMAC Studio Fix Fluid Alapozó SPF15 / PA++ Clinique Superbalanced AlapozóCatrice All Matt Plus AlapozóL'Oreal Infallible 24-H Matte Matt Alapozó

A zsíros bőrnek a matt finist biztosító alapozók a legjobb barátai, amiket általában nagyon könnyű beazonosítani - a nevük szinte biztosan tartalmazza valamilyen játékos formában a MATT szócskát :) A mattító alapozók akkor jók, ha olajmentesek, és nagyobb mennyiségben tartalmaznak valamilyen olajfelszívó hatású összetevőt is (gyakori ilyen összetevő például az aluminum starch octenylsuccinate vagy a silica). Érdemes arra is figyelni, hogy a termék ne tartalmazzon denat. alcoholt az első 7 helyen, mert azon túl, hogy erősen irritáló, még jobban felborítja a bőr faggyútermelését.

Tipp: Nem feltétlen kell olyan alapozóra törekedni, amitől egész napra sívó matt lesz a bőr, helyette inkább különféle mattító termékekkel érdemes nap közben korrigálni - ebben a posztban szedtük össze a KM legjobbjait.


Pattanásos bőr


KM legek pattanásos bőrreEstée Lauder Double Wear Alapozó SPF 10Vichy Dermablend Korrekciós AlapozóParis Berlin Le Fluide AlapozóEssence Camouflage 2in1 Make-Up & Concealer


.
Pattanásos bőr esetében az olajmentességen túl az is nagyon fontos, hogy olyan alternatívát válasszatok, ami nem, vagy nagyon kis mennyiségben tartalmaz komedogén összetevőket, és lényeges még a közepes (ezesetben érdemes lehet mellé beszerezni egy jó korrektort), de inkább erős fedőhatás is, hogy a meglevő pattikat el tudjuk mögé rejteni.

Tipp: Felesleges az egész arcbőrt egy nehéz, maszkos alapozóval átkenni, elég a problémás területekre koncentrálni - Lisa Eldridge videója szuper segítség a témában.


Száraz/vízhiányos bőr

KM legek száraz/vízhiányos bőrreBourjois Healthy Mix Radiance Reveal AlapozóBobbi Brown Skin Foundation SPF15Astor Perfect Stay 24h Alapozó+Perfect Skin Primer SPF20Chanel Vitalumiere Aqua Alapozó

A száraz, vízhiányos bőrűeknek a hidratáló hatású, vízmegkötő összetevőkben gazdag alapozók az ideálisak - az alapozókban leggyakoribb ilyen összetevők pl. a hyaluronsav, a glicerin és a szilikonfélék. A bőr szárazságát optikailag elfedő fényvisszaverő pigmentek (pl. a mica) is sokat segítenek abban, hogy hidratáltnak tűnő, egészséges fényt kapjon a bőr.

Tipp: Vízhiányos bőr esetén kiemelten fontos a bőr alapos előkészítése, mert egy alapozó sem fogja önmagában megoldani a száraz, hámló bőr problémáját. A vízhiányos bőrre való TOP összetevőkről ebben a blogposztban írtunk, ebben a posztban a vízhiányos bőrre való legjobb koreai termékeket gyűjtöttük egy csokorba.


Érzékeny bőr

KM legek érzékeny bőrreBobbi Brown Foundation StickEstée Lauder Double Wear Light AlapozóLa Roche-Posay Toleriane Teint Korrekciós Alapozó FluidClinique Redness Solutions Makeup SPF15

Az érzékeny bőr legfontosabb ökölszabályai, hogy az alapozóban (is!) kerüljétek a denaturált alkoholt és az illatanyagokat. Az INCI-nél az a jó, ha minél kevesebb irritációgyanús összetevő van (pl. kémiai fényvédők, illóolajok) , ha pedig nagyon maximalisták szeretnétek lenni, akkor válasszatok olyan alapozót, ami tartalmaz gyulladáscsökkentő összetevőket is!


Ti figyeltek arra, hogy a bőrtípusotoknak megfelelő alapozót válasszatok, vagy csak a színre koncentráltok?

73 megjegyzés:

  1. Valóban jó kis poszt lett ez is.. Persze, figyelek rá, hogy a bőröm állapotának és típusának megfelelő terméket használjak. Nekem kombinált bőröm van, amire az egyik legjobb választás szerintem a Clinique Superbalanced-ja. Ha pattanásos lennék, akkor semmiképpen se a Perfectly Realt-t használnám, annak ugyanis nem elég a fedése. Viszont az Anti-blemish-e erre a problémára van, bár azt nem tudom, hogy gyártják-e még.

    VálaszTörlés
  2. Gyártják, de dugig van alkohollal:( Amúgy a KM kedvencek közt van.

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm, örülök, hogy az volt :)

    VálaszTörlés
  4. Szerencsére én sose voltam ragyás.. :) De a PR-t szerintem vedd ki onnan, én azt próbáltam magamon, tényleg nincs neki elég fedése a problémás bőr számára..

    VálaszTörlés
  5. ja, nem szeretném kiszedni :( ő a közepes fedés+korrektor kombóra az alternatíva

    VálaszTörlés
  6. Nem belepofizni akartam, nekem csak az volt a tapasztalatom vele, hogy minimális a fedése, főleg problémás bőr esetén.. :)

    VálaszTörlés
  7. Na jó, ha szerinted ennyire minimális, akkor viszont tényleg kiszedem. Köszi h szóltál!

    VálaszTörlés
  8. Én próbáltam, amikor enyhe fedésű alapozót kerestem. Csak azért nem vettem meg, mert nem volt nekik világos belőle.

    VálaszTörlés
  9. A száraz bőrömmel az probléma,hogy teljesen mindegy mit használok, minden alapozó kiemeli a hámló foltjaimat .Sok mindent kipróbáltam,gyökeresen változtattam az arcápolási rutinomon,de még így sem sikerült leküzdenem teljesen...Számomra 2 dolog vált be: a Bourjois Healthy mix nagyon szuper,imádom, valamint ha veszek egy zsíros bőrre való alapozót és aláhidratálok olajjal..Nem a legjobb megoldás,de nem találtam még olyan terméket,ami tényleg használ. :/

    VálaszTörlés
  10. Semmiképpen sem csak a színt nézem, hiszen hiába passzol tökéletesen a szín ha mondjuk kiemeli a szárazságfoltokat, vagy nagyon fénylik vagy egyéb gondot okoz. Nekem a kombinált de érzékeny és erősen vízhiányos bőrömmel elég nehéz dolgom van, főleg hogy a két orcámon van két enyhébb rozaceás folt is, amik hol szinte láthatatlanok hol viszont látszanak annyira hogy külön kasírozni kelljen őket (a Dermablend erre nagyon jó, én használom bb illetve alapozó alá, mintegy korrektorként). Most alapozók közül a Catrice Photo Finish-t használom, ami meglepően jó az árához képest. Nagyon bevált minőségre az EL Double Wear Light, csak nincs hozzám passzoló szín belőle, a 2-esből van minim de az kicsit sötét, így látatlanban megrendeltem nagyban az 1-est, de az meg világos lett (zsibin megtaláljátok), én meg nem szeretek kevergetni. Úgyhogy a színben is és egyéb tekintetben is tökéletes alapozót még keresem, lehet Bobbi vagy Armani lesz majd a következő példány, de majd csak jövőre, ha vége a babázásnak, mert most hogy itthon vagyok nem használok túl gyakran alapozót, és sajnálnám ha egy annyira drága darab rám romlana. Addig meg jó lesz a Catrice.

    VálaszTörlés
  11. Nem próbálkoztál még szilikonos primerekkel (mármint ha egyáltalán tolerálod a szilikonos dolgokat)? Nekem a szárazságfoltoknál viszonylag jól bevált ez a trükk, hogy hidratáló fölé egy kis szilikonos primer, és arra az alapozó.

    VálaszTörlés
  12. Próbáltam európait és ázsiait is,de elég érzékeny a bőröm,kiütéses leszek a legtöbbtől.

    VálaszTörlés
  13. Akkor lehet, hogy magát a szilikont nem szereti a bőröd. :-( Nekem is érzékeny, de pl. a Holika Strawberry primertől semmi bajom, és a Balea hidratáló koncentrátumától sem (ez ugyan hivatalosan nem primer, de tökéletesen működik akként).

    VálaszTörlés
  14. Az a MAC alapozó ami a képen van ugyanaz mint ami be van linkelve?

    VálaszTörlés
  15. Szia elfi! Szerintem a Te - és előre elnézést kérek a hirtelen közvetlenségemért - legnagyobb bajod, hogy a száraz a bőröd. Ha erre a problémára megtaláltad a megfelelő ápoló krémet, akkor tulajdonképpen a lényeg; hogy az alapozód, BB-d ne szárítson (illetve, hogy megfelelő árnyalatút válassz).
    Addig is azt tudom ajánlani, hogy a jelenlegi hidratáló krémedbe keverj egy mazsolányi alapozót, BB-t (az Yves Rocher Youthful Glow-t tudom ajánlani, van rózsás, sárgás, és szürkés színskála is belőle, az eladók nagyon segítőkészek, ha a színt próbálod, mindenképp a nyakadra - s ha bátrabb vagy a homlokod közepére teszteld, hogy biztos jó legyen!Ö, ezt keverd össze a hidratálóddal, és megvan a tökéleted saját BB-d, melyet szíved szerint variálsz, ha erősebb fedés kell több alapozóval és a többi... :)
    Sok sikert!

    VálaszTörlés
  16. Ó, nem, a képaláírás tényleg nem volt jó! Köszi h szóltál!

    VálaszTörlés
  17. Kedves Elfi, én azt mondom, próbálkozz BB-vel, vagy CC-vel a lényeg, h valami könnyed színezett krém legyen! :) plusz a pirosító is sokat segít az összképen, főleg fotókon! A Helia-D CC-je elég rózsaszínes szerintem (én a Light verziót használom), ha még nem nézted, lehet tenned kéne egy próbát! A lényeg, h hidratálj mindenféle színezett krém alá, legyen az BB vagy alapozó. Utána sokkal szebben fog mutatni az alapozó vagy színezett krém is!
    De ez csak az én ötletem, majd szólj, h mi vált be!

    VálaszTörlés
  18. Az én problémás bőröm is imádja az Yves Rocher fiatalító alapozóját (vagy minek is hívják :))) Nagyon könnyű, szinte vizes állagú alapozó, de egész jól hidratál... egyelőre csak mintákat próbáltam, de tervezem, h megveszem télre teljes méretben is! Ha valaki tud kedvező akcióról, kérem szóljon :)

    VálaszTörlés
  19. Wáááá, Évi, nem fogod elhinni, hogy ma én is alapozókról kezdtem el egy cikket összerakni. Konkrétan parfüm és denat. alkohol-menteseket igyekeztem összeválogatni bőrtípus szerint, de lehet, hogy most elnapolom a kipostolását. :-)
    Most a Catrice új Nude alapozóját tesztelgetem, de az a bajom vele, hogy nem túl tartós, pedig annyira szép felkenés után! Az én bőröm zsíros, érzékeny, és pattanásos szóval mindennel meg vagyok áldva. :-D Ezzel a Paris Berlinnel többször is szemeztem már, főleg, hogy kb. 6.000 a 100 ml, és vannak nagyon világos árnyalatok, de kicsit parázok a 7. helyen lévő Ethylhexyl Palmitate komedogén összetevőtől, bár elvileg ha a 7. helyen van, már kevés van benne. Ezt amúgy nem test alapozására szokták ajánlani? Abszolút nem kötözködök, csak keresem a tökéleteset. :-) Te próbáltad amúgy? Lehet, hogy feltetetem az Ó utcában, ha legközelebb arra járok. Úgy szeretném megtalálni a nagy Ő-alapozót! :-D

    VálaszTörlés
  20. Na jó, most én is belepofázom, remélem, nem szeditek le a fejemet. :-D Szerintem -pattanásosként- a legjobb, ha két alapozód van. Egy az egész fejedre, ami könnyed és természetes, és egy a problémás zónákra. Ugyanis az nagyon ritka, hogy valakinek az egész feje ragyás, jellemző, hogy zónákban ver ki a ragya. Így lehet a legjobban megoldani, hogy természetesen szépnek tűnjön a bőröd, és ne mondják meg méterekről, hogy le vagy vakolva. Lisa Eldridge videóját ajánlom: https://www.youtube.com/watch?v=Jwngbzv0gbY
    A problémás bőrnél nem is az a legfontosabb, hogy mindent takarjon, hanem hogy biztosan ne legyen tőle rosszabb az állapot. Nem jó ötlet az egész arcot vastag alapozóval átkenni. A Perfectly Realből van amúgy nagyon világos árnyalat?

    VálaszTörlés
  21. Amúgy egy ötlet: nincs kedved hóka bőrűeknek is csinálni egy alapozó-válogatást? Ez a cikk is nagyon jó persze, csak annyira örülnék egy ilyennek. Sajnos én annyira nem vagyok képben a sminkcuccokkal, mint Te, csak az INCI-t szoktam bújni.

    VálaszTörlés
  22. Szia, köszi szépen:) próbáltam már bb-t többfélét, azok nagyon tömörek voltak, a cc-k meg olyan sárgásak-barnásak a fotókon, nekem meg most az a heppem, hogy rózsásabb bőrt szeretnék:D
    Persze, hidratálok, mint az őrült, már bő 20 éve..de azt vettem észre, ha sikerül eltalálnom az arányt, akkor a krém átfénylik, mintha zsíros lenne a képem. Köszi a tippet, az még kimaradt, meglesem:)

    VálaszTörlés
  23. Szia, ne izélj, köszi, hogy válaszolsz:) Igen, ezt is próbáltam, nem tudom megfogalmazni, valahogy "átüt" a cucc a krémen, idővel rám száradt, mintha csúnyán púdereztem volna. Huuu, az YR-t nézegettem, a rózsást, csak a netes képek nagyja retusált, nem volt meggyőző, de ha ismered, és ajánlod, azt kipróbálom, köszi:) Nézegettem ilyen ázsiai cuccokat is, évek óta követem őket, de nekem a rózsás színű is olyan sárgásnak tűnik a modelleken, nem tudom, a szürkés bőrön milyen lenne..

    VálaszTörlés
  24. Elvileg van belőle 1-es árnyalat. A PR-ről azt is tudni kell, hogy fényvisszaverő pigmenteket tartalmaz, szóval matt hatás kizárva.. Amúgy jó kis cucc, de inkább csak hibátlan bőrre.

    VálaszTörlés
  25. Oooo, ha csak egy bajom lenne az arcbőrömmel, nem lenne gond alapozót választani. De jelenleg T-zónában erősen zsíros, máshol száraz a bőröm, amit emelek ciklikus ragyásodással, és hulla (sápadt) bőrrel, amire persze nem gyártanak színt. Plusz, nincs kedvem itthon bemutatni egy több tízezres alapozó számlát, (a fényvédelem iránti igényt már említeni sem merem). A cikk valóban informatív, és a szerencséseknek biztos nagyon hasznos.

    VálaszTörlés
  26. Hát, az a szomorú, hogy egy levegővel fel tudnám sorolni az összes hóka alapozót :( A sminkek fehér bőrre posztimat viszont lehet felfrissítem majd termékügyileg :)

    VálaszTörlés
  27. Valahogy sejtettem, hogy a Nude alapozó nem túl tartós, mert az All About Matte sem volt az, ami azért baj, mert az alapozót nem lehet nap közben újrakenni, mint egy szájfényt :/ Na mindegy, legalább nem fáj már legalább rá úgy a fogam, valószínű úgyis egy kiló highlighter kellett volna rá a száraz bőröm miatt...

    A listából nekem az Estee Double Wear Light és a Bobbi Brown Foundation Stick volt (van) meg, most abszolút KM legek, vélemények és INCIk alapján válogattam, és nem kifejezetten saját tapasztalatok alapján. Tudom, nekem nagyon érzékeny a bőröd, de a Paris Berlint mindenki dicsérte eddig, és nem panaszkodtak arra, hogy acnét csinálna, szóval tényleg nagyon kevés lehet benne az EP. Az, hogy testre is lehet használni, ne tévesszen meg, olyan elven működik valsz, mint a MAC Face and Body Foundation, szóval ne tévesszen meg a név :)

    VálaszTörlés
  28. Honnan lehet mintákat szerezni? Bemész és kérsz vagy valami furmányosabb úton? :)

    VálaszTörlés
  29. Ahh, Lisa E tényleg istennő... <3
    Amúgy sztm minden bőrtípuson jó 2 féle, egy jobban és egy kevésbé fedő alapozót használni. Én most az egész nyarat úgy húztam le, hogy a PC fényvédőre húztam Bobbi Foundtain Stick csíkokat, vagy a Jasmine Water BBt pötyögtem csak oda, ahova kell, és tök természetes, könnyed érzetű volt a sminkem, és persze alig látszott h van rajtam vmi :) Ha pattijaim lennének, én tuti csak eszerint a vidi szerint sminkelnék (am úgy tudom, Apolka is így sminkel, és őt kb. mindig megkérdezem. h akkor most mondd már el, hogy van-e rajtad valami vagy nincs, mert sosem tudom megállapítani :D)

    VálaszTörlés
  30. De az 1-es az valsz nem olyan világos, mint az Alabaster, nem?

    VálaszTörlés
  31. Ildi,az all matt plus tartosabb a nude-nál? Mi a velemenyed? Koszi!!! ;)

    VálaszTörlés
  32. Hajjaj, tényleg nem vagy egyszerű.. Én a helyedben lehet egy mattító primer a T-zónára és egy normál-érzékeny bőrre való alapozóval próbálkoznék, bár abban igazad van, hogy világos bőrre nem egyszerű olyat találni, olcsót meg főleg. Az Yves Rocher Glowing Youth-t próbáltad már esetleg?

    VálaszTörlés
  33. Na ezzel most megfogtál. Én a 2-est próbáltam, mert sehol se volt minta az 1-esből. A 2-es nekem (nekünk) már nagyon sötét, de minta hiányában nem tudok nyilatkozni az 1-esről. Lehet, hogy most már van, de anno tesztere sem volt neki... :( Viszont ha meg akarod nézni valahol, akkor nem biztos, hogy így van számozva a szín. Kb. 2 éve nézegettem, és akkor úgy adták nekem a mintát, hogy a második legvilágosabb.

    VálaszTörlés
  34. Még nem. Majd megnézem. Köszönöm a tanácsot. :)

    VálaszTörlés
  35. Az nagyon szuper lenne! :-)

    VálaszTörlés
  36. Nem, sajnos a tartóssága kb. olyan, mint az All About Matté, szóval semmiképp nem bír ki egy egész napot. :-(

    VálaszTörlés
  37. Köszi, akkor tutira kipróbálom, ha legközelebb az Ó utca fele járok. :-)

    VálaszTörlés
  38. Ó köszi :( nézem még a 3.-at, a photo finish-t, arra több tesztben írták hogy tartós. Én is úúútálom mikor nap közepén lecsúszik. Most meg van is mit takargatnia :( és az Ó utcai korrektor teljes arcra nekem sem lett jó....szóval kéne alapozó (megint).

    VálaszTörlés
  39. De jó! :-) Valahogy arra nem is gondoltam, hogy száraz bőrt is érdemes így sminkelni, de tényleg, miért is ne?

    VálaszTörlés
  40. Én legközelebb high-endet veszek, mert egyik olcsó alapozó sem tartós. Drágát kell venni, ez van, na...

    VálaszTörlés
  41. De azzal pl hogy kezdjek el kiserletezni? Megveszem 10ezerert...es kipattogok tole. Nekunk emiatt is nehez is.

    VálaszTörlés
  42. Sok helyen felteszik rád vagy lehet kérni kis tégelyben. Persze utóbbit csak ha nagyon jó fejek...:(

    VálaszTörlés
  43. Köszi Wishes....nekem sajnos pár használat nem elég a kipattogzáshoz, két hét használat kell kb. :(
    Talán szerencsés vagyok, hogy ha ki is vagyok pattogva, annyira nem zavar, hogy azért kezdjek el tartósan fedő 10 ezres alapozókkal kísérletezni. Úúúúgy örülök ha találok egyáltalán olyat amitől nem pattogok ki. A Catrice most ilyen, azt hiszem bevállalom hogy nem marad fönt 100%-osan 8 órán át. Mostanában nem is vagyok itthonról távol 4 óránál többet.

    VálaszTörlés
  44. és akinek a T zóna zsíros,de a pofija olyan száraz hogy reped a bőr rajta? :((

    VálaszTörlés
  45. Ja, akkor szerintem is Catricezz. Amikor egyetemre jártam és csak pár órákra kellett beloholnom a városba, nekem is bőven elég volt.

    VálaszTörlés
  46. Vennék én drágább alapozót, szeretem a minőséget :) de nekem a kipattogzás miatt ez egy nagyon stresszes és drága mulatság lenne. :(
    Meg tényleg, elég lájtos már a bőrproblémám is.
    Köszi az infókat!!

    VálaszTörlés
  47. ..és esetleg egy cikk a high end alapozókról? :)
    Ami tartalmaz nem-komedogén alapozót is, esetleg valaki által akinek már van e téren tapasztalata....

    VálaszTörlés
  48. Sajnos egyenlőre a független élethez és háztartáshoz kívánok ünnepekre. Pl. edény készletet karácsonyra. :) De megfontolom, ha egyszer sikerül élhetővé tenni a lakást. :P

    VálaszTörlés
  49. Bementem és kértem :) persze csak egy sötétebből volt minta, nyáron kenegettem, de még így is kicsit feltűnő voltam narancssárga fejjel :D (bárcsak egyszer ez is divat lenne! Nekem olyan jól megy...!)

    VálaszTörlés
  50. Hát igen, ez benne van a pakliban, és nekem is kb. 1 hét kell, hogy látszon, kipattogok-e tőle, vagy sem, sajnos egy nap alatt nem lehet megtudni. Mostanában én is csak pár órát megyek el, addig el vagyok a Catrice-szal, de ha változik a helyzet, muszáj lesz egy stabil és tartós darabot beszereznem, és rizikóznom... Azért az INCI és a vélemények is sokat segítenek, hála a KM-nek.

    VálaszTörlés
  51. A Paris Berlin Le Fluid alapozónak vannak nagyon világos árnyalatai. Én a 0-ás árnyalatot használom, ez is nagyon világos, de ennél még van egy világosabb, az már szinte fehér. Profi sminkboltban beszerezhető és nem is drága egyáltalán :)
    Általában a profi termékek közül sokkal nagyobb színpalettából tudsz választani és biztosan megtalálod a neked valót :)

    VálaszTörlés
  52. Ó köszi :) Csak ha van pl ismerősöd akinek problémái vannak a komedogén összetevőkkel és high end cuccot használ. :)

    VálaszTörlés
  53. Muszáj kampányolnom a kedvenc alapozóm mellett. Egyszerűen azért mert JÓ és mivel alig vannak róla vélemények, így nem tudom, hogy csak nekem a kedvencem vagy másnak is bevált, Clarins Ever Matte.
    Nagyon zsíros és pattanásos a bőröm, hála Mstindigonak, és a krémmániás bejegyzéseknek, nagyon jó eredményt értem el :))) De ezt a régi alapozót nem sikerült sem jobbra lecserélni, sem olcsóbbra, ami legalább ennyit tud. A Clinique-et használtam tartósabban előtte, de ez sokkal szebb eredményt produkál. Nagy reményeket fűztem a Missha M Signature Real Complete BB-hez, de még mindig az Clarins a nyerő. Ha valaki próbálta, és jobbat talált, az ne titkolja!
    Kíváncsi vagyok a Paris Berlin Le Fluide Alapozóra, legközelebb kipróbálom.
    Örülök, hogy ennyi tudatos nőtársam van :)

    VálaszTörlés
  54. Szerintem ez masszív vízhiány. Könnyű, de jó antioxidánsos hidratáló, Corine de Farme sminklemosó tej (sminklemosásra, vagy arcmosás után csak úgy áttörölni, nagyon jó!, Paula's Choice termékek gyönyörű összetevőkkel, vagy Km legjobb hidratálókat ajánlom.
    Először szerintem találj megoldást a fő problémádra, utána igyekezz elfedni a soron következőket. :) Sok sikert!

    VálaszTörlés
  55. Én a finishe miatt imádom! Ha nem vernyákolnánk annyit Évivel FB-n most visszakeresném azt az üzenetet, amit akkor írtam, miután először felkentem. :D
    "Valami olyasmi, hogy ez k***a jóóóó, neked is kell egy ilyen! :D :D :D" - totál extázisba hozott.
    Szóval @wishes , iszkiri mintáért! :D Otthonra lehetsz bantu néger!

    VálaszTörlés
  56. Ms. Eldridge for president ! :) <3 Ő volt az első YT sminkistennő, akit elkezdtem követni.

    VálaszTörlés
  57. Ha nem is repedezik, de nagyon száraz a két orcám. T-vonal meg fényesedős. És az egész nagyon érzékeny. Én duplán hidratálok, először kifejezetten hidratáló hatású szérummal (korábban a Bioderma Hydrabio szérumot használtam, most a Mizon hyaluronsavasat), aztán krémmel (most LRP Toleriane Ultra) és akkor erre még fényvédős krém vagy bb. Este meg a szérum után valami erősebben hidratáló krém. Én az egész arcomra használom a hidratálókat is, mert nekem a T-vonal hiába zsírosodik, de az is felszíni vízhiányos,szóval alapból kifényesedik de vannak rajta hámló részek. A fentiek mellett hámlasztok is. Nagyjánól sikerül így kordában tartani a dolgokat, de nem egyszerű. Ha neked a T-vonaladon semmilyen vízhiány nincs akkor szerintem érdemes kétféle krémet használnod külön a kétféle bőrtípusú területre.

    VálaszTörlés
  58. Nincs mit :) különben az alálinkelt alapozóhoz, amit már látom javítottál sok jó vélemény van. Szerintem én őszre egy olyan alapozóra fogok beruházni. Páran írták, hogy nem tartós és lefolyik róla a smink, de nekem ősszel meg télen olyan száraz tud lenni a bőröm, hogy egy alapozó sem fog tudni róla lefolyni. Nagyon hasznos bejegyzés így ősz előtt, pont most gondolkoztam, hogy milyen alapozót kéne venni őszre, szóval köszönöm az ötletet!! :)

    VálaszTörlés
  59. Nekem is pattanásos, érzékeny, vízhiányos bőröm van, és a Paris Berlin végül nem vált be, mert még több pattanást okozott. Erre persze csak idővel jöttem rá... amúgy nem rossz alapozó, a fedése nagyon jó. A Clarins Ever Matte-ból csak mintám volt, de most eszembe juttattad, legközelebb azt fogom kipróbálni! Most Clinique Anti-blemish-em van, jó az is, de valahogy mégsem az igazi, túlságosan szárít...

    VálaszTörlés
  60. Köszi! Az Ó utcai sminkboltban szoktam vásárolni amúgy is.

    VálaszTörlés
  61. Én sajnos most sem lettem okosabb. Ezen kívül nem találtam másik olyan alapozós cikket ami segíthetne. Ha van esetleg valaki belinkelné?:) Egyik kategóriába sem tartozom sajnos:/ Kombinált a bőrtípusom, hol szárazabb hol zsírosabb részekkel. Érzékeny és hamar kiszárad. Mondhatni hogy inkább kiszárad, viszont akadnak olykor olykor pattanásaim sajnos. Ezt a sok munka és az irodai stressz okozza. Életemben nem használtam alapozót, bb cc krémeim vannak , de szeretném beszerezni azt a bizonyos elsőt:) Kb 2 hete kutatok itt a vélmények alapján is, mert világos bőröm van, már már kékes beütéssel, de általában találok színben passzoló korrektort is. Elsősorban arra szeretném használni, hogy élettel telibb arcszínem legyen , mert fontos eseményre készülök, vagy inkább esemény sorozatra. Épp az előléptetésért hajtok és jó benyomást kell keltenem. Ehhez hozzá tartozik az is hogy "csinos" legyen az ember :) Így legalább ezekre a tárgyalásokra szeretnék a topon lenni:) Tudnátok segíteni? Amiket kinéztem ott a bőröregedés is szerepelt viszont épp hogy 24 éves vagyok:$ gondolom ilyenkor azért még nem kell elkezdenem küzdeni a ráncokkal vagy tévedek?:)
    Bocsánat a monológért:) Minden segítséget megköszönök:):)

    VálaszTörlés
  62. Szia Edina! Ha élettel telibb bőrszínt szeretnél, szerintem érdemesebb lenne a bronzosítók-pirosítók között nézelődni :)

    A kombinált bőrt pedig egy megfelelő bőrápolási rutinnal klasszul karban lehet tartani (http://blog.kremmania.hu/2014/11/teli-arcapolasi-tanacsok-zsiros.html), és emellett egy normál bőrre való alapozó bőven jó, lényeg, hogy ne legyen komedogén!

    Hááát, 24 évésen már nem árt elkezdeni a megelőzést, sőt. :) Egy alapozó valószínűleg amúgysem tartalmaz túl sok valóban működő anti-ageing összetevőt, szóval ilyesmi semmiképp se tartson vissza :) http://blog.kremmania.hu/2011/11/elozd-meg-rancokat.html

    VálaszTörlés
  63. Az alapozóra azért gondoltam, hogy az esetleges hibákat is elrejtsem:) Olvasok és tanulok:D Köszönöm:):)

    VálaszTörlés
  64. az első link nem létezik ilyen létezik?:)

    VálaszTörlés
  65. Ha még aktuális a dolog.
    Attól függ mennyit szánsz rá, ha bemész egy MACbe, Douglasba a legtöbb eladó nagyon aranyos és segítőkész, sajna a dm-ben ilyen nincs. Az Yves Rocherben is van 4-5 féle fajta alapozó, érdemes megnézni, nem túl drágák, és segítenek. A főiskola alatt én sem használtam alapozót, mert minek, tökre nem gáz 24 évesen a boltban segítséget kérni :) inkább, mint hülyeséget vegyél.

    VálaszTörlés
  66. Hát eddig nem voltak jó tapasztalataim ezzel :/ ezért is kérdeztem inkább 2/2 szer bunkó és lenezo modort kaptam... Ami már csak azért is volt érdekes mert az eladó kb 2 évvel lehetett idősebb és munkából mentem... Szal még csak az se mondható hogy szombaton bekocogtam volna maciruciba:D

    VálaszTörlés
  67. :( A Douglasban sajnos találkoztam ezzel, de csak macinapis napon :) Meg az Estee Lauderben, azt nem is írtam direkt.
    YR-ben, (az Alleban) mindig szupercukik az eladók, szerettem oda járni

    VálaszTörlés
  68. Igen én is ott. Az yvesben pedig egy eladó van akit kedvelek, de ott is volt negatív tapasztalatom sajnos. Pécsett lakom, de lehet hogy a következő utazásnal beveszem az allet:) vagy talán kifogom itthon azt az eladót aki nem néz hülyének mert kérdezel:D köszönöm szépen:)

    VálaszTörlés
  69. Eőry Csenge Virág2015. február 8. 17:47

    Sziasztok!
    Most találtam ezt a blogot és nagyon tetszik, továbbá hasznosnak találom.
    Épp azon töprengek, hogy valójában milyen alapozót vegyek, ami jól fed és nem is fénylik tőle az arcbőröm.Elég érzékeny a bőröm mindenhol, főleg az arcomon, a T vonalamat kissé zsírosnak mondanám, de az arcom többi részén repedezik a bőr és hámlik, na meg 1-2 pattanásra hajlamos is vagyok , szóval nagyon oda kell figyelnem, mit használok, mert van, hogy ekcemás vagy pattanásos leszek egy adott terméktől.
    Ezért szeretném a segítségeteket kérni! :)
    Kipróbáltam már sokféle alapozót (Maybelline,Maxfactor,Avon,Oriflame) és BB krémeket is (Nivea,Garnier) de sajnos mindegyikkel volt bajom, az utóbbi időben Garnier BB krémet használok, amivel az a bajom, hogy egy idő múlva úgy érzem, mintha 3 tonna smink lenne rajtam, pedig nem szokásom, csak ritkán sminkelni és akkor se használok sokat.
    Olyan alapozót keresnék, ami nem csak elfedi az éppen kialakult bőrproblémáim, hanem segít is eltüntetni/megelőzni is továbbá tartós is, még ha púder is kell rá, nem gond.
    Remélem nem gond, hogy kisregényt írtam, teljesen kezdő vagyok ebben a témában :)

    VálaszTörlés
  70. Idővel jobban beleástam magam a témába és elkezdtem keresgélni, tesztelni:) Az YR eres alapozó nem rossz, de nekem kicsit szárít és sajnálom hogy nem fényvédős. sajnos a többi típus nem passzolt a bőrszínemhez:/ Most az oriflame ecobeauty alapozjával is próbálkoztam amit imááádok:)Nem erős a fedése, de valahogy egységesebb tőle az arcképem, és nagyon jól ápolja abőrömet is. Kísérletezek most még rimmel és bourjois termékekkel is. Meg kell mondanom, hogy nagyon izgalmas :) Mivel alaposan utánaolvasok és megkeresem a minőségben árban és elérhetőségben is a legjobbat így eddig nem csalódtam igazán. Köszönöm KM:*

    VálaszTörlés