BLOGKERESŐ

2018. november 28., szerda

Fényvédő télire?? ❄️ - Innisfree Moist UV Protection Cream Winter Barrier SPF50+ / PA++++

Aki régóta olvas minket, az már tudja, hogy fényvédőt használni télre cseppet sem túlzás, aki pedig ismeri koreaiakat, az gondolom azon sem lepődik meg, hogy az Innisfree egy kifejezetten télire való fényvédővel rukkolt nemrég elő, nekem pedig pont elfogyott a fényvédőm, szóval arra gondoltam, hogy meg is rendelem gyorsan, már csak azért is, mert az első promóképeken színezettnek tűnt, én meg folyamatosan kutatom a KM-en is népszerű kék PC helyetti olcsóbb alternatíváját... 👀



Most róla hoztam el a tapasztalataimat!

Innisfree Moist UV Protection Cream Winter Barrier SPF50+ / Pa++++ ($15 / 35 ml) egy lágy, gazdagon hidratáló fényvédő, melyet többféle hialuronsavval és ceramiddal gazdagítottak és kifejezetten a téli időszakra való a rétegezős rutin végére.

Összetételét tekintve az illatanyagot leszámítva meglepően szép kis INCI-vel állunk szemben - a széles spektrumú (UVA és UVB elleni) védelmet biztosító kémiai fényvédő összetevőkön túl került bele egy csomó vízmegkötő és bőrlágyító összetevő, valamint olyan bőr számára télen különösen hasznos alkotóelemek, mint mondjuk zsíralkoholok és a keramidok (Ceramide 3). Ez utóbbi kettő kapcsán azt érdemes tudni, hogy a bőr természetes külső rétegének (natural skin barrier) három fő összetevője van: keramidok (50%), koleszterol (20%) és szabad zsírsavak (15%), ami a poszt szempontjából azért fontos info, mert az érzékeny, irritált bőrnek az egyik legfőbb jellemzője, hogy sérült ez a természetes védőrétege (télen ez elég gyakori), ezért a bőrtípus ápolásának a legfontosabb kulcsmomentuma ennek a külső védőrétegnek a helyreállítása és támogatása.

Ahogy a thebeautybrains cikke alaposan és érzékletesen kifejti, a keramidok koleszterinnel és telítetlen zsírsavakkal együtt egy vizet át nem eresztő, védő szervet hoznak létre, ami megakadályozza a párolgás okozta túlzott vízvesztést, ezen kívül segítik a bőr regenerációját, valamint sejtszabályozó szerepet is betöltenek, vagyis segítenek a bőr védőrétegének a helyreállításában.

Nos, a gyakorlatban párszor már volt alkalmam kipróbálni most, hogy gyakran tologatom babakocsival a gyereket, és bár még nincsenek mínuszok, de úgy érzem, hogy annak ellenére, hogy nagyon klasszul lehet vékonyan teríteni, valóban jobban védi a bőrömet kiszáradástól, mint a hasonlóan formulázott "nyári" fényvédőim. Mondjuk az igazsághoz hozzátartozik, hogy a sűrűbb állagú fényvédőim meg kifejezetten szeretem "Cold Cream" funkcióban használni télen (mivel a legtöbb magas faktorszámú fényvédő általában kissé zsíros érzetű), szóval azt hiszem, hogy maradok a jó kis illatmentes, fizikai szűrőket tartalmazó Innisfree The Minimum Sun Cream SPF25 / PA++-mnél, de azért izgalmas volt ezt is kipróbálni :) (Ja igen, és sajnos az is kiderült, hogy nem színezett hatású fényvédő, csak a promóképen tűnt úgy. 😔 Szóval arra meg marad a jó kis kék PC...)



Ti használtok külön fényvédőt télen? Hányas faktorszámút?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése