BLOGKERESŐ

2017. január 18., szerda

2016 legnépszerűbb arcra való fényvédői + elemzés

A fényvédőkhöz írt vélemények számának folyamatos növekedéséből jól kivehető, hogy egyre több figyelmet fordítotok a fényvédelemre, sőt, egyre többen tisztában vagytok vele, hogy az arc fényvédelmének nem szabad kizárólag a nyári nyaralós-strandolós időszakra korlátozódnia, ezért is bátorkodtam kielemezni Nektek a tavalyi év 3 legnépszerűbb fényvédőjét... mert egy jó arcra való fényvédő mindenkinek kell, és igen, télen is! 🌞




Eucerin Sun Oil Control Napozó Krém-Gél Arcra SPF50+

A jelenleg 4,73 csillagon álló  zsíros és aknéra hajlamos bőrre való, kizárólag kémiai fényvédőket tartalmazó Eucerin Sun Oil Control Napozó Krém-Gél Arcra SPF50+ lett a kategória aranyérmese. Ami az összetételt illeti, a többféle emolliens (bőrpuhító, vízmegkötő) hatású összetevő mellett van még a Sun Oil Controlban egy kis kínai édesgyökér kivonat is, ami azért érdekes, mert amellett, hogy erős gyulladásgátló hatást tulajdonítanak neki, egy japán kutatás szerint az összetevő 5-alfa reduktáz gátló hatása miatt faggyúképződést csökkentő hatással is bír, ahogy egy 2012-es kutatás szerint a Carnitine is. A termékben található fényvédő összetevők a következők: az UVA I-II sugarak ellen Avobenzone, az UVB ellen pedig HomosalateEthylhexyl Salicylate és Ensulizole, amelyek közül a kevésbé stabilakat Octocrylene segít megvédeni a lebomlástól.  A termék egyébként illatmentes, bár tartalmaz denaturált alkoholt, viszont "csak" a 7. helyen, ami Leslie Baumann szerint a már elmegy kategória. A hozzá írt vélemények nagyon lelkesek - nem csak a leégés ellen nyújt stabil védelmet, de tényleg nem zsírosítja az arcot, kellemes viselni és remekül lehet sminkelni is rá.


Innisfree The Minimum Sun Cream SPF25 / PA++

A második legnépszerűbb darab a Krémmánia egyik TOP fizikai fényvédője, a minimalista, hipoallergén összetételű, 4,81 csillagos Innisfree The Minimum Sun Cream SPF25 / PA++ lett, melyben a fényvédelemért felelős titánium dioxid mellett van még C- és E-vitaminban gazdag kövér porcsin és remek antioxidáns hatású ázsiai gázló kivonat, ami azért szuper, mert az antioxidánsok növelik a fényvédelem hatékonyságát. Előnye még, hogy illat- és alkoholmentes, valamint az ára is nagyon kedvező, kb. 10 dollárért már hozzá lehet jutni (~2700 Ft). Mivel kicsit sűrűbb, gazdagabb az állaga, ezért elsősorban a szárazabb bőrűeknek szokott beválni, de a vélemények szerint nem hagy maga után fehér réteget.


Clinique City Block Sheer Oil-Free Daily Face Protector SPF25

A 2016-os év bronzérmese a KM legkedveltebb fényvédője, a 4,64 csillagos Clinique City Block Sheer Oil-Free Daily Face Protector SPF25 lett, amiben az Innisfree The Minimumjához hasonlóan titánium dioxid felelős a fényvédelemért. A fényvédő különlegessége, hogy a szokásos hidratáló-emolliens-fényvédő trión túl jó rendesen tele van pakolva klassz kis antioxidánsokkal, gyulladáscsökkentőkkel s egyéb bőr számára rendívül hasznos összetevővel  -  csak hogy pár izgalmasabbat említsek: aszpirinéhez hasonló gyulladáscsökkentő hatással bíró nyírfakéreg-kivonat, antioxidáns-szupersztár C-vitamin, sebgyógyító hatású Pantethine, vagy épp az egészséges sejtnövekedést elősegítő Linolenic Acidés enyhe, természetes színe miatt nem hagy fehér réteget a bőrön, sőt, gyönyörűen kiegyenlíti a bőr tónusát. Mivel viszonylag matt finist ad, zsíros bőrűeknek remek választás, de a normál és száraz bőrűek is szeretni szokták.


Ti próbáltátok már valamelyiket? Szeretitek?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése