BLOGKERESŐ

2018. augusztus 13., hétfő

Újdonság teszt: Szempilla- és szemöldöknövesztő hatású termékek a Physicians Formulától

Az elmúlt években felpörgött a szemöldök- és szempillanövesztők kereslete, volt aki a kétes hírű (bár kétségkívül hatásos) prosztaglandinokkal, volt aki különféle ígéretes peptidekkel közelítette meg a szem körüli szőrök növesztésének a kérdését.


A Physicians Formulánál az utóbbira (vagyis a peptidekre) tették le a voksukat és nem csak szempillára, de szemöldökre való növesztőkkel is találkozhatunk náluk, amik azért is izgalmasak, mert ezek nem csak növesztenek, hanem egyben dekorkozmetukumok is, szóval 2 legyet lehet ütni velük egy csapásra - elvileg☺

Ez a bizonyos peptidféle nem más, mint a Myristoyl Pentapeptide-17, amivel az Eye Booster 2in1 Szempillahangsúlyozó Szemhéjtusban (4490 Ft / 0,5 ml) és a Eye Booster 4in1 Szemöldökformázó (5490 Ft / 1,8 + 6,5 g) színezett szemöldökformázó gél részében találkozhatunk.

Ez a peptidféle vízzel és glicerinnel együtt alkotja az ún. SymPeptide nevű hatóanyagot, ami a Prospector információi szerint már 2 hét alatt segít vastagabbá és teltebbé tenni a szempillákat és a szemöldököt, a hatóanyag gyártójának tesztjei szerint pedig 6 hét napi kétszeri használat után 72%-os növekedést lehet elérni. 



A KM-en ez a hatóanyag egyébként több népszerű szempillanövesztőben is megtalálható, így a kifejezetten olcsó Balea Teint Perfektion Szempillanövesztő Szérumban (1190 Ft), vagy a drágább, viszont jóval több és többféle hatóanyagot tartalmazó RapidLash Szempillanövelő Szérumban (~15 000 Ft) is.

A termékekről smink-funkciójukban dióhéjban annyit tudok elmondani, hogy a szemhéjtus nagyon szépen kézre áll, extra fekete, extra pigmentált és a tartóssága sem hagy maga után kivetnivalót, a szemöldökceruza viszont a zsírosabb állaga és a ducisága picit jóval szöszölősebb és nem is igazán lehet vele precízen dolgozni vagy a szálak közé beférkőzni, a hozzá tartozó formázó zselé viszont megint csak szuper, könnyed, vizes-géles állaga van, ami a formázás után 1-2 perccel megköt és szépen tartja egész nap a szálakat. Kár, hogy nem lehet  szemöldökös szett részeit külön-külön megvenni, mert a ceruzát szerintem nem venném meg, az a bizonyos hatóanyag amúgy sincsen benne...

Ami a szempilla/szemöldöknövesztés részét illeti, megmondom őszintén, hogy nem túl sanszos, hogy mostanában 3 héten át napi szinten cicavonalakat húzkodjak (#pregnantlife) ☺, viszont érdekelne, hogy ti próbáltátok-e már ezzel a hatóanyaggal szempillanövesztőket és beváltak-e? :) Esetleg konkrétan ezekkel a PS termékekkel vannak tapasztalataitok?

Ha igen, mindenképp írjátok meg Nekem! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése