BLOGKERESŐ

2019. augusztus 28., szerda

Hatóanyag-mustra: Astaxanthin - A piros szuperantioxidáns

Az antioxidánsok bőrre gyakorolt jótékony hatásáról már többször is írtunk a blogon (itt bővebben arról, hogy mire is jó), belőlük mindig jó, ha van az arcápolónkban, hát még egy ilyen "szuper" antioxidáns, ami állítólag kb. 100-500x erősebb, mint az E-vitamin. 




Mi ez és mit tud?

Az Astaxanthin egy pirosas-narancsos színű karotinoid fajta (vagyis "rokona" a sárgarépa színét is adó béta karotinnak), mely természetes formában megtalálható bizonyos tengeri növényekben, algákban és halakban (pl. a lazac is ennek a festékanyagnak köszönheti piros színét).

Pro ☝: Az összetevő erős antioxidáns hatással rendelkezik - a truthinaging úgy tudja, hogy kb. 100-500x erősebb, mint az E-vitamin. Az Astaxanthin ezen kívül képes lehet megakadályozni az UVA sugárzás révén a bőrben bekövetkező oxidatív károsodást, így UV expozíció által kiváltott kollagén redukciót vagyis a bőr idő előtti ráncosodását, ezen kívül úgy tűnik, hogy hatásosan gátolja a melanintermelést, azaz a pigmentfoltok kialakulását is (forrás).

Kontra 👇: Az összetevő bőrre helyileg gyakorolt hatásáról még mindig nincs annyi szuper kutatás - a legtöbb róla végzett tanulmány egyelőre az orális táplálékkiegészítőként való hatékonyságára és a neurológiai rendellenességek, például a Parkinson és az Alzheimer-kór kezelésére való potenciáljára összpontosít.

Chica Y Chico Asta-Z 4.0, Paula's Choice Skin Recovery Super Antioxidant Concentrate SerumSidmool Secret Of Red Astaxanthin ConcentrateGuérisson 9 Complex Cream


Összességében 👉: Külön emiatt az összetevő miatt szerintem nem érdemes megvenni egy terméket (én például előbb vennék meg egy magas SOD tartalmú terméket, ha már szuper-antioxidáns), de ha valamiben láttok, akkor annak azért nyugodtan lehet örülni... :)


Ti használtok olyan terméket, ami tartalmazza az összetevőt? Szimpatikus nektek? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése