BLOGKERESŐ

2018. március 11., vasárnap

Teszt + elemzés: Vichy Minéral 89 Bőrerősítő és Teltséget Adó Booster

Nem gondoltam volna, hogy fel fogom kapni egy Vichy termékre a fejemet, de a legutóbb mégis ez történt, hiszen olyan boosterrel rukkoltak elő, ami nem csak illatanyag-, alkohol- de szilikonmentes is, ráadásul egy olyan termékkategóriát képvisel, amit eddig főleg a koreai vonalon szokhattunk meg.



Teszt, elemzés

Vichy Minéral 89 Bőrerősítő és Teltséget Adó Booster (6499 Ft / 50 ml) egy hidratáló booster 15 féle ásványi anyaggal, hialuronsavval és 89% termálvízzel, mely segít megerősíteni a bőr védekező funkcióját, ellenállóbbá és teltebbé teszi a bőrt azáltal, hogy nedvességgel tölti fel a bőrfelszínt. 


Összetétel

A termék összesen 11 összetevőt tartalmaz és szerves részét képezi a víz (89%-nyi van a termékben, innen is a neve), bár nem akármilyen, hanem Vichy termálvíz, amivel kapcsolatban az anyacég több kutatást végzett már, így kiderítették például, hogy 15 féle ásványi anyagot tartalmaz, serkenti a bőr antioxidáns védelmet, segít fenntartani a megfelelő pH-értékét, valamint hozzájárul a természetes regenerációjához és barrier funkciójának javításához. (Sajnos erről független kutatást még nem találtam.)

A termék említésre méltó összetevői még a különféle vízmegkötő összetevők, a 11-ből 7 vízmegkötő, így például a krém beszívódását segítő Butylene Glycol, a kiválóan hidratáló PEG/PPG/Polybutylene Glycol-8/5/3 Glycerin, melynek a hatását a boosterben levő Glycerin még inkább erősíti, kukorica cukorból származó, bőrön alkalmazva selymes és lágy érzetet nyújtó Methyl Gluceth-20, vagy épp a jó öreg Sodium Hyaluronate.


Tapasztalatok

A Minéral 89 Boosternek könnyű, vizes-géles, kissé folyós állaga van, én kb. 1-2 pumpálásnyi adagot szoktam eloszlatni az arcomon, amit nagyon hamar be is szív a bőröm. Azt vettem észre hogy bár elsőre úgy tűnik, hogy maradéktalanul beszippantja az arcom, viszont nekem azért kicsit ragacsos tapintású utána a bőröm, igaz, ez ilyen magas arányú vízmegkötő összetevők esetén nem is csoda, illetve engem már csak azért sem zavar, mivel a boostereket rétegezős rutinba építve próbáltam, a sűrűbb állaga miatt inkább a vízszerű mistek és esszenciák után, de még a szérumok és krémek előtt. Szerintem rutinba építve a látványosabb a hatása, szépen hidratálja a bőrt, bár nálam azért nem olyan kiemelkedően (mint mondjuk egy mezei hialuronsavas szérum).


Összességében

Nem mondom, hogy a Minéral 89 olyan szuper hatóanyagbomba lenne, vagy hogy ne lehetne a koreai versenytársak között találni hasonlót olcsóbban, viszont tényleg jó és mindenképp méltányolandó, hogy a Vichy végre ilyen irányba kezdett el lépéseket tenni. 


Nektek hogy tetszik ez a booster? Kipróbáltátok?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése