BLOGKERESŐ

2015. szeptember 4., péntek

Kielemeztük a hónap krémjét: La-Roche Posay Hydreane Legere

Az előző hónap legjei között felbukkant a Krémmánia egyik régi motorosa, a Hydreane Legere, ami az évek során szép csendben több tucatnyi, javában maximum pontszámos véleményt szedegetett össze, így azon túl, hogy augusztusi havileg lett, egyúttal ez a KM egyik kedvenc fényvédőt nem tartalmazó hidratálókréme is, ezért arra gondoltam, hogy most ezt nézem meg Nektek közelebbről.



Az ígéret
La Roche-Posay Hydreane Legere (4399 Ft / 40 ml) egy nappali hidratáló arckrém, amely La Roche-Posay termálvízzel tölti fel az érzékeny arcbőrt, így az napról napra hidratáltabbá és puhábbá válik. Antioxidáns és bőrnyugtató hatású La Roche-Posay termálvízzel gazdagított összetétel. Gazdagon krémes textúrája pakolásként ápolja arcbőrt, amely puhává válik és visszanyeri rugalmasságát.
Hasonló termék olcsóbban: Mixa Sensitive Skin Expert 6%
Hasonló termék drágábban: Vichy Aqualia Thermal Light Hidratáló Arckrém


Hogyan működik?

A Hydreane Legere a La-Roche Posay vízhiányos bőrre készült Hydreane termékcsaládjának a könnyedebb formulájú tagja. A krém meglepően egyszerű összetevőlistán alapszik - se túl sok, se túl különleges összetevő nincs benne, ahogy egy krémmániásunk fogalmazott: franciásan könnyed, mégis működik.

Kulcsösszetevők:
  • Az összetevőlista első helyén tanyázó víz, mivel a bőr vízhiányát legjobban vizes krémekkel, szérumokkal lehet kezelni (apolka a vízhiányos bőr ápolásáról ebben a posztban írt bővebben). A termék egyénként nem "sima" vizet tartalmaz, hanem La-Roche Posay termálvizet, aminek különlegessége, hogy antioxidáns hatású szelénben kifejezetten gazdag, de találhatunk benne cinket is.
  • Fontos, hogy egy vízhiányos bőrre való termék a vízen túl vízmegkötő összetevőket is tartalmazzon - vagyis olyan összetevőket, amik magukhoz vonzzák a vizet, és segítenek azt a bőrben tartani -, így kulcsösszetevő még az összetevőlista 2. helyén található glicerin is, ami dr. Bailey egyik kedvenc vízmegkötő összetevője. Jó, nem egy hialuronsav, de azért nem is rossz összetevő... :)
  • Nem kevesebb, mint 7 féle emolliens hatású összetevőt tartalmaz, melyek segítik a krém könnyű kenhetőségét.

Mit mondtok róla Ti?
A krémet eddig 66-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • puhává, selymessé teszi a bőrt
  • könnyen felszívódik, és nem hagy maga után zsíros érzetet
  • nem okoz pattanásokat (bár vannak benne komedogén összetevők)
Negatív: 
  • télen volt, akinek kevés volt önmagában használva a hidratáló hatása
  • a benne levő illatanyagot nem mindenki díjazta

Összességében: Vízhiányos bőrre jó kis alapkrém,bár előfordulhat, hogy erősen vízhiányos bőrre már nem lesz elég önmagában, viszont létezik a krémnek egy gazdagabb verziója is, a Hydreane Legere Riche


Ti próbáltátok már? Bevált?

21 megjegyzés:

  1. Adrienn Spaitsné Polgár2013. március 5. 9:25

    Sok festéket visz fel és tapaszt is? Az árán kívül mi a jó benne?
    A hosszít-dúsít-ível szerintem nagyban függ a személytől is, aki használja, és főleg a technikától, ahogy felviszi. Bocs, hogy ezt írom, de nekem ez antireklám volt. Annak persze jó :)

    VálaszTörlés
  2. Örülök, hogy megírtad ezt a tesztet, mert már tuti, hogy nem veszek ilyet. Szinte csak negatívum hangzott el, leszámítva a végén az ajánlást. Óriás kefe, amivel az alsó pillákat nagyon nehezen lehet csak kifesteni. Sokat felvesz és hajlamos összetapasztani. Nem lehet rétegezni, ami (legalábbis nálam) súlyos hiba, mert rideg és csomós lesz. Megnéztem néhány korábbi spirál tesztet most és azt kell mondjam a te szemeden is láttam már sokkal jobb spirálokat, még az olcsóbb kategóriából is. Szerintem keressük együtt még az igazit tovább. :)

    VálaszTörlés
  3. háhá, pont most töltöttem a fél délelőttöt a blogon, hogy spirált válasszak. :)))
    Végül a Clinique High Impact Göndörítő Szempillaspirálra esett a választásom, mert a High Impact-et is szeretem. A Lancome-ot is kipróbálnám, de az ára visszatart.... Még. :D

    A drogériásakat utálom, csúnya, darabos és merev - kemény pillákat csinálnak (a fenti is csúf szerintem). És eszméletlen büdös volt az összes, pedig jó párat kipróbáltam (MaxFactor, L'Oreal). Nem vagyok hajlandó többé venni, mert többségében rossz minőségű, de cserébe drága.
    Olcsóbb spirálból szerintem az Avon Supershock a használható vagy a Lash Architect 4D. Utóbbi viszont már jóval drágább is, de akkor már inkább egy picit még hozzáteszek és tényleg jó spirált veszek. Amitől nem lesz betonkemény a szempillám.

    VálaszTörlés
  4. félelmetesen nagynak tűnik a keféje, el sem tudom képzelni hogy azokkal a hosszú szálakkal mit kezdenék az alsó szempilláimnál..

    VálaszTörlés
  5. hát.. jól látod, nem alsó szempillákra lett ez a spirál kitalálva :(

    VálaszTörlés
  6. Én az Essence Multi Action Smokey Eyes óta nem találtam egy tökéletes drogériás spirált sem, igaz nem is vagyok annyira kényes arra, hogy perfekt, különálló pilláim legyenek, meg ilyesmi, mert a tusvonaltól úgyse látszik.
    Ha meg nem húzok tusvonalat, akkor Lancomet használok, az tényleg szuper, szemceruzával-lemosóval összecsomagolva karácsony körül megér elcsípni :)

    VálaszTörlés
  7. Hát, sajnos nagyon kevés igazán jó spirál van, viszont mindig spiráltesztet kérnek tőlem, azért írtam róla. De végülis segített neked, és az a lényeg :) És keresgetünk, persze.. :)

    VálaszTörlés
  8. Semmi baj, az is hasznos (remélem). :)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon köszönöm, hogy megírtad! *-*
    A képek alapján engem sem győzött meg túlságosan, de egy próbát megér. Be fogom szerezni. :)

    VálaszTörlés
  10. Szerintem annyira nem rossz, olyan elmegy spirál, az árát nem éri meg a teszt alapján, ennyi erővel vehetnék egy essence-t, vagy miss sportyt is. De attól még klassz a teszt. ;) :*

    VálaszTörlés
  11. Hát, nincs mit - remélem így vagy úgy segít Neked :)

    VálaszTörlés
  12. amikor megláttam az elején a keféről a képet, pont ilyen végeredmény lebegett lelki szemeim előtt, mint amit lejjebb láttam.. ritkásak a sörtécskéi, sejtettem, hogy tapaszt :/

    VálaszTörlés
  13. Nem rossz, nem rossz. Bár a maszatolás biztos idegesítene! Engem most az MF Clump Defy-a, az Essence I <3 extreme-je izgat, a sok jó vélemény miatt.
    Csak a felhalmozódott spirálokat kéne elhasználni...
    De még egy csak elfér. Max még egy spiráltartót veszek...
    Most megy a TLC-n A tabu c. műsor, sok elborult mániákust mutatnak be benne. Úgy érzem lassan én is odakerülök a krémmániásságom miatt... ;) :D

    VálaszTörlés
  14. Az Essence I love extreme-t nagyon tudom ajánlani, hihetetlen jó spirál! :)

    VálaszTörlés
  15. Ezennel kijelenthetem, hogy inkább behunyom a szemem a magazinok spirál reklámjai láttán, sőt, már a nyálcsorgatóan tökéletes TV-reklámoknak sem hiszek többé. Inkább teljes mértékben a tesztjeidre bízom magam. Köszi, hogy bemutatod a valóságot, mert íme egy termék, amire már megint nem kell pénzt kiadnom.

    Segítesz nekem pénzt megtakarítani, te lány :D
    A párom is hálás szerintem :D

    VálaszTörlés
  16. Zsuzsanna Török2013. március 10. 10:41

    Egyáltalán nem tetszik a végeredmény, örülök, hogy megmutattad, így nem fogok kidobni az ablakon 2000 Ft-ot! Nagyon szépen köszönöm :)

    VálaszTörlés
  17. Örülök, hogy segítettem :)

    VálaszTörlés
  18. Hát, igazából jobban szeretek olyan termékeket bemutatni itt a blogon, amire megéri pénzt kiadni.. de ez van, néha kell ilyen is.... :)
    puszillak!

    VálaszTörlés
  19. @wishes03:disqus , még a sok koreai cucchoz kapcsolódóan

    VálaszTörlés
  20. XD

    Bár ne csak a koreai cuccok kapcsán lenne így...

    VálaszTörlés