BLOGKERESŐ

2016. február 1., hétfő

Havi kedvencek - 2016 január

Túl vagyunk az év leglassabban telő hónapján, ünnepeljük is meg gyorsan a havi legekkel... ;)


Arcápolás



A hónap aranyérmese a Cosrx BHA Blackhead Power Liquid Moisturizer lett, ami egy 4% BHA tartalmú koreai hámlasztó, és többféle jótékony hatásról is beszámoltatok vele kapcsolatban, így puha, egyenletes bőrről, helyreállt faggyútermelésről és kevesebb pattanásról. Voltak, akik a 2%-os PC BHA-jukat váltották le rá.
Sok pozitív véleményt kapott januárban az Isana Intensiv Ajakápoló is, aminek nem csak az állaga és illata kellemes, 1 nap alatt rendbe teszi a még kicserepesedett ajkakat is, és most akciósan 145 Ft-ba (!) kerül. A KM-en szupernépszerű, de nemrégiben kivont Aloe Verás Krémes Arcradír helyére érkezett a Balea Creme Peeling Krémes Arcradír Sárgabarackmag Olajjal, ami az elődjéhez hasonlóan máris sok rajongóra tett szert. Apró, sűrű, homokszerű szemcséinek köszönhetően az aloéshoz közel hasonló hatást, vagyis puha, sima bőrt lehet elérni vele, viszont ennek szerintetek sokkal kellemesebb az illata. Havileg lett még a Benton Snail Bee High Content Lotion, ami egységesíti az arcszínt és szépen feltölti a bőrt, pik-pak beszívja a bőr és nagyon lassan fogy.

(A hónap legje posztra ezúttal a Cosrx hámlasztója és a Benton lotionja pályázik, írjátok meg kommentben, melyiket szeretnétek elemzés formájában viszont látni.) :)


Testápolás, illat



A hónap testápolási legje címet töretlenül az ibolya és málna illatú Balea Frozen Breeze Tusfürdő viseli - jelenleg 118 véleménynél és 4,63 csillagnál jár, és ahogy a legutolsó hozzáírt véleményben style74 jellemzi: "...igazi felüdülés ebben a szürke hideg téli időben". Minden télen visszatér a polcokra az illatmentes Balea Handkonzentrat, ami nem csak a hideg idő által megviselt kézbőr megmentője, de több ekcémás kezű krémmániásunk is valódi csodaszerként emlegeti, szóval úgy tűnik, érdemes betárazni belőle az év maradék részére, amikor éppen nem kapható. Dobogós lett még a The Body Shop Glazed Apple Testvaj is, ami a TBS karácsonyi limitált kiadásainak a tavaly óta kapható darabja. Gyorsan beszívódik, kellemes az állaga, és az édeskés-fanyar illata miatt sokatok kedvenc téli testvaja lett. A fincsi kókuszos illatú Inecto Naturals Coconut Hand & Nail Cream nem hidratál olyan erősen, mint a Balea Handkonzentrat, de kellemes, nem túl erős illata van, és gyorsan beszívódik, ezt is sokan szerettétek még januárban. A hónap legtöbbet véleményezett illata a Giorgio Armani Acqua di Gioia EDP lett.


Hajápolás



Bár az Elseve samponok általában elég megosztóak krémmániás körökben, de az új L'Oreal Paris Elseve Nutri-Gloss Luminizer Sampon Fakó Hajra most úgy tűnik, hogy inkább a yay, mint a nay felé billent. Nem zsírosít, nem szárít, és a legtöbb vélemény szerint tényleg fényesebb tőle a haj, bár érkezett néhány olyan vélemény is, amik szerint nem igazán csinál semmit. A Babydream Extra Sensitive Fürdető és Samponnak annyira szép az összetétele, hogy sokan hajmosáson kívül füdésre és arclemosásra is használják. Olcsó, nem irritál és kevés is elég belőle. A szilikonmentes Balea Cool Blossom Sampont elsősorban a finom virág és vérnarancs illata valamint a hajpuhító hatása miatt szerettétek, és volt, akik szerint a hajmosások közötti időt is ki lehet vele picit tolni. A legek közé került egy koreai cukiság is, a pihepuha, cicafüles Etude House My Beauty Lovely Etti Hair Band, amivel igazán bájosan felfogható a hajatok miközben szépítkeztek.


Sminkek



Végül pedig jöjjenek a sminkek! :) Az 5 változatban kapható Essence Try It. Love It! All About Szemhéjpúder Palettákra elég sok pozitív vélemény érkezett. A színeik ugyan kissé haloványak, de szépek és alappal tartósak is. A kedvenc változataitok a Nude és a Bronze verziók voltak. Ezüstérmes lett a Kell a púder! Alapozó- és Púderecset (itt írtam róla), amire ráadásul eddig csak 5 csillagos vélemények érkeztek. Puha, tömött, jó fogású, folyékony és por állagú termékekhez egyaránt remekül használható - sokan dobtuk ki miatta az előtte rendszeresen használt alapozóecsetünket... :) A matt rúzsőrület a havi legeket is elérte - az Astor Soft Sensation Lipcolor Butter Matte újabb rajongókat gyűjtött magának, főleg az Elegant Nude árnyalatot dicsértétek. A magasabb árkategória legje mi is lehetne más, mint a MAC Strobe Cream, ami olyan népszerű volt a hónapban, hogy a legtöbb MAC üzletben konkrétan sold out lett. Róla itt olvashattok összetevő szerinti elemzést.



Nektek mik voltak a kedvenceitek ebben a hónapban? :)

4 megjegyzés:

  1. Én a folyékony, és krémes szemhéjfestékekre esküszöm. Jelenleg az Avon Supershock-ot használom.

    10 másodperc alatt könnyed, egy színből álló, 1 perc alatt egy alap-és egy kiemelőszínből álló smink készíthető vele. Ujjbeggyel ugyan, de minimális gyakorlással simán megvalósítható egy füstös-alkalmi smink.

    VálaszTörlés
  2. Én nude sminket tudok felrakni fél pillanat alatt. :) Erről nincsenek jó vélemények, pedig én nagyon szeretem, jó minőségű ecsettel nagyon szépen fel lehet vinni, és igazi naked smink lesz a barna palettájával: http://kremmania.hu/kremek/new-york-color-nyc-metro-quartet-szemhehpuder-paletta
    A másik meg ez, ami napfényben imádnivaló: http://kremmania.hu/kremek/manhattan-highlighting-powder
    Szerintem ezzel egy teljes sminket meg lehet csinálni, bár elvileg "csak" highlighter, nagyon szép a szemen, és két szín is van benne. :)

    VálaszTörlés
  3. Ez a stick nekem is nagyon bejön... Már gondolkoztam a megvételén, de még szemrevételeznem kell őket... ;)

    VálaszTörlés
  4. Jujj,ez a szín szíven talált:)

    VálaszTörlés