BLOGKERESŐ

2018. június 20., szerda

Mivel készíts laza hullámos 'beachy hair'-t?

A sokak által vágyott laza hullámos, úgynevezett "beachy hair" évek óta nem akar kimenni a divatból és szerintem nem is nagyon fog, mivel irigylésre méltóan könnyed, szexis és természetes a hatása. A trend forrása a hajnak az az állapota, mikor a tengervízből kilépve a haj enyhén hullámosra és láthatóan dúsabbra szárad.



Mi más is lenne tehát a titok, mint a tengeri só vagy a tartalmú hajpermetek, gyakran egy kis göndörségfokozó hatású Magnesium Sulfate-al "megbolondítva". :)

A használat egyszerű: vagy a száraz hajra fújjuk, és amíg megszárad, addig a kezünkkel túrkáljuk-formázgatjuk a tincseket, vagy pedig vizes hajra fújva az ujjunk köre csavarunk tincseket, és azokat átmelegítve hajszárítóval laza loknikat kapunk. Az előbbi főleg azoknak jó, akiknek több természetes hullám van alapból a hajukban, míg az utóbbi az egyenesebb hajúaknak javasolt.

Az egyik legolcsóbb a Balea Beach-Style Hajformázó Spray Tengeri Sóval, aminek még az illata is kifejezetten finom, még a több napos hajat is kellemesen felfrissíti. Könnyű vele bánni is, nem szárítja ki a hajat, még akkor sem, ha szárazon fújjátok fel. (599 Ft / 200 ml)

Ugyanerre az elvre épül a Tigi Catwalk Session Series Salt Spray, ami picit ugyan drágább, viszont eddig mindenki dicsérte, mivel csodásan kiemeli a haj természetes hullámait nagyjából nulla energiabefektetéssel, ráadásul a vékony szálú egyenes hajat sem nehezíti el, sőt, tartást ad neki. (3100 / 270 ml)

További klassz alternatíva még a hosszantartó illatot biztosító Lee Stafford Beach Babe Tengerisós Göndörítő Spray, illetve a vegán Lush Sea Spray Hajpermet, ami állítólag nagyon jó választás könnyen zsírosodó hajra. (2990 Ft / 150 ml és 4590 Ft / 100 g)


Ti használtok ilyesmit? :) 

14 megjegyzés:

  1. Tudom, hogy nem a témához tartozik, de nem tudom hova tudnék privát üzit írni.
    Azt szeretném megkérdezni, hogy ha már rég teljesítettem a követelményeket, akkor mikor kerülök egy kategóriával feljebb?
    Köszi! :)

    VálaszTörlés
  2. Írni kell nekünk a kremmania@gail.com-ra, mert az utolsó szintlépés nem automatikus.

    VálaszTörlés
  3. Na, ez meg a másik amivel szerencsére soha nem kell törődnöm, ha magától hagyom száradni a hajam, olyan lesz mint a malacka farka az összes tincs. derékig érőből váll alatti.
    És, ha kiszárítom egyenesre, másnak már "beachy lesz".
    Még pár ilyen poszt és szerelemes leszek magamba. :D
    Véleményem szerint sima fújkálható hajspricni is elég, nem feltétlen kell tengervizet tartalmaznia, hogy kicsit - legyünk őszinték- csatakosabbak legyünk. :D

    VálaszTörlés
  4. Legalább már tudom, hogy a hajam megnevezése "beachy hair" :D Én nagyrészt szénakazalnak nevezem, de örülök, hogy ez most divatos. :D

    VálaszTörlés
  5. Ezentúl az lesz a posztok címe, hogy "Mi az ami svivkoban már megvan, a szerencsétlenebb génekkel bíró nőtársaknak pedig kozmetikumokkal reprodukálható" :D
    (btw a hajad is irigylem) :D

    VálaszTörlés
  6. Na... gyönyörű lenne, csak sajnos azthiszem ennél a kettőnél megáll a lista! :D:D:D

    VálaszTörlés
  7. Na,ezért érdemes volt megébredni reggel,hogy megtudjam hogy az"óóóó basszuskulcs,hajmosás után már megint sehogy sem áll a hajam"az egy trend :D

    Én utálom ha ilyen a hajam,mert kicsit oroszlánsörényes a kinézete mintha nem fésülködtem volna,és nem tudok megbarátkozni a látvánnyal.
    Viszont most pont ilyen a hajam mert most tusoltam,,közlöm is rögvest a Zurammal hogy nézze már meg milyen trendi "bícsí "hajam van,nehogy már lemaradjon a látványról:D

    VálaszTörlés
  8. Nekem alapból egyenes és úgy is marad (köszi fater a géneket), de a mélyhullámnyomóval tudok természetesnek tűnő hullámos Madonna-hajat gyártani. Kell rá valami spricni amitől úgy is marad, még nem kísérleteztem ki melyikkel tartja meg legtovább:) Amúgy fújhatom bármivel, marad egyenes.

    VálaszTörlés
  9. nem tudom érdemes-e próbálkoznom bármelyikkel, mert sajnos nekem reménytelenül egyenes a hajam. szerintem hajvasalóval se lehetne az enyémnél egyenesebbet vasalni :D bármilyen hullámosítási akcióm eddig kudarcba fulladt, tulajdonképp ha sikerül is göndör hajat varázsolnom addig tart amíg át nem megyek rajta fésűvel (nálam a fésű olyan mint másoknál a vasaló, egyszer végighúzom a hajamon és máris szögegyenes :D)
    szóval kicsit szkeptikus vagyok de olyan szívesen kipróbálnám ezeket!

    VálaszTörlés
  10. Ezek valóban jó cuccok, viszont a Lee Stafford iszonyatosan büdös. Az Oriflame-nek is van hasonló spray-je, amit tévesen hidratáló spraynek hívnak. Ez nem az. Vigyázni kell, mert szerintem szárítja a hajat. Nekem az egyenes hajamba szép hullámokat varázsol. Kis csavarás, tekerés és kész. De nagyon kócolja a hajat. Youtube tele van ilyen videókkal, ahol egyszerű spricnibe vizet+sót tesznek és az eredmény ugyan ez. Szerintem ez a legolcsóbb:D:D

    VálaszTörlés
  11. Jól sejtem, hogy ez szárítja és durva tapintásúvá teszi a hajat, ezért inkább ki kellene belőle maradnom?

    VálaszTörlés
  12. Köszönöm szépen! :)

    VálaszTörlés