BLOGKERESŐ

2017. március 6., hétfő

Kielemeztük a hónap krémjét: Garnier Moisture + Freshness Szuper Hidratáló, Tisztító Textil Maszk

Még mindig tombol a maszk-mánia, sőt, most kezdtek csak el igazán elterjedni, szóval most már fátyolmaszkok esetén sem csak a netes rendelgetés az egyetlen lehetőség, hanem egyre több drogériás alternatíva közül lehet szemezgetni. A Garnier legújabb maszkjait is elég sokan kipróbáltátok, az egyik változat a havi kedvencek közé  is bekerült, most ennek az összetevőit néztük meg kicsit közelebbről.



Az ígéret
A Garnier Moisture + Freshness Szuper Hidratáló, Tisztító Textil Maszk (849 Ft/ 32 g) egy frissítő és tisztító összetételű textil maszk zöldtea-kivonattal, hialuronsavval és glicerinnel. Használata után a bőr intenzíven újrahidratáltnak, felfrissültnek és és megtisztultnak látszik.

Hogyan működik?

A koreaiak a 10 lépéses rutinjának 7. állomása a szövetfátyol maszkok használata, amikhez igaz, hogy nem nyúlnak minden nap, de ha valami konkrét problémájuk van a bőrükkel, akkor szinte biztosan feltesznek egyet. A fátyolmaszkok egyik nagy előnye, hogy nagyon gazdagok vízben és vízmegkötő összetevőkben, ezért a vízhiányos bőrre nagyon jó hatással tudnak lenni - a Moisture + Freshness is erre épít.

Kulcsösszetevők:
  • A termék fő hatóanyaga minden valószínűség szerint (a nagy mennyiségű vízen túl) az ún. Lubrajel Oil nevű, Glycerinből, Glyceryl Acrylate/Acrylic Acid Copolymerből, Propylene Glycolból és PVM/MA Copolymerből álló áttetsző, gél állagú anyag, ami a gyártó állítása szerint nem csak kiválóan hidratálja a bőrt, de ettől lesz kellemesen kenhető és selymes érzetű is a termék.
  • A Lubrajel Oil hatására még olyan vízmegkötők erősítenek rá, mint a hialuronsav és két cukorféle (mannose és sorbitol).
  • A termékbe került még két klassz bőrnyugtató, gyulladáscsökkentő összetevő is, a  zöld tea (ami még ráadásul szuper antioxidáns is) és az édesgyökér kivonata
A kulcsösszetevőkön túl érdemes megemlíteni:
  • A maszkba került néhány "vitatott összetevő" is, ilyen például a Lubrajel Oillal a formulába került Propylene Glycol is, amiről felröppent az a feltételezés, hogy elősegíti, hogy más összetevők a véráramba szívódjanak, illetve a bőrt is erősen érzékenyítheti, de róla több kutatás (+forrás1, +forrás2) is igazolta, hogy egészséges, ép bőrön használva nem jelent egészségügyi kockázatot kozmetikumokban használva. 
  • A másik vitatott összetevőcsoport a parabéneké (itt: Methylparaben és Propylparaben), melyek egy 2015-ös kutatás szerint a az egyik legkevésbé szívesen látott kozmetikai összetevők a magyar nők körében, viszont a tudomány mai álláspontja szerint (bővebben itt és itt olvashattok erről) az a mennyiségű parabén, aminek normálisan az emberi szervezet ki van téve nem okozza a gyakorta emlegetett negatív hatások egyikét sem a szervezetben, ráadásul a hatályos EU szabályozás szerint a parabének egyenkénti aránya a kozmetikumokban legfeljebb 0.4% lehet.

Mit mondotok róla Ti?
A krémet eddig 26-an véleményeztétek, és ezek a fő tapasztalataitok:

Pozitív:
  • Simább, üdébb, hidratáltabb lesz a bőr a használata után.
  • A véleményezők többségének maradék nélkül beszívja a bőre.
  • Bőségesen át van itatva "anyaggal" a maszk, így akár több használatara is elég.
Negatív: 
  • Kicsit macerás felrakni, nem mindenkinél illeszkedik rendesen.
  • Nem mindenki érezte kiemelkedőnek a hidratáló hatását.


Ajánlom? Ez a maszk is egy újabb példa arra, hogy itthon egyelőre még mindig a Koreából beszerezhető szövetfátyol maszkokra jellemző igazán a hatóanyagokban gazdag formula és az itthoni drogériás-parfümériás kínálatban sajnos még továbbra sincs nagyon illatmentes alternatíva, szóval a Garnier Moisture + Freshness arra ugyan tökéletes, hogy fátyolmaszkokat próbálgassatok, de ha rendszeresen szeretnétek fátyolmaszkot használni, szerintem érdemesebb a koreai márkák sheet maszkjaiból mazsolázgatni.

Ti próbáltátok már? Bevált?

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése