BLOGKERESŐ

2021. május 19., szerda

Legendás kozmetikumok: Eucerin Sun Oil Control Napozó Krém-Gél Arcra SPF50+

Most már hosszú évek óta a Krémmánia legnépszerűbb fényvédője az Eucerin Sun Oil Control Napozó Krém-Gél 50 faktoros verziója, szóval itt volt az ideje, hogy kapjon egy külön posztot, főleg, hogy sokan most vagytok épp nagy fényvédő vadászatban... ☺


Az Eucerin Sun Oil Control Napozó Krém-Gél Arcra SPF50+ a leírása szerint egy  megbízható UV-szűrőket, biológiai sejtvédelmet és faggyútermelődést szabályozó technológiát alkalmazó ultrakönnyű krém-gél, melyet kifejezetten zsíros, pattanásokra hajlamos bőrre fejlesztették ki. Az eredmény: a legmagasabb szintű dermokozmetikai fényvédelem, azonnali és hosszan tartó matt arcbőr.

Ami az összetételét illeti, a többféle emolliens (bőrpuhító, vízmegkötő) hatású összetevő mellett van még a Sun Oil Controlban egy kis kínai édesgyökér kivonat is, ami azért érdekes, mert amellett, hogy erős gyulladásgátló hatást tulajdonítanak neki, egy japán kutatás szerint az összetevő 5-alfa reduktáz gátló hatása miatt faggyúképződést csökkentő hatással is bír, ahogy egy 2012-es kutatás szerint a Carnitine is. A termékben található fényvédő összetevők a következők: az UVA I-II sugarak ellen Avobenzone, az UVB ellen pedig Homosalate, Ethylhexyl Salicylate és Ensulizole, amelyek közül a kevésbé stabilakat Octocrylene segít megvédeni a lebomlástól. A termék egyébként illatmentes, bár tartalmaz denaturált alkoholt, viszont "csak" a 7. helyen, ami Leslie Baumann szerint a már elmegy kategória, illetve bizonyos nézetek szerint a fényvédőkben található alkohol nem is igazán számít, mivel a fényvédő filterek olyan réteget alkotnak a bőrön, amik nem engedik a kis molekulasúlyú alkoholok szárító hatását kifejteni.


A krémet eddig 221-en véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pro:

  • stabil védelmet nyújt a leégés ellen
  • könnyen beszívódik
  • nem fénylik és szépen mattít
  • kellemes viselni
  • remekül lehet sminkelni is rá

Kontra:


Próbáltátok már? Szeretitek?


4 megjegyzés:

  1. Tavaly óta én is ezt használom a Krémmániának köszönhetően és imádom! :) Mindig újraveszem ha elfogy, egyértelműen ő a befutó nálam.

    VálaszTörlés
  2. Ajánlom mindenkinek, nagyon hasznosnak.Sok fajta terméket szeretek nagyon. Évek óta használom ezeket a különleges bőrtípusomra, így érzem csak a bőröm egészségesnek!

    VálaszTörlés
  3. Nagyon szemezek vele, sok jót olvastam róla. Arról viszont nem láttam egy megjegyzést sem, hogy mennyire csípi a szemet. Pl. strandon, uszodában kinti medencénél a víz hajlamos belemosni az ember szemébe a fényvédőt, akárhogy is vigyáz. Ezzel kapcsolatban voltak már tapasztalatok?

    VálaszTörlés
  4. Minden termékemet krémmaniaolvasas utan vasarolom! Szuperek vagytok, mint ez a termek is!

    VálaszTörlés