BLOGKERESŐ

2021. május 14., péntek

5 szuper feltörekvő fényvédő - 2021

Ahogy azt már az elmúlt években már megszokhattátok, idén is megnéztem, hogy milyen új és ígéretes fényvédők kerültek fel az elmúlt 1 évben Krémmániára és ezek közük melyik volt az az 5, amely a legtöbb 5 csillagos értékelést gyűjtötte KM-en. 🌞



A legtöbb véleményt begyűjtő fényvédő újdonság az elmúlt évben a könnyű állagú, hialuronsavas Garnier Ambre Solaire Fluid Arcra SPF50+ lett, ami már már 36 véleménynél és 4,39 csillagnál jár. Ebben a fényvédő fluidban az UVA I-II sugarak ellen Avobenzone és Mexoryl SX, az UVB ellep pedig Ethylhexyl Salicylate és Ethylhexyl Triazone véd, de került még bele két hibrid fényvédő összetevő, az ún. Tinosorb S és a Mexoryl XL is, mely széles spektrumú védelmet biztosít, vagyis az UVA és az UVB sugarak ellen is egyaránt véd. A rá érkezett vélemények szerint nem hagy maga után fehér réteget, könnyen eloszlatható és nem zsírosít.

A 4,44 csillagos Doctor Babor Protect Cellular Mattifying Protector SPF30 szintén egy ultrakönnyű, gyorsan beszívódó arctej nem csak a photo-aging (UVA, UVB, kékfény, IR) és a külső szennyeződések okozta öregedéssel szemben véd, hanem mattító pigmenteket is tartalmaz. Ez egy kifejezetten erős fényvédelemmel ellátott kémiai fényvédő, amiben egy olyan klassz, innovatív fényvédő összetevő is helyet kapott, mint a Tris-Biphenyl Triazine (Nano). Ez egy olyan új generációs hibrid fényszűrő, mely visszatükrözi a fényt, mint a fizikai fényszűrők, még sincs látható fehér színe. Kicsit zsíros érzetű, viszont azt írtátok róla, hogy kifogástalan a fényvédő hatása, pihe-puhává teszi az arcot és nem okoz pattanásokat sem. Illat- és alkoholmentes.

Az illat- és alkoholmentes, kereken 4 csillagos EVY Technology Daily UV Face Mousse SPF30 egy érdekes, mousse állagú fényvédő, ami az UVB és UVA sugarak ellen is kiemelkedően megbízható, magas és tartós védelmet nyújt. Az állagán túl érdekesség még vele kapcsolatban, hogy magas, az SPF értékkel közel megegyező (min. az SPF 90%-a) védelmet nyújt a bőröregítő UVA sugarak ellenA fényvédő összetevőkön túl antioxidánsokat és hidratáló, gyulladáscsökkentő összetevőket is tartalmaz. A formula nagyon könnyen kenhető és kellemes, igaz hagy maga után egy kis ragacsos érzetet és bőrfényt, viszont primerként tökéletesen működik, szépen lehet sminkelni rá.

A könnyen kenhető, illatmentes és vízálló textúrájú Uriage Bariésun 100 Extra Erős Fényvédő Fluid SPF50+ 4,67 csillagnál jár Krémmánián, és különlegessége, hogy olyan kémiai és hibrid szűrőket tartalmaz, melyek extrém erős fényvédelmet nyújtanak a napsugárzással szemben intoleráns, a legerősebb védelmet igénylő, a napsugárzásnak csak magas kockázattal kitehető bőr számára, így remek választás nagyon világos bőrtípus, súlyos napfényérzékenység, napallergia vagy gyógyszerek okozta fényérzékenység esetén. Szilikon-, alkohol- és parfümmentes, viszont sajnos van benne Octocrylene.

Sokan vártátok, hogy hazánkban is kapható legyen a kizárólag széles spektrumú, hipoallergén és parfümmentes napvédő termékeket gyártó Altruist, a márka legnépszerűbb terméke a KM-esek körében pedig a 4,7 csillagos Altruist Dermatologist Sunscreen SPF30 lett, ami a listánk legszuperebb ár-érték arányú fényvédője, hiszen a 200 mililiteres kiszerelés csak 2490 Ft-ba kerül. A termék az ígéretei szerint kiemelkedő, az SPF értékkel közel megegyező védelmet nyújt a bőröregítő UVA sugarak ellen (5 csillagos Boots Star Rating, PPD 39). A formula összesen hatféle, kémiai és egy új generációs, hibrid fényvédő szűrőt tartalmaz, melyek hatékony és egyenletes védelmet adnak a teljes UV spektrumon. (Sajnos viszont ő is Octocrylenes...)


Ti próbáltátok már valamelyiket? :)

2 megjegyzés:

  1. A cikkben említettek közül egyiket se használtam, és nem is tervezem. Amelyikben nincs octocrylene, az drága. A Sundance Kids sensitive 50 faktoros naptejét vettem újra, tavaly is ezt használtuk nyáron is mindenkire a családban, én arcra is ezt használom, nekünk működik.

    VálaszTörlés
  2. A tavalyi feltörekvők közül használom még mindig a DM-es illatmentes szenzitívet (arcra is), nekem is nagyon bevált!

    VálaszTörlés