BLOGKERESŐ

2021. november 4., csütörtök

Szépségápolás otthon: kéz- és körömápolás

A dekoratív megjelenés egyik fontos kelléke az ápolt kéz, hiszen a kacsóink egész évben szem előtt vannak. Ha ügyesek vagytok, a körömápolást otthon, magatoknak is megoldhatjátok, ráadásul még a manikűrhöz használt kellékeknek és kozmetikumok sem szükséges, hogy túl drágák legyenek.



A legfontosabb manikűrkellékekről és a Krémmánia kedvenc körömápolási kozmetikumairól a tovább után olvashattok.

Igazából otthoni manikűrhöz nincs szükség sok eszközre, sőt. A legfontosabb a körömreszelő illetve a körömvágóolló (vagy csipesz), mellyel rövidíthető a köröm hossza, majd egy többoldalú bufferrel le simíthatóak a vágás és reszelés utáni sorják, illetve a magát a köröm felszínét is ezzel a finom felületű reszelővel lehet lepolírozni. A körömágybőrt rózsafa pálcákkal a legcélszerűbb visszatolni, és ha úgy érzitek, a felesleget egy bőrvágó ollóval vagy tipikusan otthoni használatra javasolt villás bőrvágóval el is távolíthatjátok. Az eszközigény szerintem igazából ennyi, azaz csak 5 darab körömápoló szerszámot kell beszereznetek, de ezek közül a legtöbb szerintem van is mindenkinek otthon. :)


A manikűr első lépése általában az korábbi körömlakk eltávolításaA Krémmánián jelenleg az Isana Körömlakklemosó Mandula Illattal a legnépszerűbb - 1352-en véleményeztétek eddig, és kiemelkedően sok, 4,83 csillagot ért el az 5-ből. Viszonylag kellemes az illata (már ha lehet ilyet körömlakklemosóra mondani), könnyen leviszi a lakkot, és nem szárít. Ami még külön jó benne, hogy olcsó is, jelenleg 299 Ft-ért vásárolható meg a Rossmannokban. A Lidl-ös Cien márka körömlakklemosói is olcsók és jók - az Acetonmentes Körömlakklemosó például 4,26 csillagot kapott, illetve a DM-es Ebelin lemosók között is érdemes szemezgetni.



A következő lépés a körömágy puhítása. Lehet áztatni langyos vízben, amit krémes tusfürdővel, esetleg pár csepp természetes olajjal vagy épp citromlével (a köröm fehérítése végett) gazdagítok. Aki viszont nem szeret áztatgatni, vagy épp siet, annak rengeteg körömágybőr puhító szer áll a rendelkezésére. Az Essence Cuticle Remover Körömágybőr Eltávolító nagyon hatékonyan és gyorsan, 15-20 mp alatt felpuhítja a bőrt. A kéz ápolása napi rutin kell, hogy legyen, mert tartósabb lesz tőle a manikűr plusz puha a kéz, és már csak azért is, mert az öregedés a kezeket sem kíméli ám, szóval fontos, hogy az arcbőrhöz hasonlóan a kacsók is rendszeresen hidratálva legyenek.



A körömágybőrt estére érdemes bekenni valamilyen olajjal vagy balzsammal, például az Avon 4,4-re értékelt AHA savas Körömágybőr-ápoló Krémjével. Száraz körömágyra leginkább a sűrű, zsíros krémek bizonyulnak jónak, például a Paula's Choice Lip&Body Treatment Balmjától nem szakad fel, és egész nap hidratált marad a bőr, de hasonlóan jó szolgálatot tehet a natúr Alverde Sárgabarackos Körömápoló Krém is, illetve a citrusos illatú Burt Bee's Lemon Butter Cuticule CreamA kézkrémről sem szabad megfeledkezni -  a könnyed változatok kedvelőinek az Avon Care Kakaóvajas Kéz-, Köröm- és Körömágybőrápoló Krém, a táplálóbb forumák közül pedig a Cien SOS Kézkrém a kedvencetek.


Nektek milyen termékeket tartalmaz az otthoni kézápolási rutinotok? 

1 megjegyzés:

  1. Köszi Wishes, hogy ennyi év után újra és újra ilyen jó összeállításokat olvashatok!
    Az én rutinomban a körömágybőrhöz szigorúan nem nyúlunk, a köröm legérzékenyebb területe, ezért nem piszkálom. Kettő-négy naponta lakkozok, többnyire reggel. Ha lemosásra kerül sor, akkor ehhez esténként évek óta az Yves Rocher rózsaszín, mandulás illatú lemosóját használtam. Sajnos mostanában változtattak, már nem kapható, az új pedig nem tűnik olyan hatékonynak, úgyhogy ki fogom próbálni a fent ajánlott termékeket.
    A körömápolásra két standard termék, ami manapság kihagyhatatlan a rutinból: az egyik a L'Occitane 100% shea vaj balzsama, ez időnként illatosított változatban is kapható. Ápolásra messze a legjobb, amikor már nincs lakk a körmökön, lefekvés előtt gazdagon be kell dörzsölni minden körömbe és környékére. Egész éjjel szellőzik a köröm, reggel aztán mehet rá alaplakknak az Anny Liquid nail substance base. Erre bármilyen körömlakk, a leggagyibbtól a high-endig, igazából csak a szín számít. Fedőlakknak pedig a Sally Hansen Insta-Dri, ennyi és már lehet is szaladni.
    Kézkrém minden mennyiségben és illatban. A legnagyobb kedvenc most az MFK A la Rose kézkréme, ha egyet kéne választanom, akkor ez lenne az. A drogériás kínálatból az Alverde kézkrémek landolnak leggyakrabban a kosaramban. Emellett a L'Occitane szinte minden kiadására kíváncsi vagyok, nagyon szeretem az illatos kézkrémeiket.

    VálaszTörlés