BLOGKERESŐ

2018. május 9., szerda

Szerkesztői kedvencek: egy tenyérnyi fényvédelem

Minden nyáron van valami fényvédővel kapcsolatos kattanásom, a tavalyi fényvédő permetes kör után az idén azt hiszem a táskabarátságé a főszerep nálam, mindig teszek ugyanis a táskáimba 1-2 fényvédő terméket, indulás előtti fényvédőzés ide vagy oda. Persze nyilván nem mindegy viszont, hogy ezek mennyi helyet foglalnak... :) 


Sajnos sokan nem tulajdonítanak jelentőséget az ajak fényvédelmének, pedig ha lehet még talán egy kicsit jobban is oda illene rá figyelni, mint az arc bőrére. Én már hosszú évek óta minden nyáron a Sundance ajakápolóit használom az ajkaimra a napsütéses időszakban, idén egy SPF30-assal stifttel nyitottam a szezont. Nagyon kellemes viselni, könnyen kenhető, jól hidratál és árban is nagyon rendben van (399 Ft). Az illata a szokásos diszkréten vaníliás-citrusos, íztelen és nagyon kellemes, opálosan fénylő, olvadósan viaszos réteggel vonja be az ajkakat. Van egyébként SPF50es verzió is, 15 darab 5 csillagos véleménnyel, nyaralni biztosan azt viszem majd... 

A La Roche-Posay Anthelios Pocket Kids Sun Cream SPF50+ a márka egyik idei újdonsága, aminek a különlegessége, hogy egy olyan zsebre vágható, bármikor előkapható kompakt napozó fluid, ami úgy nyílik, mint egy Tic-Tac. 7 féle (kémiai, hibrid és némi fizikai) fényvédő összetevőt tartalmaz, a rendkívül magas, széles spektrumú fényvédő képességét olyan fényvédő összetevőknek köszönheti, mint például a Mexoplex fényszűrőrendszerként emlegetett hibrid fényvédő-hármas, vagyis a Mexoryl SX, Mexoryl XL és Tinosorb S, melyek annak a néhány kémiai szűrőnek egyikei, melyek széleskörű védelmet biztosítanak (vagyis az UVA és az UVB sugarak ellen is egyaránt védenek, a Mexoryl SX például a teljes UVA tartományt lefedi, ami elég ritka). Az alkoholtartalma miatt arcra nem kenném, de a ruha alól kilógó testrészek újrakenésére tökéletes, már csak azért is, mert könnyű elkenni, nincs illata és hamar beszívja a bőr. (Van egyébként a Biodermának is ilyen zsebnapteje, ami ráadásul alkoholmentes.)



A ti táskátok rejt fényvédő termékeket nyáron? Ha igen, mit? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése