BLOGKERESŐ

2020. május 12., kedd

Legendás kozmetikumok: Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF30

Ahogy már sokan tudhatjátok is, ez a fényvédő évek óta nekem is nagy kedvencem, de szóljon mentségemre, hogy a rajongásommal nem vagyok egyedül - ez a Paula's Choice legtöbbet eladott terméke, sőt, a Krémmánia egyik legnépszerűbb fényvédős hidratálója is egyben. Most nézzük, miben rejlik a sikere!


A Paula's Choice Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense SPF 30 (14 400 Ft / 60 ml) egy könnyű,  fizikai szűrővel rendelkező, enyhén színezett nappali hidratáló kifejezetten a kombinált és zsíros bőr öregedési jeleire. Krémmánián jelenleg 285 vélemény alapján 4,06-ra áll.

Köztudott tény, hogy a nap az első számú külső oka a bőröregedésnek - egyes bőrgyógyászok szerint a napsugarak okolhatók a bőrünk öregedésének 80%-áért, - vagyis ha fontos nekünk az anti-aging, akkor az első és legjobb dolog amit tehetünk, hogy fényvédőt használunk. Erre a megközelítésre alapoz a Resist Super-Light Daily Wrinkle Defense is.

Az összetevőlista 3. helyén található a cink oxid, melynek a fényvédő tulajdonságát köszönheti a termék. A cink oxid önmagában is stabil, széles spektrumú védelmet ad, ráadásul az összetevőt nagyon jól tolerálja az érzékeny bőr is. Nem kevesebb, mint 7 féle antioxidáns került a termékbe, így például Tetrahexyldecyl Ascorbate, ami a C-vitaminnak egy stabil formája és kiemelkedő antioxidáns hatása mellett azon kevés összetevő közé tartozik, mely segíti a bőrben a kollagénszintézist is, vagy épp az Epigallocatechin Gallate, ami a zöld teának az sok jó tulajdonságáért felelős aktív összetevője. Az antioxidánsok egyébként azért jók a bőrünknek, mert a nap hatására is keletkező szabad gyököket segítenek semlegesíteni, illetve - ahogy már ebben a poszomban is írtam - növelik a fényvédelem hatékonyságát. A krém kulcsösszetevői még a gyulladáscsökkentő, sebgyógyító összetevők, így például a fehér fűzfa kérgének aspirinhez hasonló hatású kivonata, a szövetregeneráló hatású adenosine vagy épp a bisabolol. Ezek segítik az egészséges epidermisz (hám) fenntartását és ezáltal megakadályozzák a bőr kiszáradását. Szintén van a krémben kovasav, ami felszívó tulajdonságáról ismert, vagyis a matt finis elérésében játszik szerepet. Az egyenletes bőrtónus elérését és a krém szuper kenhetőségét négy féle szilikon segíti.



A krémet eddig 285-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pro:
  • megfelelően véd
  • nagyon könnyű, szinte észrevehetetlen érzése van a bőrön
  • egyenletes tónusú, matt bőrképet eredményez
  • a színe szépen igazodik szinte minden bőrtónushoz (kivéve a nagyon világos és a nagyon sötét tónusok)
  • nem irritálja a bőrt és a szemet
Kontra:
  • az ára a magasabbak közé tartozik
  • mivel nem tartalmaz parfümöt, az illata nem mindenkinek nyerte el a tetszését
  • önmagában használva nem mindenkit hidratál kielégítően
  • bár keveseknél, de volt, akiknél apró kiütéseket, mitesszereket okozott

Összességében: A krém előnye, hogy a napvédelmen és antioxidáns hatáson túl optikailag is javítja a bőrképet. Mivel illatmentes, ezért tökéletes érzékeny bőrre vagy rozaceára, a szem környékén is alkalmazható, és bár alapvetően kombinált és zsíros bőrre ajánlott, sok száraz bőrű krémmániásnak is bevált  fényvédőként egy kis aláhidratálással, szóval bármilyen bőrtípussal is rendelkeztek, megérhet egy próbát.


Ti próbáltátok már? Bevált?

2 megjegyzés:

  1. Szia! Egy baj van vele, az ára. Alternatívát próbáltam keresni rá, de valahogy egyik sem volt olyan jó, mint ez. Bioderma Nude Touch nekem nem jött be. Te tudnál ajánlani valamit helyette?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos nem tudok :( Évek óta keresek én is a horribilis ára miatt és még a Nude Touchot találtam csak és az sem annyira, hogy lecseréljem végleg a PCt.

      Törlés