BLOGKERESŐ

2017. január 13., péntek

Elemzés + teszt: Secret Key Starting Treatment Essence

Régóta szerettem volna az arcápolási rutinomat felturbózni egy plusz lépéssel, egész konkrétan egy jól formulázott, klassz kis esszenciát hiányoltam az arcápolóim közül, végül több tucat INCI átbújása és vélemények százainak átolvasása után a Secret Key Starting Treatment Essence-nél kötöttem ki - most el is mesélem, hogy miért pont ezt választottam, és amúgy mik a tapasztalataim vele. 😊


Teszt + elemzés.

Az ígéret

Secret Key Starting Treatment Essence ($16 / 155 mlegy élesztő kivonatot tartalmazó koreai esszencia, mely a bőr ritmusát visszaállítva tiszta, hidratált bőrképet és ragyogó hatást eredményez, valamint tápanyagokkal látja el a bőrt.

Hogyan működik?

Ha még csak most ismerkedtek a koreai termékekkel, akkor az esszenciákat úgy kell elképzelni, mint egy hatóanyagokban gazdag tonikot, apolka a nemrég aktualizált Profi bőrápolás step by step c. sorozatának tonikos részében egész konkrétan a hidratáló tonik kategóriába sorolta őket, vagyis szerinte (és szerintem is) az esszenciák lényegében azt csinálják, hogy egy adag vízmegkötővel + vízzel látják el a bőrt, ami vízhiányos bőrűeknek, sőt, igazából minden bőrtípusnak csak a javára válik.

A Starting Treatment Essence egy vízszerűen folyékony állagú esszencia, nincs különösebb illata és a bőrön is teljesen súlytalan érzetet nyújt, szóval nagyon klasszul be lehet építeni egy rétegezős rutinba - amiről már írtam is korábban a blogon - száraz, vízhiányos bőrrel például az egyik legjobb dolog, amit tehetünk, ha nem 1, hanem több célzott termékkel próbáljuk a helyes működés irányába terelni.

Az összetevőket tekintve először is kerültek bele vízmegkötő összetevők, illetve több antioxidáns  és gyulladáscsökkentő hatású összetevő is. Az izgisebb hatóanyagok közül rögtön az összetevőlista 3. helyén találhatjuk a mostanában nagyon divatos, élesztőgombából, fermentálással előállított összetevőt, a Galactomyces Ferment Filtrate-t, mely in vivo megfigyelések szerint a segít megvédeni a bőrt a sérülésektől, ezáltal óv a külső hatások okozta kiszáradástól, az 5. helyen tanyázó Arbutin bőrfehérítő, depigmentáló hatással van a bőrre (vagyis klassz foltok ellen), a 7. helyen levő Human Oligopeptide-1 pedig gyorsítsa a sebgyógyulást, ahogy a gotu kola kivonat, az Adenosine és az ázsiai ginzeng gyökér kivonat is. Van még benne jó pár olyan összetevő is, melyeknek a bőrre gyakorolt hatásáról sajnos még nem sok kutatást találni, viszont a gyártói leírások alapján elég ígéretesnek tűnnek - ilyen például a lampionvirág kivonata, ami állítólag gyulladáscsökkentő, antimikróbális és antioxidáns hatással van a bőrre, vagy épp a kínai hernyógomba kivonata, ami ha minden igaz, késlelteti az öregedést, egységesíti az arc tónusát és kiemelkedő hidratáló hatással bír.


Összességében

Az esszenciát én reggel és néha este is használom, reggel arcmosás után, közvetlenül a hidratáló krémem és a fényvédő előtt, este pedig arcmosás és hámlasztás után, a szérum és az arckrém előtt. Önmagában használva nem igazán látványos a hatása, viszont a krémeim hidratáló hatását érezhetően felerősíti, és az arcbőröm is sokkal üdébb és lassabban is szárad ki, mint nélküle, szóval a szép INCI, hatalmas kiszerelés és a kedvező ár miatt akár ezt, akár egy számtokra szimpatikus esszenciát mindenképp szívből tudok ajánlani rutinbővítésre, főleg ha száraz, vízhiányos bőrrel küzdötök!


Ti használtok valamilyen esszenciát? Milyet? :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése